Καπάδικο: Ενας νέος γαστρονομικός προορισμός

Μάρθας Κάλυμνος Food

Μια ολόφρεσκια προσθήκη στον εστιατορικό πλούτο της Καλύμνου είναι το νέο εγχείρημα του πολυβραβευμένου Μιχάλη Μάρθα. Με το "Καπάδικο", ο σεφ επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του, με στόχο να αναδείξει τις μοναδικές πρώτες ύλες των Δωδεκανήσων, αλλά και να το ανανεώσει γαστρονομικά. Καπάδικο ονομάζεται ένα μοναδικό σε ποιότητα και υφή σφουγγάρι, ο "βασιλιάς των σφουγγαριών", όπως το αποκαλούν. Τι πιο ταιριαστό, επομένως, από το να γίνει το όνομα του νέου φαγάδικου των Λιναριών.

Καπάδικο Μιχάλης Μάρθας

Για τον Μιχάλη Μάρθα, το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από απόλαυση, είναι ένας τρόπος να συνδεθούμε με τον τόπο μας, με τις ρίζες και τις ιστορίες του, γι’ αυτό και η εμπειρία στο "Καπάδικο" είναι πιο βιωματική, ένα ιδιαίτερο ταξίδι γεύσεων που στοχεύει στην ανάδειξη και διάδοση της γαστρονομίας της Καλύμνου. Δίνοντας έμφαση στην ψαροφαγία και το dry aging ψαριού, αλλά και την τυροκόμηση, το κρέας και τις τεχνικές συντήρησης και ζύμωσης, θα υπογράφει πιάτα όπως ο ταραμάς καπνιστής ρέγγας με πούδρα από φύκια θάλασσας και κράκερ ελιάς, ανάλαφρη κρέμα κοπανιστής και θρύμπη, η μπραντάδα παστού μπακαλιάρου με ξιδάτη σαλάτα από ψητή πιπεριά Φλώρινας και κρίταμο.

Μιχάλης Μάρθας Κάλυμνος

Chef’s tip: Φόρος τιμής στις τοπικές γεύσειςκαι από τους χαρακτηριστικότερους μεζέδες του νησιού είναι ο ψητός χταποδοκεφτές που εδώ τον συνοδεύουμε με ντεμιγκλάς χταποδιού, μαγιονέζα από σέλινο και κρέμα κοπανιστής Καλύμνου.

Λινάρια, Κάλυμνος, kapadiko.gr, @kapadiko.restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
27/10/2025

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

Λένε πως αυτό είναι το πιο σέξι ιταλικό εστιατόριο του ιστορικού κέντρου

Πανέμορφος χώρος, φίνα ιταλιάνικη κουζίνα, ωραία ποτά και μουσικές βραδιές στην πλατεία Καρύτση.

Στην Κυψέλη, για το πρώτο Athens Asian Food Festival

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.