Maltagliati

Ένα ιταλικό που μαγειρεύει αποκλειστικά φρέσκα ζυμαρικά σε μια σπιτική αυλή στο Παλαιό Φάληρο.

Maltagliati

Ένα ιταλικό που μαγειρεύει αποκλειστικά φρέσκα ζυμαρικά σε μια σπιτική αυλή στο Παλαιό Φάληρο.

Maltagliati - εικόνα 1

Xθες το βράδυ… έφυγα για διακοπές. Δυστυχώς, μόνο «ψυχή», γιατί «σώματι» βρισκόμουν στο Παλαιό Φάληρο δοκιμάζοντας ιταλικά πιάτα στο «Maltagliati». Όλα πήγαιναν μια χαρά, μέχρι τη στιγμή που ο Ιταλός ιδιοκτήτης μού άνοιξε την όρεξη μιλώντας μου για την Πάρο, όπου θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα για το άνοιγμα του καλοκαιρινού του «Sabbia d' Oro» στην παραλία της Χρυσής Ακτής (μην ανησυχείτε, με ή χωρίς τον ιδιοκτήτη του, το «Maltagliati» θα παραμείνει στις επάλξεις όλο το καλοκαίρι).

Επί τα αυτά, λοιπόν, το «Maltagliati» στους Αμπελοκήπους είναι ένα από τα πρώτα ιταλικά που έφτιαξαν φρέσκια πάστα. Το εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου άνοιξε με το ίδιο conpcept και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι και πολύ cosy. Η αυλή, περιτριγυρισμένη από πράσινο, με τα ξύλινα τραπέζια στρωμένα με sur mesure καρό τραπεζομάντιλα, είναι μια γλύκα, όπως και τα φιστικί κουφώματα που θυμίζουν κουκλόσπιτο. Ο Antonio, ο ιδιοκτήτης, είναι Ρωμαίος με μαμά Ελληνίδα. Στο μενού θα βρείτε κάποια αντιπάστι και μετά πολλά πιάτα ζυμαρικών, φτιαγμένων με φρέσκια πάστα. Στο καλάθι θα δείτε τα είδη: φετουτσίνι, λιγκουίνι, στριφτά καζαρέτσε και τετράγωνα μαλταλιάτι. Από τα πρώτα πιάτα δοκιμάσαμε καλοφτιαγμένα μανιτάρια σοταρισμένα με λάδι, σκορδάκι και φρέσκο μαϊντανό και στρατσέτι, πολύ λεπτά σοταρισμένα φιλετάκια μοσχαριού με ελάχιστα σοταρισμένη ρόκα που διατηρούσε τα αρώματά της. Μετά, περάσαμε στα ζυμαρικά… Φετουτσίνι με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα με βασιλικό –όξινη, αλλά με ωραία αρώματα–, συμπαθητικά καζαρέτσε με ρικότα φρέσκια ντομάτα και μελιτζάνα, αυθεντική καρμπονάρα με αβγό. Μας άρεσαν τα λιγκουίνι με κυδώνια, σβησμένα με κρασί και σκόρδο. Καλύτερο πιάτο όλων τα μαλταλιάτι με μπρόκολο και μπέικον. Al dente μπρόκολο, ωραία δεμένες γεύσεις. Απίθανο και το τιραμισού στο τέλος του δείπνου. Αν έπρεπε να κάνω ένα σχόλιο για τα πιάτα, θα έλεγα ότι τα ζυμαρικά δεν ήταν αρκούντως «δεμένα» με τις σάλτσες.

Ο δροσερός κήπος θα είναι ανοιχτός όλο το καλοκαίρι, αλλά αν κάποιοι φύγετε για διακοπές στην Πάρο «ψυχή τε και σώματι», δοκιμάστε και το «Sabbia d' Oro»!

Περισσότερες πληροφορίες

Maltagliati

Σολωμού & Τερψιθέας 16, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.