
Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη ανάψει τις φωτιές του! Από 18 Σεπτεμβρίου έως και 15 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς περιμένουν σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια μεγάλη γευστική γιορτή: μια γαστρονομική εξτραβαγκάντσα που μας ταξιδεύει απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές μας περιμένουν στα καλύτερα τραπέζια τις Ελλάδας, και σπουδαία γαστρονομικά δώρα να ψάχνουν τυχερούς αποδέκτες στο τέλος αυτού του μεγάλου χάπενινγκ.
Ιδανική αφορμή, δηλαδή, για ξεχωριστά dinners με εκλεκτούς καλεσμένους, κι αν δυσκολεύεστε να διαλέξετε στο πιο εστιατόριο θα πρωτοπάτε, ιδού μια συλλογή από εξαιρετικά εστιατόρια, ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.
GB Roof Garden / 1 Χρυσός Σκούφος

Λάμψη, αρχοντιά, στιλ και μητροπολιτική ατμόσφαιρα, στο εμβληματικό ρεστοράν της "Μεγάλης Βρεταννίας" που σε καθηλώνει, με τη θέα της Ακρόπολης, το εσωτερικό design, το σέρβις και την κοσμοπολίτικη και βαθιά νόστιμη σύγχρονη κουζίνα του. Μάρμαρο και ξύλο, αναπαυτικές πολυθρόνες, εντυπωσιακά φωτιστικά και φίνα art de la table δημιουργούν ένα σύγχρονο αστικό στιλ που συμπληρώνεται από τις κομψές παρουσίες των συνδαιτυμόνων. Ο βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους σεφ Νίκος Λιόκας έχει δημιουργήσει ένα "έξυπνο" μενού που καλύπτει σχεδόν όλες τις γαστρονομικές αναζητήσεις και ιδιαιτερότητες των Ελλήνων και ξένων πελατών, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται οι γαλλικές τεχνικές του, η φινέτσα του και η ιδιαίτερη αγάπη του για το ψάρι. Δίπλα του πάντα ο executive chef Αστέριος Κουστούδης, αλλά και ο σομελιέ Βαγγέλης Ψωφίδης, που υπογράφει εξαιρετικές εμπειρίες pairing. Ιδιαίτερα φινετσάτα και τα επιδόρπια του πολύ καλού chef pâtissier Αλέξανδρου Κούφα.
Μενού – €90
Σαλάτα με γλυκά φασολάκια και αμπελοφάσουλα, κεφαλογραβιέρα, βινεγκρέτ από φιστίκι Αιγίνης Π.Ο.Π. και σύκο στα κάρβουνα • Καλκάνι στη σχάρα, κολοκυθοανθοί γεμιστοί με όστρακα, πουρές κολοκυθιού και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης με σχοινόπρασο • Αρνί καρέ στα κάρβουνα, λουκάνικο με μαντζουράνα, τσαλαφούτι, ελιές Καλαμών Π.Ο.Π. και σάλτσα romesco • Λεπτή βάφλα, κρέμα καρύδας, τζελ Malibu, εξωτική μαρμελάδα και σορμπέ μάνγκο με τσιπς καρύδας
Pelagos / 1 Χρυσός Σκούφος

Μια εξαιρετική εμπειρία fine dining στο περιβάλλον σύγχρονης πολυτέλειας της σάλας του "Four Seasons Astir Palace" ή, καιρού επιτρέποντος, στη βεράντα του εστιατορίου με τη μοναδική θέα. Κινηματογραφικό σκηνικό η τιρκουάζ ανοιχτή κουζίνα, με τον βραβευμένο Luca Piscazzi και την μπριγάδα του στην εκτέλεση ενός εμπνευσμένου μενού υψηλής κουζίνας που αγαπάει τη θάλασσα. Το κοσμοπολίτικο κοινό του εστιατορίου απολαμβάνει κλασάτες συνθέσεις με τεχνική τελειότητα, πρωτοτυπία και γευστικό βάθος, με έμπειρο wine pairing από λίστα αξιώσεων και υποστήριξη επιπέδου από το προσωπικό της σάλας.
Μενού €100
Canapes • Ντάκος: Ντομάτα, χαρούπι, βερίκοκο, ελαιόλαδο ρίγανης • Τόνος: Emulsion στρείδι - σουσάμι, γκασπάτσο ροδάκινου, παγωτό άνηθου • Ριζότο άγριων μανιταριών: Καραμελωμένα σύκα, καπνιστό χέλι • Σφυρίδα: Ανθός κολοκυθιού, αβοκάντο, bouillon κάρδαμου – βασιλικού • Σοκολάτα 3.0: Βατόμουρο, σουμάκ • Mignardises
Σπονδή / 1 Χρυσός Σκούφος

