Κολυμβητές της ομάδας WeSwim κολύμπησαν δίπλα σε κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας

Κολυμπώντας στις γειτονιές των ψαριών

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Σε μια εκδήλωση που είχε στόχο τη γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, οι κολυμβητές της κοινωνικής, μη ανταγωνιστικής ομάδας κολύμβησης WeSwim κολύμπησαν δίπλα σε κλωβούς με ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας, αυτή τη φορά στην Κάρυστο, στις εγκαταστάσεις της μονάδας "Blue Farm”. Το 3ο Gastro-Swim event οργάνωσε το φθινόπωρο του'22 η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.), σε συνέχεια των αντίστοιχων επιτυχημένων περσινών εκδηλώσεων στο Βιβάρι Αργολίδας και στη Σαλαμίνα.

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Οι κολυμβητές  διαπίστωσαν με τα μάτια τους την καθαρότητα και τη διαύγεια των νερών και μαζί τον πλούτο και τη βιοποικιλότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος δίπλα στους κλωβούς, γεγονός που σημαίνει, παράλληλα με πολλά άλλα, ότι ιχθυοκαλλιέργεια και τουριστικές δραστηριότητες μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά.

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Στο γεύμα που ακολούθησε με τσιπούρες και λαβράκια της "Blue Farm”, οι κολυμβητές γεύτηκαν τη φρεσκάδα, τη γεύση και την υψηλή ποιότητα των ψαριών που εκτρέφονται στις μονάδες-μέλη της ΕΛ.Ο.Π.Υ., και βέβαια, ενημερώθηκαν για τα πρότυπα ευζωίας και τις προδιαγραφές ποιότητας που ακολουθούνται, αλλά και τις βιώσιμες πρακτικές ώστε το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας να φτάνει ολόφρεσκο και νόστιμο από τη θάλασσα στο πιάτο. Κι όταν λένε ολόφρεσκο, το εννοούν! Τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας αλιεύονται μόνο κατόπιν παραγγελίας, με αποτέλεσμα να φτάνουν το πολύ σε 24 ώρες στα διάφορα σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα.

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Το γεγονός είναι ότι τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας εκτρέφονται και μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον, στη θάλασσα, σε κλωβούς βυθισμένους σε επιλεγμένες περιοχές με ισχυρά υπόγεια ρεύματα, που βοηθούν στην ανανέωση των νερών. Οι περιοχές επιλέγονται με βασικό κριτήριο την επαρκή απόσταση από αστικά κέντρα και βιομηχανικές ζώνες, ενώ η ποιότητα των νερών και του πυθμένα ελέγχεται συστηματικά. 

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Δέσμευση της ΕΛ.Ο.Π.Υ., φορέα ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ψαριών και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν. Το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece που δημιούργησε, εγγυάται την προέλευση, τη σωστή εκτροφή και την υψηλή ποιότητα των ψαριών που εκτρέφονται στις 22 εταιρείες-μέλη της, που εκπροσωπούν το 80% περίπου της εγχώριας παραγωγής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.