"Navona": Hearty Ιταλικές γεύσεις και κοκτέιλ έκπληξη με θαλασσινό φόντο

Navona

Με τον Θερμαϊκό να απλώνεται στο βάθος σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και δροσερές νότες πρασίνου να μας περιβάλλουν, το ανοιχτόκαρδο al fresco σκηνικό που στήνει το καλοκαίρι έξω από τη φωτεινή σάλα του το all-day bar restaurant "Navona" του "Makedonia Palace" μάς εμπνέει για χαλαρωτικές, γευστικές εξόδους κάθε ώρα της ημέρας.

Ανοιχτό από το πρωί για γευστικό πρωινό και δροσερά ροφήματα μέχρι αργά το βράδυ με ωραίο κοκτέιλ και επιλεγμένα live dj sets, σε ένα από τα πιο προνομιακά πόστα της Νέας παραλίας, το "Navona" περιβάλλει την κυρίως γευστική του ταυτότητα με προτάσεις που μας φέρνουν εδώ παραπάνω από μια φορά!  

Navona

Στην καρδιά της γαστρονομικής φιλοσοφίας του, βέβαια, βρίσκεται η αυθεντική Ιταλική κουζίνα με τα χειροποίητα ζυμαρικά σε άψογο al dente και ξεχωριστούς συνδυασμούς και την τραγανή πίτσα που ετοιμάζεται με το κλασικό "πέταγμα της ζύμης" στην ανοιχτή κουζίνα από την έμπειρη ομάδα και γαρνίρεται με εκλεκτά toppings, να δίνουν τον τόνο. 

Navona

Ο σεφ Νίκος Μπλέκος υπογράφει άκρως γευστικά πιάτα βαθιάς νοστιμιάς, όπως το κρεμώδες ριζότο με μανιτάρια, τα χειροποίητα ρουστίκ agnolotti, την ταλιάτα ή το φρεσκοψημένο στήθος κοτόπουλο, σερβιρισμένο με μια πανδαισία φρέσκων λαχανικών εποχής που κλείνει μέσα του τη γευστική απλότητα της Μεσογειακής κουζίνας χωρίς να μας βαραίνει. Εμβληματικά ιταλικά επιδόρπια και λικέρ ολοκληρώνουν ιδανικά το γεύμα. 

Navona

Στο στιλάτο casual chic σκηνικό που μεταμορφώνεται στο πλέον ρομαντικό σημείο μετά το ηλιοβασίλεμα, απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας aperitivo, επιλογές από τη λίστα κρασιών που συνδυάζει επιλογές από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα σε ιδανικό pairing με τις προτάσεις της κουζίνας αλλά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ που αποτελούν από μόνα τους λόγο να έρθεις εδώ. 

Ξεν. "Makedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, 2310897444, www.makedoniapalace.com, FB: Navona, IG: @navona_bar_restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.