
Όταν το καλοκαίρι συναντά την υψηλή γαστρονομία, η εμπειρία ονομάζεται "Varoulko Seaside" και ο άνθρωπος που την υπογράφει είναι ο σεφ-πατρόν Λευτέρης Λαζάρου. Ταυτισμένος με τη γαστρονομική άνθηση του Πειραιά εδώ και τρεις δεκαετίες, ο πολυβραβευμένος σεφ μάς ετοιμάζει για ένα ακόμη καλοκαιρινό ταξίδι στην εντυπωσιακή του ταράτσα με θέα το Μικρολίμανο ή στον καινούργιο σκεπασμένο με πέργκολα εξωτερικό του χώρο δίπλα στη θάλασσα, δίνοντας στην πιο φωτεινή εποχή του χρόνου γεύση, άρωμα και χαρακτήρα.

Εδώ, η κάθε στιγμή μεταμορφώνεται σε ένα κομψό καλοκαιρινό ραντεβού, όπου οι ελληνικές θάλασσες και οι θησαυροί τους γίνονται πηγή έμπνευσης, υψηλής δημιουργίας και μοναδικής απόλαυσης. Με σταθερή παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους επί σειρά ετών, αλλά και μια θέση στην επιδραστική La Liste, το εστιατόριο-προορισμός απογειώνει την ελληνική και μεσογειακή γεύση με οδηγούς του την άριστη πρώτη ύλη, την τολμηρή έμπνευση και την τεχνική μαεστρία, τις οποίες συνδυάζει στα ευφάνταστα πιάτα η εξαιρετική ομάδα της κουζίνας, με επικεφαλής τον head chef Γιάννη Υφαντίδη.


Από το δροσερό ταρτάρ γαρίδας και την αυθεντική ψαρόσουπα μέχρι το φίνο σεβίτσε μπαρμπούνι και το ευφάνταστο μπιφτέκι σφυρίδας, κάθε πιάτο στο "Varoulko Seaside" ορκίζεται στη γευστική φινέτσα της θάλασσας, ενώ τα επιδόρπια-κομψοτεχνήματα του Θοδωρή Μωυσίδη γράφουν το ιδανικότερο φινάλε, ισορροπώντας περίτεχνα ανάμεσα στη λεπτομέρεια και τη φαντασία.

Είτε για ένα δροσερό μεσημεριανό γεύμα είτε για ένα ξεχωριστό δείπνο κάτω από τα αστέρια, η ταράτσα του "Varoulko" είναι ένα πολύτιμο καταφύγιο για όσους αναζητούν αυθεντικές γεύσεις και ολοκληρωμένη εμπειρία διασκέδασης σε κοσμοπολίτικο, καλοκαιρινό περιβάλλον ανεπιτήδευτης κομψότητας.

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο, 2105228400, varoulko.gr, FB: Βαρούλκο Restaurant (Varoulko Seaside Restaurant), IG: @varoulkoseaside