Χειμώνα-Καλοκαίρι

Μια νέα γαστρο-ταβέρνα από την οικογένεια Παρλιάρου, η οποία μας κάνει να βολτάρουμε μετά χαράς στην Ανατολική Αττική.

Χειμώνα-Καλοκαίρι

Γκουρμέ εκδρομή στο Ζούμπερι

Μια νέα γαστρο-ταβέρνα από την οικογένεια Παρλιάρου, η οποία μας κάνει να βολτάρουμε μετά χαράς στην Ανατολική Αττική.

Χειμώνα-Καλοκαίρι - εικόνα 1

Πολύ έξυπνο και με ωραιότατο λογότυπο, που παίζει πολύ όμορφα με το όνομά του «Χειμώνα-Καλοκαίρι», το μαγαζί που άνοιξαν ο Φώτης Χρυσανθίδης και η μητέρα του Νίκη Παρλιάρου. Το μέρος είναι ωραιότερο από τις περιγραφές που είχα ακούσει. Στο κέντρο δεσπόζει ένα ολόλευκο ξύλινο περίπτερο και γύρω γύρω, περιμετρικά, μια όμορφη αυλή γεμάτη πράσινο, με λευκή επίπλωση και πολλές ιδιαίτερες γωνιές με ποικιλία φυτών. Τα τραπέζια γύρω από τη συστάδα των μπαμπού ξεχωρίζουν, όπως και τα μεγάλα πεύκα με τις ασυνήθιστες διακλαδώσεις που δίνουν χαρακτήρα στο χώρο.

Χειμώνα-Καλοκαίρι - εικόνα 2

Η κουζίνα είναι ευρύτατη, με πάρα πολλές προκλητικές επιλογές. Ωστόσο, είναι σαφές ότι το φαγητό στο «Χειμώνα-Καλοκαίρι» δίνει –μια πέρα από το συνηθισμένο– σημασία στη λεπτομέρεια, γεγονός που του προσδίδει φιλική γκουρμέ διάθεση. Η πολίτικη καταγωγή των ιδιοκτητών χρωματίζει πολλές σπεσιαλιτέ. Από τα εξαιρετικά, γλυκοφάγωτα και μυρωδάτα (σαν γοητευτική χλωροφύλλη) ντολμαδάκια γιαλαντζί και την ισορροπημένη κι ερεθιστική παστουρμαδόπιτα, που το τραγανό της φύλλο δεν έχει ίχνος λαδίλας, μέχρι τα λιλιπούτεια χειροποίητα μαντί, ραβιολάκια γεμισμένα και σερβιρισμένα με κιμά, περιχυμένα με μπούκοβο και γιαούρτι, ή τον πουρέ μελιτζάνας (απαλός, μεστός, βελούδινος), τον οποίο συνδύασα με ένα υπερμέγεθες σουβλάκι αρνιού μαριναρισμένο με σκόρδο και δεντρολίβανο. Signature πιάτο τα τυροπιτάκια με φέτα και κατίκι, σαν τραγανές, τηγανισμένες με μαεστρία φλογέρες. Αλλά και η στριφτή τυρόπιτα «Χειμώνα-Καλοκαίρι», περιχυμένη με γάλα και αβγά, έχει το έξτρα προσόν να ψήνεται τη στιγμή της παραγγελίας. Στα οπωσδήποτε και ο σπιτικός μαριναρισμένος γαύρος με ξύσμα λεμονιού, τα ερεθιστικά χυμώδη αχνισμένα μύδια και η εξελιγμένη ντοματοσαλάτα «Τσομπάν», την οποία σερβίρουν με ωραιότατη καπνιστή μελιτζάνα.

Και, φυσικά, θα πρέπει να αφήσετε χώρο για τα υπέροχα γλυκά που έχουν την αύρα του Στέλιου Παρλιάρου (ο Φώτης είναι ανιψιός και βασικός συνεργάτης του). Ο κατάλογος προτείνει δεκαεννιά, ενώ υπάρχουν πολλά έξτρα, όπως ο εξαιρετικός πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς με γάλα, η ωραιότατη κρέμα με βατόμουρο και το σιρόπι τους. Από τα στάνταρντ δοκίμασα τη μυρωδάτη (λόγω μαστίχας) κρέμα σοκολάτας σε σφαίρα.

(+) Η πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής. Η τουαλέτα για τα ΑμεΑ. (-) Η κρέμα σοκολάτας με μαστίχα. Θα έπρεπε να είναι πιο αφράτη. INFO

ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Λεωφ. Ποσειδώνος 93, Ζούμπερι - Ν. Μάκρη, 2294099704, 6944636134. . Έως 12.30 π.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Χειμώνα-Καλοκαίρι

Λεωφ. Ποσειδώνος 93, Ζούμπερι - Νέα Μάκρη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/10/2025

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.

Οινικά ταξίδια και μουσικές βραδιές στα ViBo τον Οκτώβριο

Το πρόγραμμα των ViBo Bistrot υπόσχεται έναν μήνα γεμάτο με οινικές γευσιγνωσίες και ζωντανή μουσική.

Το κυριακάτικο brunch με θέα επιστρέφει στο New Hotel

Πιάτα που φέρνουν στο προσκήνιο την ελληνική παράδοση αλλά και τον διεθνή χαρακτήρα του New Hotel επιστρέφουν για να τα απολαύσεις.

Γιατί φέτος το καλοκαίρι όλοι στην Πάρο μιλούσαν για την "Πεζούλα"

Το καινούργιο καφενείο στο χωριό Μάρμαρα δείχνει το δρόμο για την τίμια μαγειρική που έχει ανάγκη το νησί.