Χειμώνα-Καλοκαίρι

Μια νέα γαστρο-ταβέρνα από την οικογένεια Παρλιάρου, η οποία μας κάνει να βολτάρουμε μετά χαράς στην Ανατολική Αττική.

Χειμώνα-Καλοκαίρι

Γκουρμέ εκδρομή στο Ζούμπερι

Μια νέα γαστρο-ταβέρνα από την οικογένεια Παρλιάρου, η οποία μας κάνει να βολτάρουμε μετά χαράς στην Ανατολική Αττική.

Χειμώνα-Καλοκαίρι - εικόνα 1

Πολύ έξυπνο και με ωραιότατο λογότυπο, που παίζει πολύ όμορφα με το όνομά του «Χειμώνα-Καλοκαίρι», το μαγαζί που άνοιξαν ο Φώτης Χρυσανθίδης και η μητέρα του Νίκη Παρλιάρου. Το μέρος είναι ωραιότερο από τις περιγραφές που είχα ακούσει. Στο κέντρο δεσπόζει ένα ολόλευκο ξύλινο περίπτερο και γύρω γύρω, περιμετρικά, μια όμορφη αυλή γεμάτη πράσινο, με λευκή επίπλωση και πολλές ιδιαίτερες γωνιές με ποικιλία φυτών. Τα τραπέζια γύρω από τη συστάδα των μπαμπού ξεχωρίζουν, όπως και τα μεγάλα πεύκα με τις ασυνήθιστες διακλαδώσεις που δίνουν χαρακτήρα στο χώρο.

Χειμώνα-Καλοκαίρι - εικόνα 2

Η κουζίνα είναι ευρύτατη, με πάρα πολλές προκλητικές επιλογές. Ωστόσο, είναι σαφές ότι το φαγητό στο «Χειμώνα-Καλοκαίρι» δίνει –μια πέρα από το συνηθισμένο– σημασία στη λεπτομέρεια, γεγονός που του προσδίδει φιλική γκουρμέ διάθεση. Η πολίτικη καταγωγή των ιδιοκτητών χρωματίζει πολλές σπεσιαλιτέ. Από τα εξαιρετικά, γλυκοφάγωτα και μυρωδάτα (σαν γοητευτική χλωροφύλλη) ντολμαδάκια γιαλαντζί και την ισορροπημένη κι ερεθιστική παστουρμαδόπιτα, που το τραγανό της φύλλο δεν έχει ίχνος λαδίλας, μέχρι τα λιλιπούτεια χειροποίητα μαντί, ραβιολάκια γεμισμένα και σερβιρισμένα με κιμά, περιχυμένα με μπούκοβο και γιαούρτι, ή τον πουρέ μελιτζάνας (απαλός, μεστός, βελούδινος), τον οποίο συνδύασα με ένα υπερμέγεθες σουβλάκι αρνιού μαριναρισμένο με σκόρδο και δεντρολίβανο. Signature πιάτο τα τυροπιτάκια με φέτα και κατίκι, σαν τραγανές, τηγανισμένες με μαεστρία φλογέρες. Αλλά και η στριφτή τυρόπιτα «Χειμώνα-Καλοκαίρι», περιχυμένη με γάλα και αβγά, έχει το έξτρα προσόν να ψήνεται τη στιγμή της παραγγελίας. Στα οπωσδήποτε και ο σπιτικός μαριναρισμένος γαύρος με ξύσμα λεμονιού, τα ερεθιστικά χυμώδη αχνισμένα μύδια και η εξελιγμένη ντοματοσαλάτα «Τσομπάν», την οποία σερβίρουν με ωραιότατη καπνιστή μελιτζάνα.

Και, φυσικά, θα πρέπει να αφήσετε χώρο για τα υπέροχα γλυκά που έχουν την αύρα του Στέλιου Παρλιάρου (ο Φώτης είναι ανιψιός και βασικός συνεργάτης του). Ο κατάλογος προτείνει δεκαεννιά, ενώ υπάρχουν πολλά έξτρα, όπως ο εξαιρετικός πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς με γάλα, η ωραιότατη κρέμα με βατόμουρο και το σιρόπι τους. Από τα στάνταρντ δοκίμασα τη μυρωδάτη (λόγω μαστίχας) κρέμα σοκολάτας σε σφαίρα.

(+) Η πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής. Η τουαλέτα για τα ΑμεΑ. (-) Η κρέμα σοκολάτας με μαστίχα. Θα έπρεπε να είναι πιο αφράτη. INFO

ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Λεωφ. Ποσειδώνος 93, Ζούμπερι - Ν. Μάκρη, 2294099704, 6944636134. . Έως 12.30 π.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Χειμώνα-Καλοκαίρι

Λεωφ. Ποσειδώνος 93, Ζούμπερι - Νέα Μάκρη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Έχεις φάει ποτέ γαύρο αντικριστό;

Αναζήτησέ τον στον Πελεκάνο, ένα ουζερί με αυθεντική ατμόσφαιρα παλιάς γειτονιάς στα ήσυχα του Κεραμεικού, όπου φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε κλασικά αλλά και πιο πειραγμένα μαγειρέματα δίνουν γεύση σε ένα στέκι που ευφραίνει πρώτα την ψυχή κι ύστερα τον ουρανίσκο. Διαβάστε την κριτική μας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
07/06/2025

Πριν και μετά το Cine Paris: Μπαρ και εστιατόρια στην Πλάκα

Μετά την απαραίτητη δόση κινηματογράφου αλλά και λίγο πριν από αυτή, κάνουμε καλοκαιρινή βόλτα σε αυτά τα μέρη.

Νέα εποχή για το Neoma με την υπογραφή του Παύλου Κυριάκη

Μεσογειακό και ελληνόστροφο comfort φαγητό, εξαιρετική θέα αλλά και φροντισμένα ποτά συνθέτουν τη νέα εμπειρία στου Φιλοπάππου.

Το Μαιτρ και Μαργαρίτα πάει Σαντορίνη

Γαστρονομική σύμπραξη με το Domes Novos Santorini για το σημαντικό θεσσαλονικιώτικο μπιστρό, σε ένα συνδυασμό δημιουργικότητας, πάθους και φιλοξενίας.

"Mykonos Riviera Hotel & Spa" και "Lafs": Μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής και γεύσης με φόντο το Αιγαίο

Στην καρδιά του "Mykonos Riviera Hotel & Spa" βρίσκεται το "Lafs Restaurant", όπου ο ταλαντούχοςς σεφ Στέργιος Μπίτσης παρουσιάζει ένα μενού που ανανεώνει δημιουργικά την ελληνική γαστρονομική παράδοση.

The World’s 50 Best Restaurants: Η λίστα 51-100 για το 2025

Λίγο πριν την ανακοίνωση των 50 κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου για το 2025, έγινε γνωστή από τον σημαντικό θεσμό η κατάταξη στις θέσεις 51-100.

Κάτι μαγειρεύει ο Φάνης Μαϊκαντής στο Mikro Nisi της Κέρκυρας

Μια ξεχωριστά νόστιμη βραδιά το βράδυ της 7ης Ιουνίου στο νησί των Φαιάκων.