Saipan

Ένα καθιερωμένο μετά από τόσα χρόνια παρουσίας πολυασιατικό εστιατόριο, από τα καλύτερα και πιο «τίμια» της Αθήνας στο είδος του.

Saipan

Ένα καθιερωμένο μετά από τόσα χρόνια παρουσίας πολυασιατικό εστιατόριο, από τα καλύτερα και πιο «τίμια» της Αθήνας στο είδος του.

Saipan - εικόνα 1

Έχει όνομα εξωτικού νησιού της Μικρο­­νησίας στον Ειρηνικό. Από εκείνα με τις σμαραγδένιες παραλίες και τους κοραλλιογενείς υφάλους. Η κουζίνα του, ωστόσο, είναι ασιατική. Κινέζικη κατά βάση, με πιάτα από Ταϊλάνδη, Βιετνάμ και Ινδονησία, όπως και γιαπωνέζικο σούσι. Μα, πάνω από όλα, το «Saipan» δεν είναι ένα τυχαίο εστιατόριο. Όταν πήγαινα περίπου πριν από 15 χρόνια, ήταν το καλύτερο κινέζικο της Αθήνας, βραβευμένο και πολυσυζητημένο. Με τα χρόνια μπορεί να μη βρίσκεται πια στο κέντρο της δημοσιότητας, αλλά έχει εξελιχτεί σ’ ένα κλασικό εστιατόριο, από τα πιο τίμια του είδους στην Αθήνα. Ο χώρος προσεγμένος, παραπέμπει στην ασιατική κουλτούρα, χωρίς να είναι φθαρμένος. Μπορντό χρώμα, πίνακες με ασιατικές φιγούρες, κινέζικα βάζα σε όλα τα μεγέθη κι ενυδρείο για καλή τύχη.

Τα περισσότερα πιάτα είναι καλοφτιαγμένα και –κυρίως– χειροποίητα, κάτι που δεν συμβαίνει σε αρκετά κινέζικα της πόλης μας. Το Saigon spring roll είναι τυλιγμένο σε φύλλο ρυζιού και αγκαλιάζει μια γέμιση με γαρίδα, χοιρινό και βερμιτσέλι (πολύ λεπτά noodles ρυζιού). Το κλασικό spring roll ξεχωρίζει από τα τυποποιημένα που έχουμε συνηθίσει. Από τα κυρίως δοκιμάστε οπωσδήποτε την crispy duck. Είναι καλής ποιότητας, καθόλου λιπαρή κι εξαιρετικά νόστιμη. Τυλίξτε τη στα πιτάκια μαζί με τα λεπτοκομμένα λαχανικά κι έχετε ένα πρώτης τάξης «σουβλάκι». Νόστιμες και οι Pataya shrimps. Σωστά ψημένες, αλλά με υπερβολική σάλτσα από ανανά, λίτσι και lemongrass. Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και με το teriyaki beef το οποίο, αν και σωστά ψημένο, βάραινε με πάρα πολλή σος. Το γλυκόξινο χοιρινό ήταν εύγευστα «λουκουμαδάκια» κρέατος (υπήρχε μια υπερβολή στο κουρκούτι) μέσα σε καλοφτιαγμένη γλυκόξινη σάλτσα με ανανά.

(+) Η σταθερότητά του, η προσοχή στην ποιότητα και το πολύ ευγενικό κι επαγγελματικό σέρβις. (-) Η υπερβολή στη σάλτσα σε κάποια από τα πιάτα τα κάνει πληθωρικά πέραν του επιθυμητού και συνεπώς μη ισορροπημένα.

Περισσότερες πληροφορίες

Saipan

Κ. Βάρναλη 9 (Πλ. Δούρου), Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.