
Το μοντέρνο ψητοπωλείο του Κουκακίου με τα χαριτωμένα τραπέζια στον πεζόδρομο της Δράκου αγαπά τα ζουμερά κρέατα και τους μερακλίδικους μεζέδες. Απόλυτος πρωταγωνιστής του μενού είναι –όπως προδίδει και το όνομα που δίνει μια για πάντα την απάντηση στο ψευδοδίλημμα "καλαμάκι ή σουβλάκι"– τα καλαμάκια, σε εντυπωσιακή ποικιλία αλλά και ποιότητα: από τα κλασικά χοιρινά και κοτόπουλο μπούτι μέχρι μοσχάρι ή αρνί γάλακτος για πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, και φυσικά κεμπάπ για τους λάτρεις της ανατολίτικου εδέσματος. Δεν λείπουν και οι vegetarian επιλογές, όπως καλαμάκι μανιταριών ή με χαλούμι, που αν και χωρίς δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από το συνηθισμένο μας σουβλάκι.

Πλάι στα καλαμάκια, ξεχωρίζουν οι λαχταριστές μερίδες που συνοδεύονται με πατάτες, ρύζι ή βραστά λαχανικά: μπριζολάκια χοιρινά, κοτόπουλο φιλέτο, αφράτα μπιφτέκια (γαλοπούλας, μοσχαρίσια ή βουβαλίσια), αλλά και λαχταριστό κεμπάπ γεμιστό με Philadelphia ή το μπριζόλα γάλακτος T-bone.

Για αρχή, το μενού σε προδιαθέτει με φρεσκοψημένα πιτάκια και νόστιμους μεζέδες για ορεκτικό τσιμπολόγημα: αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, χειροποίητο τζατζίκι, σπιτική κοπανιστή και καυτερό μπουγιουρντί. Οι τηγανητές πατάτες –σκέτες ή με φέτα– είναι εθιστικές, ενώ οι σαλάτες του, όπως η χωριάτικη, ο ντάκος ή η πιο ιδιαίτερη σαλάτα με κινόα, ισορροπούν ιδανικά τα κυρίως πιάτα ή δίνουν μια πιο ελαφριά εναλλακτική.

Μια περιεκτική λίστα με ελληνικές ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων τροφοδοτεί την παρεΐστικη ατμόσφαιρα, που μας κάνει να επιστρέφουμε στο αλλιώτικο γωνιακό bar. Μετά τα καλαμάκια και τους μεζέδες, έρχεται το επιδόρπιο: πορτοκαλόπιτα, κορμός σοκολάτας, παγωτό ή γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού.
> Δράκου 15, Κουκάκι, 2110171862, FB: Kalamaki BAR, IG: kalamakibar.athens