Κολυμβητές της ομάδας WeSwim κολύμπησαν δίπλα σε κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας

Κολυμπώντας στις γειτονιές των ψαριών

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Σε μια εκδήλωση που είχε στόχο τη γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, οι κολυμβητές της κοινωνικής, μη ανταγωνιστικής ομάδας κολύμβησης WeSwim κολύμπησαν δίπλα σε κλωβούς με ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας, αυτή τη φορά στην Κάρυστο, στις εγκαταστάσεις της μονάδας "Blue Farm”. Το 3ο Gastro-Swim event οργάνωσε το φθινόπωρο του'22 η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.), σε συνέχεια των αντίστοιχων επιτυχημένων περσινών εκδηλώσεων στο Βιβάρι Αργολίδας και στη Σαλαμίνα.

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Οι κολυμβητές  διαπίστωσαν με τα μάτια τους την καθαρότητα και τη διαύγεια των νερών και μαζί τον πλούτο και τη βιοποικιλότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος δίπλα στους κλωβούς, γεγονός που σημαίνει, παράλληλα με πολλά άλλα, ότι ιχθυοκαλλιέργεια και τουριστικές δραστηριότητες μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά.

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Στο γεύμα που ακολούθησε με τσιπούρες και λαβράκια της "Blue Farm”, οι κολυμβητές γεύτηκαν τη φρεσκάδα, τη γεύση και την υψηλή ποιότητα των ψαριών που εκτρέφονται στις μονάδες-μέλη της ΕΛ.Ο.Π.Υ., και βέβαια, ενημερώθηκαν για τα πρότυπα ευζωίας και τις προδιαγραφές ποιότητας που ακολουθούνται, αλλά και τις βιώσιμες πρακτικές ώστε το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας να φτάνει ολόφρεσκο και νόστιμο από τη θάλασσα στο πιάτο. Κι όταν λένε ολόφρεσκο, το εννοούν! Τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας αλιεύονται μόνο κατόπιν παραγγελίας, με αποτέλεσμα να φτάνουν το πολύ σε 24 ώρες στα διάφορα σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα.

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Το γεγονός είναι ότι τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας εκτρέφονται και μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον, στη θάλασσα, σε κλωβούς βυθισμένους σε επιλεγμένες περιοχές με ισχυρά υπόγεια ρεύματα, που βοηθούν στην ανανέωση των νερών. Οι περιοχές επιλέγονται με βασικό κριτήριο την επαρκή απόσταση από αστικά κέντρα και βιομηχανικές ζώνες, ενώ η ποιότητα των νερών και του πυθμένα ελέγχεται συστηματικά. 

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Δέσμευση της ΕΛ.Ο.Π.Υ., φορέα ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ψαριών και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν. Το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece που δημιούργησε, εγγυάται την προέλευση, τη σωστή εκτροφή και την υψηλή ποιότητα των ψαριών που εκτρέφονται στις 22 εταιρείες-μέλη της, που εκπροσωπούν το 80% περίπου της εγχώριας παραγωγής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.