Χειμώνα - Καλοκαίρι: Τι γεύση έχει το ελληνικό θέρος;

Χειμώνας -καλοκαίρι ©Λεωνίδας Τούμπανος

Μόλις μισή ώρα από την Αθήνα, στο παραθαλάσσιο Ζούμπερι, μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο γεμάτο μπουκαμβίλιες και πέργκολες με κληματαριές ξεδιπλώνεται ένα σκηνικό που ξυπνά μνήμες από το καλοκαίρι στην ελληνική εξοχή. Η κουζίνα με ρίζες πολίτικες και άρωμα Μεσογείου στο "Χειμώνα Καλοκαίρι" φέρει την υπογραφή της Νίκης Παρλιάρου και, εδώ και 15 χρόνια, ξεχωρίζει για τα σπιτικά πιάτα της, φτιαγμένα με φρέσκες πρώτες ύλες και μαμαδίστικη φροντίδα.

Χειμώνας- καλοκαίρι
©Λεωνίδας Τούμπανος

Για μια λαχταριστή αρχή, η παστουρμαδόπιτα, οι τραγανές τυροκροκέτες με κανταΐφι και το σαγανάκι με μαρμελάδα λεμονιού είναι ό,τι πρέπει πλάι στην ομώνυμη σαλάτα με πράσινα φύλλα, μανιτάρια, αβοκάντο και σος μουστάρδας. Από τα κυρίως, το χειροποίητο ζυμαρικό μαντί με κιμά και γιαούρτι, αλλά και το χιουνγκιάρ μπεϊγεντί με μοσχαράκι τας κεμπάπ και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας θεωρούνται δικαίως "must".

Χειμώνας-Καλοκαίρι
©Λεωνίδας Τούμπανος

Η κάρτα των θαλασσινών –με πρωταγωνίστρια την καραβιδομακαρονάδα με λινγκουίνι και σάλτσα ούζου– κλέβει την παράσταση, αφού εμπλουτίζεται ανάλογα και με την ψαριά της ημέρας. Το καλοκαίρι εμφανίζονται στην κάρταεποχικά πιάτα, όπως μουσακάς σε φύλλο κρούστας ψημένος επιτόπου και γεμιστές πιπεριές πολίτικες. Το φινάλε είναι πάντα γλυκό, με cheesecake φούρνου και φρέσκα κόκκινα φρούτα, vintage παγωτό "Σικάγο" και πληθωρική πάστα Σεράνο – που προετοιμάζονται την ώρα της παραγγελίας από τον Φώτη Χρυσανθίδη.

Λεωφ. Ποσειδώνος 93, Ζούμπερι - Νέα Μάκρη, 2294099704, χειμώνα-καλοκαίρι πολίτικη και μεσογειακή κουζίνα (εστιατόριο-ταβέρνα)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

"Kedros Athens": Φαγητό με παριανή ψυχή στη Λυκόβρυση

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.

Η ιταλική σταθερά στον speakeasy πεζόδρομο του Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για σχεδόν μία δεκαετία, το κομψό εστιατόριο στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για after-office συναντήσεις με ιταλική φινέτσα αλλά όχι μόνο για τέτοιες.

To 'OX Athens' γιορτάζει δύο χρόνια ζωής και ψήνει μαζί με τους Nomade et Sauvage

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα δύο χρόνια του OX Athens, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

Φίτα

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για την sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.