Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου © Athens Capital Hotel - MGallery

Χορταίνουν το μάτι με το πανόραμα της πόλης και τα αθηναϊκά σποτ-σουξέ σε προνομιακή θέα, χορταίνουν την ψυχή με την αίσθηση χαλαρότητας και φιλοξενίας, χορταίνουν και το στομάχι με τις δημιουργίες της κουζίνας τους. Οι αθηναϊκές ταράτσες στο κέντρο αποτελούν έξοχους προορισμούς για συνθήκες όπως η αποψινή (07/09/2025) πανσέληνος του 'ματωμένου φεγγαριού. Σου προτείνουμε κάποιες από τις αγαπημένες μας λοιπόν. 

Mappemonde Rooftop Restaurant Bar & Lounge

Στον 10ο όροφο του πολυτελούς "Athens Capital Hotel – MGallery Collection", το "Mappemonde Rooftop Restaurant Bar & Lounge" υποδέχεται το καλοκαίρι με κοσμοπολίτικη αύρα, πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό και μια απογειωτική εμπειρία fine dining. Η elegant αισθητική του κάνει το "Mappemonde" ιδανικό προορισμό για δείπνο κάτω από τα αστέρια, δροσερά κοκτέιλ και εξασφαλισμένα ξεχωριστές στιγμές.

mappemonde

Το μενού, σε επιμέλεια του executive σεφ Δημήτρη Μπούτσαλη και του σεφ Δημήτρη Αρσενίδη, απογειώνει τη μεσογειακή δημιουργικότητα με πιάτα που ξεχωρίζουν για την εκλεπτυσμένη εκτέλεσή τους: η σαλάτα Twenty με βινεγκρέτ χαμομηλιού, η σπανακοτυρόπιτα που ετοιμάζεται μπροστά στους επισκέπτες, η Κόκκινη Γαρίδα Κοιλάδας, η σφυρίδα σχάρας με φρέσκα βότανα, η T-bone Black Angus και ο αστακός με χειροποίητα ζυμαρικά συνθέτουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Η εμπειρία συμπληρώνεται με λαχταριστά bar bites, όπως ρολά γαρίδας και bao buns με τραγανό κουνουπίδι – ιδανικοί συνοδοί για τα signature cocktails, τα οποία δημιουργούνται σε συνεργασία με το βραβευμένο Citadelle Gin και διατίθενται και σε "mirror" mocktail εκδοχές. Κάθε ποτό σερβίρεται σε designer ποτήρια Maison Sarah Lavoine, αναδεικνύοντας τη μοναδική αισθητική εμπειρία του "Mappemonde" και ολοκληρώνοντας ιδανικά το γαστρονομικό ταξίδι.

Tip: Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το ψητό τσιζκέικ με τραγανό crumble ή τη σοκολατένια pavlova με φρούτα του δάσους της pastry chef Κωνσταντίνας Μακρυγιάννη.

Info: Ξεν. "Athens Capital Hotel - MGallery Collection", Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Σύνταγμα, 2144442000

NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar

Στην καρδιά της Αθήνας, στο πολυτελές "Academias Hotel, Autograph Collection by Marriott", το "NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar" προσκαλεί τους επισκέπτες του σε ένα εκλεπτυσμένο ταξίδι γεύσεων, με φόντο τις μαγευτικές 360° πανοραμικές εικόνες της πόλης, από τον Λυκαβηττό έως την Ακρόπολη. Το ανανεωμένο rooftop εντυπωσιάζει με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του και την urban αισθητική του, προσφέροντας ένα απόλυτα αθηναϊκό sunset vibe. Ο σεφ Δημήτρης Κοτσάλης επιμελείται ένα σύγχρονο μενού που παντρεύει με μαεστρία την ιαπωνική παράδοση με δημιουργικές fusion πινελιές.

