Maltagliati

Ένα ιταλικό που μαγειρεύει αποκλειστικά φρέσκα ζυμαρικά σε μια σπιτική αυλή στο Παλαιό Φάληρο.

Maltagliati

Ένα ιταλικό που μαγειρεύει αποκλειστικά φρέσκα ζυμαρικά σε μια σπιτική αυλή στο Παλαιό Φάληρο.

Maltagliati - εικόνα 1

Xθες το βράδυ… έφυγα για διακοπές. Δυστυχώς, μόνο «ψυχή», γιατί «σώματι» βρισκόμουν στο Παλαιό Φάληρο δοκιμάζοντας ιταλικά πιάτα στο «Maltagliati». Όλα πήγαιναν μια χαρά, μέχρι τη στιγμή που ο Ιταλός ιδιοκτήτης μού άνοιξε την όρεξη μιλώντας μου για την Πάρο, όπου θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα για το άνοιγμα του καλοκαιρινού του «Sabbia d' Oro» στην παραλία της Χρυσής Ακτής (μην ανησυχείτε, με ή χωρίς τον ιδιοκτήτη του, το «Maltagliati» θα παραμείνει στις επάλξεις όλο το καλοκαίρι).

Επί τα αυτά, λοιπόν, το «Maltagliati» στους Αμπελοκήπους είναι ένα από τα πρώτα ιταλικά που έφτιαξαν φρέσκια πάστα. Το εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου άνοιξε με το ίδιο conpcept και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι και πολύ cosy. Η αυλή, περιτριγυρισμένη από πράσινο, με τα ξύλινα τραπέζια στρωμένα με sur mesure καρό τραπεζομάντιλα, είναι μια γλύκα, όπως και τα φιστικί κουφώματα που θυμίζουν κουκλόσπιτο. Ο Antonio, ο ιδιοκτήτης, είναι Ρωμαίος με μαμά Ελληνίδα. Στο μενού θα βρείτε κάποια αντιπάστι και μετά πολλά πιάτα ζυμαρικών, φτιαγμένων με φρέσκια πάστα. Στο καλάθι θα δείτε τα είδη: φετουτσίνι, λιγκουίνι, στριφτά καζαρέτσε και τετράγωνα μαλταλιάτι. Από τα πρώτα πιάτα δοκιμάσαμε καλοφτιαγμένα μανιτάρια σοταρισμένα με λάδι, σκορδάκι και φρέσκο μαϊντανό και στρατσέτι, πολύ λεπτά σοταρισμένα φιλετάκια μοσχαριού με ελάχιστα σοταρισμένη ρόκα που διατηρούσε τα αρώματά της. Μετά, περάσαμε στα ζυμαρικά… Φετουτσίνι με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα με βασιλικό –όξινη, αλλά με ωραία αρώματα–, συμπαθητικά καζαρέτσε με ρικότα φρέσκια ντομάτα και μελιτζάνα, αυθεντική καρμπονάρα με αβγό. Μας άρεσαν τα λιγκουίνι με κυδώνια, σβησμένα με κρασί και σκόρδο. Καλύτερο πιάτο όλων τα μαλταλιάτι με μπρόκολο και μπέικον. Al dente μπρόκολο, ωραία δεμένες γεύσεις. Απίθανο και το τιραμισού στο τέλος του δείπνου. Αν έπρεπε να κάνω ένα σχόλιο για τα πιάτα, θα έλεγα ότι τα ζυμαρικά δεν ήταν αρκούντως «δεμένα» με τις σάλτσες.

Ο δροσερός κήπος θα είναι ανοιχτός όλο το καλοκαίρι, αλλά αν κάποιοι φύγετε για διακοπές στην Πάρο «ψυχή τε και σώματι», δοκιμάστε και το «Sabbia d' Oro»!

Περισσότερες πληροφορίες

Maltagliati

Σολωμού & Τερψιθέας 16, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτήν την Κυριακή παίζει smash burger party στο Περιστέρι

Για να είσαι στον αφρό, με μουσικές, μπιφτεκόψωμα, aperitivo και άλλες εκπλήξεις στο Foam.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
11/04/2025

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις

Colomba di Pasqua, τσουρέκι με προζύμι και λαμπροκούλουρα γι' αυτό το Πάσχα, από το ιδιαίτερο dough lab του Πειραιά.

Στο Bread B.C. για τσουρέκι, σοκολάτες και Easter Bag

Φέτος το Πάσχα, το Bread B.C. δίνει στην παράδοση γεύση σοκολάτας αλλά δεν περιορίζεται εκεί.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025: Η γαστρονομία της βραδιάς πιάτο-πιάτο

Τέσσερις επιδραστικοί σεφ της Θεσσαλονίκης, ο Σωτήρης Ευαγγέλου, ο Βασίλης Μουρατίδης, ο Δημήτρης Παμπόρης και ο Μανώλης Παπουτσάκης, δημιούργησαν για την τελετή απονομής ένα μενού-φόρος τιμής στην συναρπαστική κουζίνα της πόλης τους και καταχειροκροτήθηκαν.

Στο Acropolis Secret η αστική κουζίνα χαζεύει Ακρόπολη

Το εστιατόριο στο roof του ξενοδοχείου Divani Acropolis μιξάρει ατμοσφαιρικό περιβάλλον και θέα στην αγία τριάδα των αθηναϊκών τοποσήμων (Παρθενώνα, Λυκαβηττό και Φιλοπάππου), με γεύσεις βγαλμένες από το αστικό και μεσογειακό ρεπερτόριο της πόλης.

Λένε πως αυτό το υπερμπέργκερ είναι το πιο καυτό της πόλης

Τι ακριβώς περιέχει, πού θα το φας και γιατί δεν έχεις δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο στη ζωή σου.

Ο Μιχάλης Μερζένης σαλπάρει για Πάρο

Ο σεφ του "Άσωτου" θα αναλάβει το επαναλανσάρισμα των γεύσεων του "Isola" στην Αλυκή, φέρνοντας τη signature πειραγμένη ελληνική γεύση του στο νησί.