
Κάθε πιάτο στο "Noble" είναι μια αναδρομή σε εποχές και πολιτισμούς που διαμόρφωσαν τη γαστρονομική ταυτότητα της Ρόδου. Μέσα από τέσσερα θεματικά μενού γευσιγνωσίας με τους χαρακτηριστικούς τίτλους "Γνώρισε", "Νοστάλγησε", "Μύρισε", "Γεύσου", το εστιατόριο αναδεικνύει παραδοσιακές ροδίτικες συνταγές, αξιοποιώντας τοπικά υλικά και σύγχρονες τεχνικές, σε μια κουζίνα που ενώνει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Πιάτο-σύμβολο της δημιουργικής προσέγγισης του εστιατορίου αποτελούν τα "καλιόρδια", που γεννήθηκαν με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, από τις λέξεις "καλό" και "κορδόνια" (τα μακριά ζυμαρικά).

Στο "Noble", η γευστική εμπειρία ξεκινά με το παραδοσιακό "Κολατσιό", εμπνευσμένο από τα πρόχειρα γεύματα των εργατών στα χωράφια, ενώ από το μενού ξεχωρίζουν νέα πιάτα όπως ο "Τσουβράς" με χοιρινό λαιμό, τραχανά και περικαυτή, οι "Τσαλαγκούτες" με καβούρι και όστρακα ή το "Πλουμιστό αβγό" με κατσικίσιο τυρί, λευκή σοκολάτα και καΐσι. Πολλά από αυτά –όπως η κλασική "Αλιά με κουκουμάρια", βοδινό Wagyu που "σιδερώνεται" μπροστά στον πελάτη– παρασκευάζονται ή ολοκληρώνονται στο τραπέζι, προσθέτοντας θεατρικότητα στο γεύμα. Έτσι, η παράδοση γίνεται εδώ το θεμέλιο της καινοτομίας και κάθε πιάτο αφηγείται τη δική του ιστορία – με λέξεις, αρώματα και γεύσεις.
Ξεν. "Elysium Resort & Spa", Καλλιθέα, Ρόδος, 2241045700, noble.gr,
Noble Gourmet Restaurant, @noblegourmetrestaurant