Στο ίδιο νεοκλασικό του Παγκρατίου από το οποίο ξεκίνησε πριν από 28 χρόνια, η "Σπονδή" είναι σταθερά ένα κλασάτο fine dining εστιατόριο με εμφανές γαλλικό υπόβαθρο. Οι ατμοσφαιρικές αίθουσες με τους πέτρινους τοίχους, τα λινά τραπεζομάντιλα και η πολυτελής art de la table ελκύουν το κοινό που εκτιμά μια κλασική έξοδο επιπέδου. Ο βραβευμένος executive chef Arnaud Bignon με τον σεφ Κώστα Κούφαλη στην κουζίνα, προτείνει ένα εποχικό μενού με εμβληματικά υλικά, χρησιμοποιημένα με πρωτοτυπία που σέβεται τη γευστική τους αυτοτέλεια. Επιλογή τυριών από το εξαιρετικό τρόλεϊ του εστιατορίου, προσεγμένα επιδόρπια, μια λίστα κρασιών σε μέγεθος τόμου και το έμπειρο προσωπικό της σάλας ολοκληρώνουν το πολυτελές δείπνο.
Μενού - €90
Snacks: Σπιτικό Ψωμί, Βούτυρο, Ελαιόλαδο • Parfait Foie Gras (Ποπ Κορν, Ρόκα, Πιπέρι Σοκολάτας) • Μπακαλιάρος Pollock (Πιπεριά Piquillo, Βασιλικός, Μαύρο Σκόρδο, Ξυλάγγουρο) • Πάπια (Λωτός, Μάραθος, Gingerbread, Γλυκάνισο) • "Piña Colada" (Ανανάς, Καρύδα, Malibu) • Yuzu (Μέντα, Πράσινο Shiso, Φιστίκι Αιγίνης)
Sense / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

H Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής, με την πανοραμική θέα της πόλης που εκτείνεται μέχρι τον Λυκαβηττό. Η ελληνικότητα του κάδρου μεταφέρεται και στη μοντέρνα κουζίνα του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου σε ένα μενού εμπνευσμένο από τα Ελευσίνια Μυστήρια, με κλασικές συνταγές μεταφρασμένες σε πιάτα ευρηματικά, σύγχρονης τεχνικής κι εντυπωσιακής εμφάνισης. Η φιλική και με γνώση εξυπηρέτηση δίνει πόντους στη συνολική εμπειρία.
Μενού – €88
Τομάτα, δυόσμος, φέτα Π.Ο.Π. Καλαβρύτων • Πιπεριά Φλωρίνης, γκερεμέζι, αλμυρή βάφλα • Χαρούπι, ανθότυρο αμφιλοχίας, ροδάκινο • Εικονική τομάτα, σκουμπρί, κεράσι, αμύγδαλο, γαλάκτωμα από καπνιστά μύδια • Μανιτάρι, λαχανίδα, μαύρο σκόρδο, σπετσιερικό, ελαιόλαδο ποικιλίας Μάκρης • Βενετσιάνικο παστίτσιο, φραγκόκοτα, μπουκατίνι, Σαν Μιχάλη Π.Ο.Π. Σύρου, σουτζούκι Δράμας • Άρτος² με τραχανά και βούτυρο από στάκα • Πατάτα κονφί ή Ψάρι ημέρας, γλάσο τομάτας, πουρέ από τσαουλιά, αμπελοφάσουλα με λάδι βασιλικού, ζωμός τομάτας με σκόρδο και κρεμμύδι, E.V.O.O. ποικιλίας Μεγαρίτικης, γλάσο τομάτας • Μοσχάρι με χόρτα, σάλτσα χλωροφύλλης με βολάκι Άνδρου, κέτσαπ από κορινθιακή σταφίδα & δαμάσκηνο, σταμναγκάθι, φιστίκι Αιγίνης • Αγγούρι, λεμόνι, σέλερι • Φράουλα, βασιλικός, κεφίρ, ιβίσκος, φυσικός αφρώδης Γουμένισσας • Mignardises
Tudor Hall / 1 Χρυσός Σκούφος