Nyx
© Λεωνίδας Τούμπανος

Nyx

Από το απολαυστικό Beef tataki soba salad και το ντελικάτο Scallop με sabayon lemon kosho μέχρι το εντυπωσιακό Omakase sashimi και τα ευφάνταστα nigiri με Ossetra caviar ή truffle, κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία γεύσης και τεχνικής αρτιότητας. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με signature cocktails που γεφυρώνουν Αθήνα και Τόκιο, ενώ στην κάβα κυριαρχούν premium ετικέτες sake, ιαπωνικών gin και whiskey. Το "NYX" είναι το απόλυτο σημείο για refined γεύσεις, elevated vibes και αξέχαστα βράδια κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό.

Tip: Απολαύστε τα μοναδικά signature cocktails του "NYX Rooftop", όπως το εξωτικό Purple rain με Bacardi και ube και το γλυκόπικρο Yugen, που φέρνουν την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην Αθήνα και το Τόκιο σε κάθε γουλιά

Info: Ομήρου 19, Koλωνάκι, 2103670000

Διαβάστε Επίσης

Art Lounge

Το εστιατόριο του "NEW Hotel" μάς υποδέχεται φρεσκαρισμένο στον arty μοντέρνο χώρο του για να απολαύσουμε το θερινό γευστικό του ταμπεραμέντο με φόντο την πανοραμική θέα που εκτείνεται από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό. Το καλαίσθητο περιβάλλον και ο εποχικός "open air" χαρακτήρας του είναι τα μεγάλα του ατού τους μήνες που η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα, προσκαλώντας μας να απολαύσουμε τα πιάτα του Μπάμπη Κουντούρη, executive chef του ξενοδοχείου. Οι πολύ καλές πρώτες ύλες από Ελλάδα και Μεσόγειο, η κατά κύρια βάση ελληνική ταυτότητα του μενού και η δημιουργική υπογραφή του σεφ αποτελούν σταθερή γευστική εγγύηση με χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ να δίνουν τον τόνο.

art lounge @ NEW HOTEL

Το εστιατόριο 'Art Lounge' του NEW Hotel σερβίρει νόστιμη, ελληνική και σύγχρονη κουζίνα

Ανοίγει τις πόρτες του στις 11 το πρωί για καφέ, ενώ από τις 12.30 τη σκυτάλη παίρνουν πιάτα όπως paccheri με ξύγαλο Σητείας, αρνίσια κεφτεδάκια με γκρεμολάτα λεμονιού και crème brûlée φέτας, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και τη νυχτερινή Αθήνα στο πιάτο.

Tip: Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, ολοκληρώνοντας την art dining εμπειρία.

Info: "NEW Hotel", Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1 (είσοδος από Ναυάρχου Νικοδήμου), 2103273170, 6946379500

Vertigo Pool & Sunset Bar

Με πανοραμική θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό και αδιαπραγμάτευτη ικανότητα να πιάνει το vibe της εποχής, το "Vertigo Pool & Sunset Bar" στην κορυφή του πολυβραβευμένου ξενοδοχείου "St. George Lycabettus" αναδεικνύεται και φέτος το καλοκαίρι στον ιδανικό προορισμό για premium χαλάρωση από τις 10 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Η τοπική μεσογειακή βλάστηση και οι αποχρώσεις του ήλιου δημιουργούν μια urban όαση με την αρχιτεκτονική υπογραφή της in-house ομάδας του ξενοδοχείου, με επικεφαλής τη Μαρία Παπατριανταφύλλου και υπό την επιμέλεια του διάσημου interior designer Carlo Mota.

Vertigo

Ο executive chef Στέφανος Παπανικολάου φροντίζει για τη γαστρονομική μας απόλαυση με τη μεσογειακή καλοκαιρινή κουζίνα του που λαμβάνει υπόψη της τις πιο σύγχρονες γευστικές τάσεις και συνδυάζει μνήμες και βαθιά νοστιμιά. Μείνετε συντονισμένοι για full moon cocktail nights, pop-up art & fashion events και μουσικές βραδιές!

