Ροζαλία

Κλασική (οικονομική) αξία στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου - συνεχίζει απτόητη από το 1979 και παραμένει οικογενειακή υπόθεση.

Ροζαλία

Κλασική (οικονομική) αξία στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου - συνεχίζει απτόητη από το 1979 και παραμένει οικογενειακή υπόθεση.

Ροζαλία - εικόνα 1

Είχα χρόνια να φάω στη «Ροζαλία». Από τότε που ήμουν φοιτήτρια νομίζω. Μου άρεσε αυτή η αυλή – τότε ήταν στρωμένη με χαλικάκι. Κι ακόμη μου αρέσει αυτό το «παντός καιρού»: είναι σκεπασμένη με τέντες, πλέον πιο σύγχρονες, από εκείνες που ανοιγοκλείνουν μηχανικά –η… τεχνολογία στην υπηρεσία της παράδοσης–, με τα τραπέζια της στοιχισμένα, στρωμένα με καρό τραπεζομάντιλα, με τον κισσό της να έχει τρανέψει και τα γλαστράκια να σου θυμίζουν ότι εξακολουθεί να είναι αυλή.

Εδώ έρχονται φοιτητές, κόσμος της γειτονιάς που δεν πρόλαβε να βάλει κατσαρόλα στη φωτιά, εργαζόμενοι του κέντρου, παρέες το βράδυ. Ο κατάλογος τους βολεύει όλους, έχει μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά, ψητά και μαγειρευτά.

Ξεκινήσαμε με εξελληνισμένο ταμπουλέ (€ 3,5) –πες το και μαϊντανοσαλάτα αν σε πιάσει το πατριωτικό σου–, το οποίο, εκτός από πλιγούρι και μαϊντανό, έχει άνηθο και πιπεριά, μια σαλάτα που τη λένε «μεξικάνικη» (€ 3), λίγο πικάντικη, με καλαμπόκι, πιπεριές, ντομάτα και μια πατατοσαλάτα (€ 3,5), της οποίας οι πατάτες το ήθελαν λίγο παραπάνω βράσιμο είναι η αλήθεια, με μπόλικο κρεμμύδι. Και χοιρινό με μπίρα και ροκφόρ (€, 7,50), ωραίος μεζές για να μοιραστείς με το κρασί σου (το χύμα βιολογικό είναι αρκετά καλό). Στα κυρίως πιάτα το μπιφτέκι «Αχιλλέας» (€ 8,5) γεμιστό με τυρί και μανιτάρια είναι ζουμερό και το σφακιανό αρνάκι στην κατσαρόλα, με ριγανίτσα, τρυφερό. Για το τέλος έχει συμπαθή σφακιανή πίτα, λίγο πιο χοντροκομμένη από ό,τι τη βρίσκουμε συνήθως, για να μπορείς να την επιλέξεις (χωρίς το μέλι) και για ορεκτικό.

Up: Μια αυλή για το χειμώνα, το κεντρικό σημείο, η ποικιλία σε πιάτα. Down: Να τρως ντοματοκεφτέδες και να μη νιώθεις την ντομάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ροζαλία

Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.