Al Dente

Νέο λουκ, παλιές... τιμές και σταθερή, ιταλίζουσα πορεία στην κουζίνα. Οικειότητα μπιστρό, με κινηματογραφικές αναφορές στο Χόλιγουντ και την Τσινετσιτά, απλίκες με «καπελάκια», λευκοστρωμένα τραπέζια και ανοιχτή κουζίνα, που πρόσφατα «κρύφτηκε» λίγο παραπάνω μαζί με μια σκεπαστή, κλεισμένη αυλή.

Al Dente

Νέο λουκ, παλιές... τιμές και σταθερή, ιταλίζουσα πορεία στην κουζίνα.

Al Dente - εικόνα 1

Το «Αl Dente» είναι από κείνες τις τρατορίες που θα ήθελες να είναι δίπλα στο σπίτι σου. Οικειότητα μπιστρό, με κινηματογραφικές αναφορές στο Χόλιγουντ και την Τσινετσιτά, απλίκες με «καπελάκια», λευκοστρωμένα τραπέζια και ανοιχτή κουζίνα, που πρόσφατα «κρύφτηκε» λίγο παραπάνω –μπροστά της τοποθετήθηκε μια κάβα, υποφωτισμένη, για ατμόσφαιρα– μαζί με μια σκεπαστή, κλεισμένη αυλή. Ο κόσμος είναι όλων των ηλικιών και των βαλαντίων. κι έρχεται ενίοτε από μακριά.

Υπάρχει λόγος. Μιλάμε για έναν απροσποίητο χώρο στο Καλαμάκι (η Θουκυδίδου τέμνει την Αμφιθέας λίγο πριν φτάσεις στην παραλιακή) που, εκτός του ότι σε κερδίζει με το γρήγορο, φιλικό σέρβις και τα ρουστίκ κατά βάση μαγειρέματα της κουζίνας του, στη μικρή κατά τα άλλα λίστα κρασιών του συναντάς κι ένα Ornellaia ή Sassicaia, στην περίπτωση που αποφασίσεις να ανεβάσεις τα τανικά… ντεσιμπέλ (και το budget).

Η βελουτέ σούπα κολοκύθας (€ 7) με γαρίδες και μπισκ σε ζεσταίνει εκ των έσω μέχρι να περάσεις στη μελιτζάνα που σερβίρεται πάνω σε κολοφτιαγμένη, μεστή σάλτσα ντομάτας με λίγη ρόκα και κρούστα παρμεζάνας

(€ 9,90), και αποφεύγει να γίνει βαριά. Οι παπαρδέλες, al dente, αποδεικνύουν το αληθές του ονόματος και σερβίρονται με μοσχαρίσια φιλετάκια (€ 11,90), πορτσίνι και μια γεμάτη και ταυτόχρονα απαλή σάλτσα από το ζωμό τους. Το φιλέτο (Charolais) αντιμετωπίζεται αρκετά σωστά, τόσο στην εκδοχή σχάρας με ελαιόλαδο και άρωμα τρούφας όσο και στην κλασική με σάλτσα από γκορκοντζόλα και καρύδι (€ 20,90). Αν όμως θέλετε μια πιο ιδιόμορφη ισορροπία, δοκιμάστε το αρνάκι γάλακτος με σος από δαμάσκηνο, κουκουνάρι και δεντρολίβανο. Ωραίο ψήσιμο –μια ιδέα ροζ το κρέας– με χαρακτηριστική γλυκύτητα και ένταση.

Up: Η προσιτή μαγειρική με ρουστίκ οικειότητα. Η σχέση ποιότητας-τιμής. Down: Ένα μιλφέιγ με ωραίο καβούρι (και όχι σουρίμι) χαλάει εξαιτίας μιας ανισόρροπης σάλτσας.

Περισσότερες πληροφορίες

Al Dente

Θουκυδίδου 19, Καλαμάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.