Tip: Το δειλινό, η ατμόσφαιρα απογειώνεται καθώς προσεγμένα finger food συνοδεύονται ιδανικά από ευφάνταστα απεριτίφ με θέα το πιο σινεμασκόπ ηλιοβασίλεμα της πόλης

Info: Ξεν. "St. George Lycabettus", Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 2107416000

Kuzina

Γοητεία διαχρονική και θέα ασύγκριτη. Σκηνικό που μαγνητίζει το βλέμμα και background από εκείνα που ο αγγλόφωνος επισκέπτης θα χαρακτήριζε "breathtaking" και όποιος έχει κάμερα στο smartphone του -δηλαδή όλοι- δε σταματά να φωτογραφίζει. Αυτά εν ολίγοις παίζουν το ρόλο του amuse bouche στo Kuzina, μαζί με το θερμό καλωσόρισμα των ανθρώπων του κλασικού πια εστιατορίου στην ενδεχομένως πιο προνομιακή περαντζάδα της Αθήνας, εκεί ακριβώς που η ιστορία ξεδιπλώνεται μπροστά σου και γαρνίρει ιδανικά κάθε γεύμα. 

Η Kuzina είναι εμπειρία που θέλεις να ζεις ξανά και ξανά

O 'Άρης Τσανακλίδης, ένας από τους πρώτους τολμηρούς μάγειρες της αθηναϊκής σκηνής, διατηρεί τη ραχοκοκαλιά της φιλοσοφίας του καθαρά ελληνική αλλά δε διστάζει να προσθέσει σε αυτήν μπόλικα fusion στοιχεία, σε μια κουζίνα με  συνέπεια και νοστιμιά, σε ένα μενού περιεκτικό.

Kuzina

Tip: Τις eclectic μουσικές του εστιατορίου επιμελείται ο Θοδωρής Γιαννόπουλος, ραδιοφωνικός παραγωγός του Galaxy92.

Info: Αδριανού 9, Θησείο, 2103240133

GB Roof Garden

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, το εστιατόριο στην ταράτσα της Μεγάλης Βρετανίας συστήνεται ξανά στο κοινό ριζικά ανακαινισμένο και πιο φρέσκο, φωτεινό και μοντέρνο από ποτέ, με την κουζίνα να αντανακλά τη λάμψη του χώρου σε αστεράτα πιάτα γεμάτα φινέτσα.

Το GB Roof Garden μετά την ανακαίνιση

GB ROOF GARDEN RENOVATED

Η ευγενική λάμψη των ανοιχτόχρωμων μαρμάρων που ντύνουν πατώματα, κολώνες και τοίχους, δημιουργώντας μια αίσθηση ανάλαφρης κομψότητας, ο φωτισμός που είναι λαμπερός όσο χρειάζεται για να αποπνέει ατμόσφαιρα εξόδου, χωρίς να αφαιρεί τη θαλπωρή του χώρου και οι πολλές λεπτομέρειες που ισορροπούν μεταξύ παράδοσης και σύγχρονου design δημιουργούν μία έξοχη ατμόσφαιρα που έρχεται ασφαλώς να συμπληρώσει η Ακρόπολη, περήφανη κι ολόλαμπρη στον Αττικό ορίζοντα. Αφού συνέλθεις από όλα αυτά, σειρά παίρνει η εξαίρετη fine comfort κουζίνα των Αστέριου Κουστούδη και Νίκου Λιόκα.

Tip: Μην παραλείψετε να πλαισιώσετε το γεύμα σας με τις έξοχες οινικές προτάσεις του Wine Director των ξενοδοχείων Grande Bretagne & King George, Ευάγγελου Ψωφίδη.

Info: Ξεν. "Grande Bretagne", Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, 2103330000

Συν Αθηνά

Μοντέρνο και χαλαρό, το "Συν Αθηνά", που εδώ και χρόνια εδρεύει σε ένα νεοκλασικό κτίριο στη γειτονιά του Θησείου, παραμένει αγαπημένο σποτ για όσους αποζητούν μια χαλαρή έξοδο κάθε στιγμή της ημέρας.

