Κολυμβητές της ομάδας WeSwim κολύμπησαν δίπλα σε κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας

Κολυμπώντας στις γειτονιές των ψαριών

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Σε μια εκδήλωση που είχε στόχο τη γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, οι κολυμβητές της κοινωνικής, μη ανταγωνιστικής ομάδας κολύμβησης WeSwim κολύμπησαν δίπλα σε κλωβούς με ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας, αυτή τη φορά στην Κάρυστο, στις εγκαταστάσεις της μονάδας "Blue Farm”. Το 3ο Gastro-Swim event οργάνωσε το φθινόπωρο του'22 η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.), σε συνέχεια των αντίστοιχων επιτυχημένων περσινών εκδηλώσεων στο Βιβάρι Αργολίδας και στη Σαλαμίνα.

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Οι κολυμβητές  διαπίστωσαν με τα μάτια τους την καθαρότητα και τη διαύγεια των νερών και μαζί τον πλούτο και τη βιοποικιλότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος δίπλα στους κλωβούς, γεγονός που σημαίνει, παράλληλα με πολλά άλλα, ότι ιχθυοκαλλιέργεια και τουριστικές δραστηριότητες μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά.

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Στο γεύμα που ακολούθησε με τσιπούρες και λαβράκια της "Blue Farm”, οι κολυμβητές γεύτηκαν τη φρεσκάδα, τη γεύση και την υψηλή ποιότητα των ψαριών που εκτρέφονται στις μονάδες-μέλη της ΕΛ.Ο.Π.Υ., και βέβαια, ενημερώθηκαν για τα πρότυπα ευζωίας και τις προδιαγραφές ποιότητας που ακολουθούνται, αλλά και τις βιώσιμες πρακτικές ώστε το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας να φτάνει ολόφρεσκο και νόστιμο από τη θάλασσα στο πιάτο. Κι όταν λένε ολόφρεσκο, το εννοούν! Τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας αλιεύονται μόνο κατόπιν παραγγελίας, με αποτέλεσμα να φτάνουν το πολύ σε 24 ώρες στα διάφορα σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα.

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Το γεγονός είναι ότι τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας εκτρέφονται και μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον, στη θάλασσα, σε κλωβούς βυθισμένους σε επιλεγμένες περιοχές με ισχυρά υπόγεια ρεύματα, που βοηθούν στην ανανέωση των νερών. Οι περιοχές επιλέγονται με βασικό κριτήριο την επαρκή απόσταση από αστικά κέντρα και βιομηχανικές ζώνες, ενώ η ποιότητα των νερών και του πυθμένα ελέγχεται συστηματικά. 

Gastro Swim ΕΛΟΠΥ

Δέσμευση της ΕΛ.Ο.Π.Υ., φορέα ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ψαριών και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν. Το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece που δημιούργησε, εγγυάται την προέλευση, τη σωστή εκτροφή και την υψηλή ποιότητα των ψαριών που εκτρέφονται στις 22 εταιρείες-μέλη της, που εκπροσωπούν το 80% περίπου της εγχώριας παραγωγής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2025

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;