Ceviche, φυσικά κρασιά και tuna steak στα κάρβουνα: Το wine bistro "Salina" είναι από μόνο του λόγος για εκδρομή στο Βραχάτι

Γεύσεις με εντάσεις, σε μοντέρνο στιλ αλλά πάντα με παραδοσιακές επιρροές ταιριάζουν άψογα με orange wines και κρασιά που έχουν ζυμωθεί σε αμφορείς.

Salina Βραχάτι

Μόλις μία ώρα και κάτι από την Αθήνα με το αυτοκίνητο, αλλά προσβάσιμο και με τον Προαστιακό, το Βραχάτι είναι μια όμορφη θαλασσινή έκπληξη για αποδράσεις εξπρές με φόντο τον Κορινθιακό. Η ωραία βοτσαλωτή παραλία και η ζωηρή περαντζάδα δεν σε περιμένουν μόνο για βουτιές και χάζι με αύρα νησιού, αλλά "κρύβουν" κι ένα γευστικό μυστικό που θα κάνει αίσθηση στους οινόφιλους και τους foodies. 

Salina Βραχάτι

Σε ένα χώρο με ξεχωριστό σύγχρονο design πάνω στη θάλασσα, το wine bistro "Salina" εμπνέεται από το όνομά του που παραπέμπει στο αλάτι και σε προκαλεί με την αλμύρα στον αέρα να συνδυάσεις τις επιλογές από την πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών του με πιάτα από την θάλασσα αλλά και από την στεριά. 

Η αγάπη για το κρασί και η αναζήτηση των νέων τάσεων είναι αισθητή στη λίστα που περιλαμβάνει επιλογές από τον εγχώριο και τον διεθνή αμπελώνα με τα natural wines και τα pet nat να πρωταγωνιστούν. 

Salina Βραχάτι

Γεύσεις με εντάσεις, σε μοντέρνο στιλ αλλά πάντα με παραδοσιακές επιρροές όπως τα κλασικά κεφτεδάκια (must του chef/sommelier Μάριου Χασούρα), ribeye tagliata με συνοδευτικά ημέρας όπως harissa σάλτσα με ψητά φασολάκια που ταιριάζουν άψογα με orange wines και κρασιά που έχουν ζυμωθεί σε αμφορείς περιμένουν τους λάτρεις των πιο γήινων πιάτων. 

Το ψάρι κυριαρχεί στο μενού με το ceviche που δύσκολα μένεις στο ένα, tuna tartare και γαρίδες σε ζωμό κακαβιά με καλοκαιρινή τρούφα και άχαστο ταραμά. 

Salina Βραχάτι

Στο bar θα συνεχίσεις με τα signatures cocktails (μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα basil smashed!) ή θα συνοδεύσεις το κρασί σου με το ψαγμένο πλατό με τυριά και εκλεκτά αλλαντικα και σίγουρα θα συστηθείς στη παρέα του "Salina", όπου οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά.  

Γ. Μόραλη, Βραχάτι, 2741402007, 6948673224
IG: @salina_winebistrot

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.