Συν Αθηνά

Όταν η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα, ο τρίτος όροφος, με την πανοραμική θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, μοιάζει μονόδρομος: εδώ, καθισμένοι σε ένα κομψό roof garden, θα έρθετε για να απολαύσετε πιάτα εμπνευσμένα από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα αλλά με έντονη κοσμοπολίτικη αύρα και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ από μια λίστα που περιλαμβάνει από κλασικά Negroni μέχρι signature δημιουργίες, όπως το Athenspolitan με βότκα, λικέρ κίτρο, χυμό λάιμ, σιρόπι βανίλας, ροδάκινο και χυμό κράνμπερι. Μουσακάς, αρνάκι κλέφτικο, σαγανάκι με γραβιέρα σπηλιάς Κρήτης και άψογα ψημένα μπριζολάκια ελληνικού μαύρου χοίρου, σερβιρισμένα με μοντέρνες πινελιές, είναι μερικά από όσα αξίζει να δοκιμάσετε.

Tip: Όλα τα επιδόρπια του "Συν Αθηνά" αξίζουν την προσοχή σας, αλλά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το μπράουνι με φυστίκι Αιγίνης, κανταΐφι και παγωτό καϊμάκι.

Info: Ηρακλειδών 2, Θησείο, 2103455550

Διαβάστε Επίσης

Thea Terrace Bar & Restaurant

Aτμοσφαιρικό και με γαστρονομική φινέτσα, ένα από τα ομορφότερα rooftops που προσφέρουν εντυπωσιακή θέα της πόλης, μας προσκαλεί στoν τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου "Central", όπου το μάτι χορταίνει πλάνα που περιλαμβάνουν από τη φωτισμένη Ακρόπολη και την Πλάκα μέχρι τον Άρειο Πάγο και το ναό του Ηφαίστου.

thea terrace

Το "Thea Terrace Bar & Restaurant" δεν είναι τυχαία σημείο αναφοράς στον πολυδιάστατο γευστικό χάρτη της πρωτεύουσας, αφού η ομάδα φροντίζει να εμπλουτίζει τους λόγους επίσκεψης. Πλοηγός στην κουζίνα ο σεφ Μάριος Σταματάκης, που εστιάζει στην εξερεύνηση του ραφιναρισμένου μεσογειακού comfort, προτείνοντας πιάτα που από την εισαγωγή μέχρι το φινάλε κρατούν το γευστικό ενδιαφέρον.

Χταποδάκι με φάβα Σαντορίνης και καραμελωμένα κρεμμύδια και μια περιποιημένη αθηναϊκή σαλάτα με φαγκρί προλογίζουν πιάτα όπως τα αρωματικά λινγκουίνι με σολομό, ο μουσακάς που σερβίρουν σε μια εκδοχή με ρολάκια ψητής μελιτζάνας γεμισμένα με σιγομαγειρεμένο ραγού μοσχαρίσιου κιμά και μπεσαμέλ σε βάση πλούσιας κρέμας πατάτας ή το rib-eye από Black Angus με μανιτάρια μορχέλες και χειροποίητη σάλτσα chimichurri. Η κάβα είναι κεφάλαιο που αξίζει να εξερευνήσετε, όπως και η cocktail list που επιμελείται ο ταλαντούχος Ζάχος Κυρίτσης.

thea terrace

Tip: Τα επιδόρπια αξίζουν επίσης την προσοχή σας, με το σπασμένο μιλφέιγ, εξαιρετικές εκδοχές του Paris-Brest αλλά και της Pavlova να σημειώνουν την επίγευση της εμπειρίας.

