Noble Gourmet restaurant: Το νησί των ιπποτών στο πιάτο!

Η Ρόδος σε γεύσεις παράδοσης και μέλλοντος.

Noble

Κάθε πιάτο στο "Noble" είναι μια αναδρομή σε εποχές και πολιτισμούς που διαμόρφωσαν τη γαστρονομική ταυτότητα της Ρόδου. Μέσα από τέσσερα θεματικά μενού γευσιγνωσίας με τους χαρακτηριστικούς τίτλους "Γνώρισε", "Νοστάλγησε", "Μύρισε", "Γεύσου", το εστιατόριο αναδεικνύει παραδοσιακές ροδίτικες συνταγές, αξιοποιώντας τοπικά υλικά και σύγχρονες τεχνικές, σε μια κουζίνα που ενώνει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Πιάτο-σύμβολο της δημιουργικής προσέγγισης του εστιατορίου αποτελούν τα "καλιόρδια", που γεννήθηκαν με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, από τις λέξεις "καλό" και "κορδόνια" (τα μακριά ζυμαρικά).

noble

Στο "Noble", η γευστική εμπειρία ξεκινά με το παραδοσιακό "Κολατσιό", εμπνευσμένο από τα πρόχειρα γεύματα των εργατών στα χωράφια, ενώ από το μενού ξεχωρίζουν νέα πιάτα όπως ο "Τσουβράς" με χοιρινό λαιμό, τραχανά και περικαυτή, οι "Τσαλαγκούτες" με καβούρι και όστρακα ή το "Πλουμιστό αβγό" με κατσικίσιο τυρί, λευκή σοκολάτα και καΐσι. Πολλά από αυτά –όπως η κλασική "Αλιά με κουκουμάρια", βοδινό Wagyu που "σιδερώνεται" μπροστά στον πελάτη– παρασκευάζονται ή ολοκληρώνονται στο τραπέζι, προσθέτοντας θεατρικότητα στο γεύμα. Έτσι, η παράδοση γίνεται εδώ το θεμέλιο της καινοτομίας και κάθε πιάτο αφηγείται τη δική του ιστορία – με λέξεις, αρώματα και γεύσεις.

Ξεν. "Elysium Resort & Spa", Καλλιθέα, Ρόδος, 2241045700, noble.gr,
Noble Gourmet Restaurant, @noblegourmetrestaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα ιταλικά εστιατόρια της παραλίας

Από το Παλαιό Φάληρο μέχρι τη Βουλιαγμένη, αυτά τα μέρη πλαισιώνουν την comfort κουζίνα της Μπότας με τον αέρα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.

Στη Σαλαμίνα υπάρχει ένα ουζερί που αξίζει την προσοχή σου

Ό,τι πρέπει για μια νόστιμη απόδραση σε ένα off Broadway νησί.

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

"Μαραμπού": Η φιλοσοφία του αληθινού παγωτού

Όταν το όνειρο για παγωτό γίνεται πραγματικότητα.

Στο Solo Gelato τρώμε παγωτό με μεράκι από γενιά σε γενιά

Στην τζελατερία που βρίσκεται στην καρδιά του Χαλανδρίου, το παγωτό είναι οικογενειακή υπόθεση.

"Georgios Galifianakis": Στον "βασιλιά της κρέμας" ξέρουν και από έξοχο παγωτό

Στα ζαχαροπλαστεία "Georgios Galifianakis" με μακρά ιστορία στην δημιουργία σιροπιαστών και άλλων γλυκών καταφέρνουν να φτιάχνουν, εδώ και δεκαετίες, παγωτό που λιώνει όχι μόνο στο στόμα, αλλά και στην καρδιά.