Αντλώντας έμπνευση από το ελληνικό συνταγολόγιο κι αναδομώντας το ελεύθερα με βάση την εξαιρετική ελληνική πρώτη ύλη και με οδηγό τη δημιουργική φαντασία και την κοφτερή τεχνική, ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Λειβαδιάς προσφέρει μια συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία με φόντο την ολόλαμπρη Ακρόπολη, σε ένα από τα πιο κομψά και ατμοσφαιρικά μεγάλα εστιατορικά σαλόνια της Αθήνας, που αποτελεί –όχι τυχαία– σταθερό σημείο συνάντησης των αστικών τζακιών της πόλης, αλλά και των upscale διεθνών επισκεπτών της. Η ομάδα των σομελιέ προσφέρει υποδειγματική καθοδήγηση στην πλούσια κάβα του εστιατορίου, ενώ το εξαίρετο σέρβις και η συνοδεία πιάνου προσθέτουν επιπλέον αίγλη στη γαστρονομική εμπειρία.
Μενού – €90
Canapés • Μπαβαρουάζ ντομάτας, ελιές, κάππαρη, παγωτό κατίκι Δομοκού Π.Ο.Π. και κονσομέ ντομάτας • Παλαμίδα, πίκλα αγγουριού, ακτινίδιο, φύλλα καπουτσίνο, γλιστρίδα και ντρέσινγκ με φιστίκι Αιγίνης Π.Ο.Π. • Φραγκόκοτα στήθος, πουρές παντζάρι, βατόμουρα, αμάρανθος και σάλτσα πραλίνας με κεδροκούκουτσο • Pre dessert • La Fraise: Μαρμελάδα από φράουλες σε ζύμωση, λεμόνι κονφί, ρόκα, κρέμα γιαουρτιού, αφρός λικέρ St. Germain και σορμπέ βασιλικού με ‘jalapeños’
Varoulko Seaside / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Σταθμός για τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας, το θρυλικό πια εστιατόριο συνεχίζει να γράφει ιστορία στις θάλασσες της γεύσης, με αρχικαπετάνιο τον σπουδαίο Λευτέρη Λαζάρου και δίπλα του στην κουζίνα τον σεφ Γιάννη Υφαντίδη. Τα πιάτα, μια ωδή στους θησαυρούς της ελληνικής θάλασσας με σύγχρονη αισθητική και φρεσκότατες πρώτες ύλες, δικαιώνουν τη διαχρονικότητα των βραβεύσεων του "Varoulko" με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Μενού – €95
Καλωσόρισμα: Πατέ ψαριού, amaretto, Armagnac, πορτοκάλι • Σεβίτσε μπαρμπούνι, καρότο, τζίντζερ, λεμόνι, χρένο • Μπλε καβούρι, δυόσμος, σέλερι, τζίντζερ, κρέμα αχλαδιού, αφρός πεπόνι • Καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας, αβοκάντο, μπροκολίνια, μελάνι • Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι ημέρας, υφές από φοινόκιο, πορτοκάλι, σάλτσα μπεαρνέζ • Cremeux μαύρης σοκολάτας, λευκή σοκολάτα με ελληνικό καφέ, namelaka φουντούκι, gel καπνιστής μελιτζάνας, Vinsanto, σορμπέ λάιμ
The Zillers / Top Notch

Το κομψό εστιατόριο στην οροφή του μπουτίκ ξενοδοχείου "The Zillers", με την ατμοσφαιρική σάλα που αγαπούν ιδιαιτέρως οι ξένοι επισκέπτες της πόλης, έχει για πρώτο πιάτο τη συναρπαστική του θέα στην Ακρόπολη, αλλά και χορταστικές βίστες στη Μητρόπολη Αθηνών και την πλατεία της. Το κύριο θέμα, βέβαια, έρχεται από την ανακαινισμένη ανοιχτή κουζίνα, εντυπωσιακή από μόνη της, στην οποία την μπαγκέτα κρατά ο νεαρός σεφ Βασίλης Ρούσσος, από τη μεγάλη του Έκτορα Μποτρίνι σχολή. Εδώ, η εξαιρετική πρώτη ύλη γίνεται βάση για πιάτα που προσεγγίζουν την ελληνική γεύση από δημιουργική σκοπιά, με προτάσεις που συνδυάζουν δημιουργική φινέτσα με comfort στρογγυλάδα. Eξαιρετικά επιδόρπια ετοιμάζει για το φινάλε ο chef pâtissier Χρήστος Παπαδογιάννης.
Μενού – €95
Εν Αθήναις (Πεσκανδρίτσα αχνιστή, Χαβιάρι Οσέτρα, Λαχανικά από τον κήπο μας) • Όσα γνωρίζουν τα κοράλλια (Συμιακό Γαριδάκι, Αχινός, Αυγοτάραχο, Μύδια) • Βίτσι για Βέρνο (Άγρια Μανιτάρια, Φρέσκια Τρούφα, Παλαιωμένο Αρσενικό Νάξου) • Η Βασιλόπιτα που μοιραζόμαστε (Προζυμένιο Ψωμί, Ελαιόλαδο Πρώιμης Συγκομιδής) • Η κοιλάδα της γαρίδας (Κόκκινη Γαρίδα, Ντομάτα, Περγαμόντο, Κουμκουάτ) • Αβγολέμονο (Ψάρι ημέρας, Καπνιστό πράσο, Μύδια, Χαβιάρι Οσέτρα) • Χοτ Ντόγκ Στιφάδο (Κόκορας, Κρεμμύδι Στιφάδο, Φουά Γκρά) • Το δώρο των πατεράδων μας (Αρνί, Πατάτα, Αγκινάρα) • Μετάβασις • Ελλάδα με λίγα λόγια (Φιστίκι, Μαστίχα, Πράσινο Μήλο) • Κεράσματα
Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ιστοσελίδα του θεσμού Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας ενώ το event θα πραγματοποιείται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή), και οι κρατήσεις θα γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια, με προπληρωμή του δείπνου.
Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα (https://www.xrysoiskoufoi.gr/vravevmeni_gastronomia/), ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grand Hyatt Athens" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "SENSE Restaurant", "GB Roof Garden" και "Tudor Hall", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα.
Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε 1 συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού στο https://www.xrysoiskoufoi.gr/vravevmeni_gastronomia/ (εφόσον έχει προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση στο εστιατόριο) εξασφαλίζει 5 συμμετοχές. Ραντεβού για δείπνο λοιπόν!