Info: Ξεν. "Central Hotel", Απόλλωνος 21, Αθήνα, 2103234350

Première

Με δυνατά χαρτιά την εντυπωσιακή θέα της πόλης, την υψηλού προφίλ γαστρονομική του ταυτότητα και την πρόσφατη συνεργασία με το Line, ένα εκ των κορυφαίων της ελληνικής bar σκηνής, το εστιατόριο του δέκατου ορόφου του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental Athens είναι σημείο αναφοράς των καλοκαιρινών μας εξορμήσεων. Το πολυβραβευμένο εστιατόριο Première, στον ατμοσφαιρικό και κομψό χώρο του, διακοσμημένο με έργα του γλύπτη Γ. Λάππα, αλλά και στη διάσημη βεράντα με τη μινιμαλιστική αισθητική, αφηγείται ιστορίες γεύσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Premiere Main

premiere

Στο πάσο της κουζίνας, η παράδοση συναντά το σήμερα σε πιάτα με φινέτσα, φτιαγμένα από εκλεκτές πρώτες ύλες, ανεβάζοντας ψηλά τον γευστικό πήχη. Η εμπειρία ενισχύεται με πρωτότυπα κοκτέιλ, με έμφαση στη βιωσιμότητα, τις ζυμώσεις και τις δημιουργικές συνέργειες, τόσο στo Première όσο και στα υπόλοιπα εστιατόρια και bars του ξενοδοχείου, που ξεχωρίζουν για τον έντονο χαρακτήρα και την καινοτόμο προσέγγισή τους, υπηρετώντας με δημιουργικότητα τη φιλοσοφία της αειφορίας.

Tip: Οι λάτρεις των κρασιών θα αναζητήσετε τη λίστα με τις 200 ετικέτες κρασιών, που περιλαμβάνει από σπάνιες ελληνικές ποικιλίες έως διεθνώς καταξιωμένες επιλογές.

Info: Ξεν. "Athenaeum InterContinental Athens", Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 89-93, Αθήνα, 2109206000

Διαβάστε Επίσης

10 Urban Roof

Στον 10ο όροφο του "Radisson Blu Park Hotel", το "10 Urban Roof" στήνει ένα σκηνικό αληθινής καλοκαιρινής απόδρασης πάνω από την πόλη. Με lounge ατμόσφαιρα, φυσικά υλικά και πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, προσφέρει την ιδανική εμπειρία για ένα δείπνο κάτω από τα αστέρια. Η κουζίνα του ταλαντούχου σεφ Στέφανου Κολυμάδη αποτίνει φόρο τιμής στους μικρούς παραγωγούς της ελληνικής υπαίθρου, με πιάτα που αντλούν έμπνευση από τη συλλογική μας γευστική μνήμη.

10 Urban Roof

10 Urban Roof στο Radisson Blu Park απο τον Ερβέ Προνζάτο

Στο μενού ξεχωρίζουν η τριλογία ελληνικών γεύσεων (ταραμάς, φάβα, τυροκαυτερή), το signature χταπόδι με καπνιστό ταραμά, τα σκιουφιχτά ζυμαρικά με γαρίδα Πρέβεζας και το λαβράκι μαριναρισμένο σε ζωμό εσπεριδοειδών με αχινό. Οι σαλάτες, όπως αυτή με χόρτα εποχής, σταφίδα και ανθότυρο, καθώς και τα ριζότι, αλλά και comfort πιάτα όπως το αρνί με κριθαράκι ή η μοσχαρίσια στηθοπλευρά με αφρό πατάτας, απογειώνουν τη γαστρονομική εμπειρία.

Tip: Το γεύμα ολοκληρώνεται ιδανικά με ένα γαλακτομπούρεκο με σιρόπι εσπεριδοειδών ή σορμπέ πορτοκάλι με κρέμα αμυγδάλου.

