Ροζαλία

Κλασική (οικονομική) αξία στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου - συνεχίζει απτόητη από το 1979 και παραμένει οικογενειακή υπόθεση.

Ροζαλία

Κλασική (οικονομική) αξία στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου - συνεχίζει απτόητη από το 1979 και παραμένει οικογενειακή υπόθεση.

Ροζαλία - εικόνα 1

Είχα χρόνια να φάω στη «Ροζαλία». Από τότε που ήμουν φοιτήτρια νομίζω. Μου άρεσε αυτή η αυλή – τότε ήταν στρωμένη με χαλικάκι. Κι ακόμη μου αρέσει αυτό το «παντός καιρού»: είναι σκεπασμένη με τέντες, πλέον πιο σύγχρονες, από εκείνες που ανοιγοκλείνουν μηχανικά –η… τεχνολογία στην υπηρεσία της παράδοσης–, με τα τραπέζια της στοιχισμένα, στρωμένα με καρό τραπεζομάντιλα, με τον κισσό της να έχει τρανέψει και τα γλαστράκια να σου θυμίζουν ότι εξακολουθεί να είναι αυλή.

Εδώ έρχονται φοιτητές, κόσμος της γειτονιάς που δεν πρόλαβε να βάλει κατσαρόλα στη φωτιά, εργαζόμενοι του κέντρου, παρέες το βράδυ. Ο κατάλογος τους βολεύει όλους, έχει μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά, ψητά και μαγειρευτά.

Ξεκινήσαμε με εξελληνισμένο ταμπουλέ (€ 3,5) –πες το και μαϊντανοσαλάτα αν σε πιάσει το πατριωτικό σου–, το οποίο, εκτός από πλιγούρι και μαϊντανό, έχει άνηθο και πιπεριά, μια σαλάτα που τη λένε «μεξικάνικη» (€ 3), λίγο πικάντικη, με καλαμπόκι, πιπεριές, ντομάτα και μια πατατοσαλάτα (€ 3,5), της οποίας οι πατάτες το ήθελαν λίγο παραπάνω βράσιμο είναι η αλήθεια, με μπόλικο κρεμμύδι. Και χοιρινό με μπίρα και ροκφόρ (€, 7,50), ωραίος μεζές για να μοιραστείς με το κρασί σου (το χύμα βιολογικό είναι αρκετά καλό). Στα κυρίως πιάτα το μπιφτέκι «Αχιλλέας» (€ 8,5) γεμιστό με τυρί και μανιτάρια είναι ζουμερό και το σφακιανό αρνάκι στην κατσαρόλα, με ριγανίτσα, τρυφερό. Για το τέλος έχει συμπαθή σφακιανή πίτα, λίγο πιο χοντροκομμένη από ό,τι τη βρίσκουμε συνήθως, για να μπορείς να την επιλέξεις (χωρίς το μέλι) και για ορεκτικό.

Up: Μια αυλή για το χειμώνα, το κεντρικό σημείο, η ποικιλία σε πιάτα. Down: Να τρως ντοματοκεφτέδες και να μη νιώθεις την ντομάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ροζαλία

Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.