Δράμι

Κονσέρβες, βαζάκια, μπαχαρικά, γκαζόλαμπες και λαδόκολλα αντί πιάτου σκηνογραφούν το πιο πειστικό μπακάλικο-μεζεδοπωλείο που έχω δει. Οι δε τιμές τιμή του – κοινώς, ο Βαγγέλης και η Νίκη δεν χρειάζονται μπακαλοτέφτερο.

Δράμι

Κονσέρβες, βαζάκια, μπαχαρικά, γκαζόλαμπες και λαδόκολλα αντί πιάτου σκηνογραφούν το πιο πειστικό μπακάλικο-μεζεδοπωλείο που έχω δει. Οι δε τιμές τιμή του – κοινώς, ο Βαγγέλης και η Νίκη δεν χρειάζονται μπακαλοτέφτερο.

Δράμι - εικόνα 1

Όταν είδα στο «Δράμι» ότι εκείνη η σαλάτα με μαρούλι, κόκκινο λάχανο, ψητά κολοκύθια, πιπεριές και λεπτοκομμένη, αλλά μπόλικη γραβιέρα Κρήτης, η οποία αριβάρει στο τραπέζι και… το καταλαμβάνει (φτάνει σχεδόν για τέσσερις), κοστίζει 6 ευρώ, δεν το πίστευα. Αγία Βαρβάρα: 12 points. Δεν είναι μόνο ζήτημα τιμής. Κάτι κάνουν εδώ. Σου ξυπνάει αναμνήσεις ο ντοματοπελτές αντί για ντιπ· είναι «φάση» το καρβελάκι σε τσίγκινο καλάθι που έρχεται ζεστό, με μια ιδέα λάδι και δεντρολίβανο, και ο γκιουζελεμές με καλοδιαλεγμένο καβουρμά στη σέσουλα (με στεγνό χωριάτικο φύλλο). Ιδίως όταν το τραπέζι είναι «στρωμένο» με φύλλο λαμαρίνας από κονσέρβα της ΖΑΝΑΕ (τις βρήκαν σ’ ένα εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη) κι εσύ τρως στη λαδόκολλα (εντάξει, αν θέλεις παίρνεις πιάτο). Με την μπακαλική «σκηνογραφία» να παίρνει σάρκα και οστά, η κουζίνα σιγοντάρει με δικές της εμπνεύσεις, όπως η «περίεργη» τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές Φλωρίνης και μοσχολέμονο, γλυκόξινο σε απαλή εκδοχή, μέχρι να μπει στο ψητό: τα κρέατα που ταξιδεύουν από τη Μακεδονία μέχρι εδώ –και μεταμορφώνονται σε αφράτα πολίτικα σουτζουκάκια (μοσχάρι-αρνί) με διακριτό το σκόρδο και το κύμινο ή σε «παραδοσιακό» σουβλάκι, ωραία μαριναρισμένο σε σουμάκ, κόλιαντρο και θυμάρι, και μαζί έξτρα ζουμερό, πικάντικο λουκάνικο Ευζώνων– είναι ένα κι ένα. Όσο για τα γλυκά, έρχονται από τη Βέροια. Εκμέκ σοκολάτα, καρυδόπιτα με σοκολάτα, κόσκερι, δηλαδή σιροπάτο ραβανί με κρέμα και καραμέλα, συνεπέστατο φινίρισμα, με κόστος περί τα € 3 έκαστο. Τη δε αίσθηση παλιάς γειτονιάς (και παλιού φιλότιμου) μπορείς να την πάρεις μαζί σου στο βασίλειο της πολυκατοικίας χωρίς έξτρα χρέωση. Το κατάστημα κερνάει πειστική νεο-νοσταλγία. (+) Το concept «μπακάλικο», δομημένο, μελετημένο και προσεγμένο σε όλα του. Ακόμη και στο χαμόγελο. (-) Η υπερβολική φέτα και η απουσία καπνίσματος στη μελιτζανοσαλάτα. Κάποιες ασαφείς περιγραφές στον κατάλογο.

Περισσότερες πληροφορίες

Δράμι

Σίφνου 4 & Χανίων 47, Αγία Βαρβάρα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.