Info: Ξεν. "Radisson Blu Park", 10ος όροφος, Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, 2108894550

Hill Athens

Tι καλύτερο από το Θησείο για καλοκαιρινές βόλτες και, μάλιστα, όταν έχουμε θέα τον επιβλητικό Ιερό Βράχο της Ακρόπολης; Η γειτονιά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας είναι από τις ομορφότερες αυτή την περίοδο και οι διάφορες επιλογές εστιατορίων σε προνομιακές τοποθεσίες, καθιστούν τις εξόδους μας αξέχαστες κάθε καλοκαίρι. Μια σύγχρονη γευστική πρόταση που ικανοποιεί όχι μόνο τους τουρίστες αλλά και τους Αθηναίους foodies είναι το "Hill Athens", όπου η γαλανόλευκη γαστρονομία συναντά τις μοντέρνες τεχνικές, χωρίς να χάνει τη νοστιμιά και την οικειότητά της.

Hill Athens

hill athens

Σε ρόλο executive chef, ο Δημήτρης Δημητριάδης, σε στενή συνεργασία με τον chef de cuisine Κωνσταντίνο Μπρίνια, προτείνει μια μοντέρνα κουζίνα με σαφή σύγχρονο ελληνικό χαρακτήρα, όπου οι αγαπημένες ιδέες του γαλανόλευκου ρεπερτορίου προτείνονται σε ανανεωμένη μορφή. Στόχος τους να αναδείξουν τις καλύτερες, φρεσκότερες ελληνικές πρώτες ύλες και τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, με πιάτα όπως η ρεβιθάδα με χταπόδι σχάρας, γλάσο τσίπουρο και τηγανητό τραχανά, το ψητό καλαμάρι με ντοματοσαλάτα και λευκό ταραμά, η δροσερή πανακότα φέτας με καρπούζι και το εθιστικό ταρτάρ μοσχαριού με κρέμα μουστάρδας με φρούτα του πάθους, πίκλα σινάπι, γραβιέρα Κρήτης και παστό κρόκο αυγού.

Tip: Επισκεφθείτε το "Hill Athens" βράδυ για να χαζέψετε την πανοραμική θέα που ανοίγεται από τον Λυκαβηττό μέχρι τη Στοά του Αττάλου και τον ολόφωτο Παρθενώνα.

Info: Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, 2103469077

Διαβάστε Επίσης

Olive Garden Rooftop Bar & Restaurant

Συνδυάζοντας το δυνατό τρίπτυχο "ελληνική δημιουργική κουζίνα, αστική κομψότητα και εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό", το "Olive Garden Rooftop Bar & Restaurant", στον 11ο όροφο του "Titania Hotel Athens" –μέλους της H Hotels Collection–, είναι ό,τι πρέπει και για θερινές βραδινές εξόδους. Τα ηνία της κουζίνας κρατούν σταθερά ο executive chef Χρήστος Τζιλήρας και ο chef του "Olive Garden" Παναγιώτης Τερζόγλου, υπογράφοντας ένα γαστρονομικό ταξίδι με έμφαση στην εποχικότητα, τη φρεσκάδα και τις εκλεπτυσμένες ελληνικές γεύσεις.

OLIVE GARDEN

OLIVE GARDEN

Στο πλήρως ανανεωμένο μενού ξεχωρίζουν προτάσεις όπως η μαρινάτη σφυρίδα με σουμάδα και τζιτζιμπίρα από την Κέρκυρα και το καρπάτσιο βουβαλιού από τη λίμνη Κερκίνη με παλαιωμένη γραβιέρα Τήνου, ενώ στα κυρίως το λαβράκι σχάρας με καλοκαιρινά βότανα, φρέσκια ντομάτα και κροκέτα από ατζέμ πιλάφι ανταγωνίζεται το αρνάκι "κλέφτικο" με καπνιστό τυρί Μακεδονίας, αλλά και τον vegan μουσακά λαχανικών με καπνιστή μελιτζάνα, κιμά μανιταριών, κρέμα αμυγδάλου και λιαστή ντομάτα.

Tip: Τρεις φορές την εβδομάδα, ο ταλαντούχος πιανίστας Γιώργος Σχοινάς δημιουργεί με τις μελωδίες του ένα χαλαρωτικό περιβάλλον, που κάνει το δείπνο σας αξέχαστο!

