"Navona": Hearty Ιταλικές γεύσεις και κοκτέιλ έκπληξη με θαλασσινό φόντο

Navona

Με τον Θερμαϊκό να απλώνεται στο βάθος σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και δροσερές νότες πρασίνου να μας περιβάλλουν, το ανοιχτόκαρδο al fresco σκηνικό που στήνει το καλοκαίρι έξω από τη φωτεινή σάλα του το all-day bar restaurant "Navona" του "Makedonia Palace" μάς εμπνέει για χαλαρωτικές, γευστικές εξόδους κάθε ώρα της ημέρας.

Ανοιχτό από το πρωί για γευστικό πρωινό και δροσερά ροφήματα μέχρι αργά το βράδυ με ωραίο κοκτέιλ και επιλεγμένα live dj sets, σε ένα από τα πιο προνομιακά πόστα της Νέας παραλίας, το "Navona" περιβάλλει την κυρίως γευστική του ταυτότητα με προτάσεις που μας φέρνουν εδώ παραπάνω από μια φορά!  

Navona

Στην καρδιά της γαστρονομικής φιλοσοφίας του, βέβαια, βρίσκεται η αυθεντική Ιταλική κουζίνα με τα χειροποίητα ζυμαρικά σε άψογο al dente και ξεχωριστούς συνδυασμούς και την τραγανή πίτσα που ετοιμάζεται με το κλασικό "πέταγμα της ζύμης" στην ανοιχτή κουζίνα από την έμπειρη ομάδα και γαρνίρεται με εκλεκτά toppings, να δίνουν τον τόνο. 

Navona

Ο σεφ Νίκος Μπλέκος υπογράφει άκρως γευστικά πιάτα βαθιάς νοστιμιάς, όπως το κρεμώδες ριζότο με μανιτάρια, τα χειροποίητα ρουστίκ agnolotti, την ταλιάτα ή το φρεσκοψημένο στήθος κοτόπουλο, σερβιρισμένο με μια πανδαισία φρέσκων λαχανικών εποχής που κλείνει μέσα του τη γευστική απλότητα της Μεσογειακής κουζίνας χωρίς να μας βαραίνει. Εμβληματικά ιταλικά επιδόρπια και λικέρ ολοκληρώνουν ιδανικά το γεύμα. 

Navona

Στο στιλάτο casual chic σκηνικό που μεταμορφώνεται στο πλέον ρομαντικό σημείο μετά το ηλιοβασίλεμα, απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας aperitivo, επιλογές από τη λίστα κρασιών που συνδυάζει επιλογές από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα σε ιδανικό pairing με τις προτάσεις της κουζίνας αλλά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ που αποτελούν από μόνα τους λόγο να έρθεις εδώ. 

Ξεν. "Makedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, 2310897444, www.makedoniapalace.com, FB: Navona, IG: @navona_bar_restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.