
Μια ολόφρεσκια προσθήκη στον εστιατορικό πλούτο της Καλύμνου είναι το νέο εγχείρημα του πολυβραβευμένου Μιχάλη Μάρθα. Με το "Καπάδικο", ο σεφ επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του, με στόχο να αναδείξει τις μοναδικές πρώτες ύλες των Δωδεκανήσων, αλλά και να το ανανεώσει γαστρονομικά. Καπάδικο ονομάζεται ένα μοναδικό σε ποιότητα και υφή σφουγγάρι, ο "βασιλιάς των σφουγγαριών", όπως το αποκαλούν. Τι πιο ταιριαστό, επομένως, από το να γίνει το όνομα του νέου φαγάδικου των Λιναριών.

Για τον Μιχάλη Μάρθα, το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από απόλαυση, είναι ένας τρόπος να συνδεθούμε με τον τόπο μας, με τις ρίζες και τις ιστορίες του, γι’ αυτό και η εμπειρία στο "Καπάδικο" είναι πιο βιωματική, ένα ιδιαίτερο ταξίδι γεύσεων που στοχεύει στην ανάδειξη και διάδοση της γαστρονομίας της Καλύμνου. Δίνοντας έμφαση στην ψαροφαγία και το dry aging ψαριού, αλλά και την τυροκόμηση, το κρέας και τις τεχνικές συντήρησης και ζύμωσης, θα υπογράφει πιάτα όπως ο ταραμάς καπνιστής ρέγγας με πούδρα από φύκια θάλασσας και κράκερ ελιάς, ανάλαφρη κρέμα κοπανιστής και θρύμπη, η μπραντάδα παστού μπακαλιάρου με ξιδάτη σαλάτα από ψητή πιπεριά Φλώρινας και κρίταμο.

Chef’s tip: Φόρος τιμής στις τοπικές γεύσειςκαι από τους χαρακτηριστικότερους μεζέδες του νησιού είναι ο ψητός χταποδοκεφτές που εδώ τον συνοδεύουμε με ντεμιγκλάς χταποδιού, μαγιονέζα από σέλινο και κρέμα κοπανιστής Καλύμνου.
Λινάρια, Κάλυμνος, kapadiko.gr, @kapadiko.restaurant