Info: Ξεν. "Titania Hotel Athens", Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, 2103326260

Sense

H Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής, με την πανοραμική θέα της πόλης που εκτείνεται μέχρι τον Λυκαβηττό. Η ελληνικότητα του κάδρου μεταφέρεται και στη μοντέρνα κουζίνα του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, που αυτή τη φορά σερβίρει στο βραβευμένο Sense ένα γαστρονομικό ταξίδι στη μνήμη, την παράδοση και τη γεύση. Το Sense Athens παρουσιάζει εδώ και λίγες εβδομάδες το νέο μενού γευσιγνωσίας του με τίτλο "Ρίζες στο Χρόνο", μια ωδή στις γεύσεις που μας καθόρισαν και στις αφηγήσεις που περνούν από γενιά σε γενιά.

Καρέκλες στο εστιατόριο Sense

Το νέο μενού του Sense Ρίζες στο Χρόνο 4
© Studio Skigo

Εμπνευσμένοι από τις ρίζες της ελληνικής κουζίνας — τις πρώτες ύλες, τις παραδοσιακές συνταγές και τη σοφία των παλιών — ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και η δημιουργική του ομάδα, προτείνουν ένα μενού που εξερευνά την παράδοση μέσα από σύγχρονες τεχνικές, σεβασμό στη γεύση και γνήσιο συναίσθημα. Μέσα από συνεχή έρευνα σε λαογραφικές πηγές, γαστρονομικές διαδρομές και μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, το μενού δημιουργεί ένα ταξίδι στον χρόνο — από το χθες στο σήμερα.

Tip: Η εμπειρία ολοκληρώνεται με την επιλογή του wine pairing με την ενημερωμένη λίστα του Sense αλλά και με την απαράμιλλη θέα της Ακρόπολης, που αγκαλιάζει τον ορίζοντα και γίνεται ο ιδανικός καμβάς για να απολαύσετε μια βραδιά αφιερωμένη στη γεύση, τη μνήμη και το συναίσθημα.

Info: Ξεν. "AthensWas", Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Ακρόπολη, 2109200240

Διαβάστε Επίσης

Liystor

Στα χαμηλά της Ερμού, το Liystor αναδεικνύει μια εξαιρετικά γευστική πτυχή της Αθήνας, σε ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό σποτ στο κέντρο της, το οποίο μετρά μόλις λίγες εβδομάδες παρουσίας. Απλώνοντας τραπέζια στα "ορεινά" των συνόρων που διαχωρίζουν Μοναστηράκι και Ψυρρή, το rooftop bar-resto σου σερβίρει, ως ιδανικό ορεκτικό, τον Ιερό Βράχο, την Πλάκα και το Μοναστηράκι, τον ναό του Ηφαίστου και το Αστεροσκοπείο, πετυχαίνοντας το wow factor άμα τη εμφανίσει σου. Εν συνεχεία, αφήνεσαι στο έξυπνα δομημένο μενού του ταλαντούχου σεφ Νίκου Αποστολάκη (με εμπειρία σε σημαντικά γευστικά ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού). 

Liystor 9

Liystor 1

Tip: Tο Liystor θα αποκτήσει και συγκάτοικο εντός του θαυμάσιου νεοκλασικού, καθώς το φθινόπωρο θα κάνει πρεμιέρα και το Ydoron, στον δεύτερο όροφο. Εκεί ο σεφ Αποστολάκης θα ξεδιπλώσει πλήρως τη φιλοσοφία του, σε ένα steak house ψαριού με dry-aged κοπές.

