Κάππαρη

Αν είστε κι εσείς μόνιμοι κάτοικοι αθηναϊκής πολυκατοικίας και τείνετε να ξεχάσετε την ύπαρξη σπιτιών με κεραμοσκεπή, θα το χαρείτε αυτό το μικρό… φευγιό: η «Κάππαρη», παρότι άρτι αφιχθείσα στα Πετράλωνα, έχει ένα (σε λογική δόση) «πάμε σαν άλλοτε», με τραπεζοκαθίσματα βαμμένα ζαχαρί, τριγυρισμένα από κάποια δέντρα, κυπαρισσί παραθυρόφυλλα, φαναράκια και μεταλλικές γλάστρες στα περβάζια.

Κάππαρη

Αν είστε κι εσείς μόνιμοι κάτοικοι αθηναϊκής πολυκατοικίας και τείνετε να ξεχάσετε την ύπαρξη σπιτιών με κεραμοσκεπή, θα το χαρείτε αυτό το μικρό… φευγιό: η «Κάππαρη», παρότι άρτι αφιχθείσα στα Πετράλωνα, έχει ένα (σε λογική δόση) «πάμε σαν άλλοτε», με τραπεζοκαθίσματα βαμμένα ζαχαρί, τριγυρισμένα από κάποια δέντρα, κυπαρισσί παραθυρόφυλλα, φαναράκια και μεταλλικές γλάστρες στα περβάζια. Τα χάζευα δοκιμάζοντας συμπαθητικά κεφτεδάκια σαγανάκι (€ 7,50) με ωραία, spicy ντοματένια σάλτσα, με όση φέτα χρειάζεται, μαστέλο που ψήνεται στη σχάρα (€ 7,50) και σερβίρεται με λαδολέμονο και πιτούλες και μια λιτή σαλάτα με ρόκα, ξινομυζήθρα, ντομάτα και σπασμένο παξιμάδι (€ 7) η οποία, δροσεροκρατσανιστή, λειτουργεί ορεκτικότατα.

Ελληνική συνήθεια που θυμάσαι από τα μικράτα σου και τη συνεχίζεις απόλυτα φυσικά, το ωραίο με τις ταβέρνες είναι ότι δε χρειάζονται… βαρύγδουπη οργάνωση. μόνο διάθεση για έξω. Κι ότι, δημοκρατικότατα, πιάνουν όλη την γκάμα του κοινού: νεαρόκοσμο και μεγαλύτερους, ζευγάρια και φίλους. Αρκεί να σας πω ότι στο τραπέζι πίσω μας αντάλλασσαν απόψεις περί Sonia Rykiel και Azzedine Alia (sooo «Sex and the City») τρώγοντας –αντί για σούσι– μοσχαράκι κοκκινιστό. Εμείς πάλι, αντί για τους μεγάλους designers τούτου του πλανήτη, συζητούσαμε περί της γενικής ανάγκης για φαγητό λογικά κοστολογημένο, την ώρα που ήρθε στο τραπέζι ο μουσακάς, ο οποίος είχε ωραία μπεσαμέλ, παρότι ο κιμάς δεν ήταν τόσο πετυχημένος, και το κεμπάπ γιαουρτλού (€ 9), μερακλίδικο, μια μείξη από αρνί, μοσχάρι και χοιρινό, με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες – σαν να τις έκοψε η γιαγιά σου. Ένα γατί πιτσιρίκι τριγύριζε στα πόδια μας, μέρος της σκηνογραφίας «γειτονιάς» – χρειαζούμενης αυτόν τον καιρό της επιστροφής στην πόλη.

UP: Το προσεγμένο σύνολο. Η ποικιλία σε γεύσεις: εκτός από κρεατικά και μαγειρευτά, έχει και θαλασσινά - μέχρι και γαριδομακαρονάδα. DOWN: Το σέρβις είναι λίγο απρόσωπο, αν και εξαιρετικά γρήγορο.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάππαρη

Δωριέων 36, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.