Info: Ερμού 92-94, Μοναστηράκι, 2102241113

Tudor Hall

Αντλώντας έμπνευση από το ελληνικό συνταγολόγιο κι αναδομώντας το ελεύθερα με βάση την εξαιρετική ελληνική πρώτη ύλη και με οδηγό τη δημιουργική φαντασία και την κοφτερή τεχνική, ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Λειβαδιάς προσφέρει μια συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία με φόντο την ολόλαμπρη Ακρόπολη, σε ένα από τα πιο κομψά και ατμοσφαιρικά μεγάλα εστιατορικά σαλόνια της Αθήνας, που αποτελεί –όχι τυχαία– σταθερό σημείο συνάντησης των αστικών τζακιών της πόλης, αλλά και των upscale διεθνών επισκεπτών της. 

Tudor Hall 41

Tip: Η ομάδα των σομελιέ προσφέρει υποδειγματική καθοδήγηση στην πλούσια κάβα του εστιατορίου, ενώ το εξαίρετο σέρβις και η συνοδεία πιάνου προσθέτουν επιπλέον αίγλη στη γαστρονομική εμπειρία.

Info: Ξεν. "King George", Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, 210 3222210

Αθηναϊκή Ταράτσα

Το σουξέ του αλέγρου εστιατορίου και μπαρ ανοικτής θέασης συνεχίζεται προφανώς και τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου (που μόνο αυτή την εποχή δε θυμίζουν πάντως). Ατμόσφαιρα, γεύσεις και κοκτέιλ ταμάμ για τις εξόδους και τις βόλτες της 'επιστροφής' στην καρδιά της πόλης. 

25η Μαρτίου στην Αθηναϊκή Ταράτσα 2

Γκολ από τα αποδυτήρια με το που ανέβεις τη σκάλα από τον 6ο στον 7ο όροφο του κτιρίου που κάποτε στέγαζε γραφεία και πλέον έχει υποστεί ολικό remake, καθώς η μαγική προοπτική της Ακρόπολης, της πλατείας Μητροπόλεως και της Πλάκας έρχεται να δέσει με έναν εξαιρετικά φροντισμένο χώρο με ανοιχτή κουζίνα, άνετο και φιλόξενο μπαρ με τον καθρέφτη-σήμα κατατεθέν στο background, σωστά επιλεγμένα χρώματα και υλικά, συν τις θέσεις στον μπροστινό πάγκο για όσους επιθυμούν να απολαμβάνουν ποτό και φαγητό πρώτο τραπέζι πίστα στο σχήμα με (σχεδόν) όλα τα αθηναϊκά τοπόσημα.

Το μπαρ εστιατόριο Αθηναϊκή Ταράτσα στη Μητροπόλεως 13
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Το μπαρ εστιατόριο Αθηναϊκή Ταράτσα στη Μητροπόλεως 4
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Tip: Οι Αλέξανδρος Τσελεπής, Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος και η ομάδα του 'The Bar in Front of the Bar' (νο.51 στην περσινή λίστα 51-100 των The World's 50 Best Bars) φτιάχνουν και πάλι μία εξαιρετική λίστα cocktails.

Info: Μητροπόλεως 60, Αθήνα, τηλ. 211 0080660

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Premiere

(ξεν. «Athenaeum InterContinental») Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Olive Garden (The)

(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, κέντρο
  • Εστιατόρια

Συν Αθηνά

Ηρακλειδών 2, Θησείο
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Thea Terrace Bar

(ξεν. «Central Hotel») Απόλλωνος 21, κέντρο
  • Εστιατόρια

Art Lounge

«New Hotel», Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1 (είσοδος από Ναυάρχου Νικοδήμου)
  • Εστιατόρια

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Hill

Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο
  • Εστιατόρια

Vertigo Pool and Sunset Bar

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Mappemonde

Ξεν. «Athens Capital Hotel - MGallery Collection», Λεωφ. Ελευθ. Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Nyx Japanese Fusion Gastrobar

(ξεν. «Academias») Ακαδημίας 38 & Ομήρου, κέντρο
  • Εστιατόρια

10 Urban Park

Ξεν. «Radisson Blu Park», Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον Άρεως
  • Εστιατόρια

Liystor

Ερμού 92-94, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.