"Ovio": Ιταλική κουζίνα από τον θερμότερο θαυμαστή της

Ovio ιταλική κουζίνα

Στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Απόλλωνος, το "Ovio" του σεφ Πάνου Ιωαννίδη αποτελεί κορυφαίο προορισμό για πειραγμένη ιταλική κουζίνα εδώ και πάνω από μία πενταετία. Σε έναν άνετο χώρο, κατάλληλο για όλες τις απαιτήσεις, τόσο στην κύρια σάλα με την ευρύχωρη μπάρα για signature cocktails και τον ξυλόφουρνο να δεσπόζει στο background, όσο και στον όμορφο εξωτερικό χώρο ιδανικό για τα θερινά βράδια και τον επάνω όροφο, κατάλληλο για private dining εμπειρίες, σερβίρονται χειροποίητα ζυμαρικά, δημιουργικά antipasti, εκλεκτά κρεατικά και αυθεντικές πίτσες σε ξυλόφουρνο.

Το Ovio σβήνει 5 κεράκια και το γιορτάζει με ένα μεγάλο party 1

Όπως πάντα, το μενού του σεφ Ιωαννίδη επενδύει στις ποιοτικές πρώτες ύλες και ξεχωρίζει για τη φινετσάτη μετεγγραφή της κουζίνας της γείτονος, όπως συμβαίνει στα gnocchi με αχλάδι, καρύδια και gorgonzola δύο υφών. Φυσικά, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την πίτσα του, με ζυμάρι 24ωρης ωρίμανσης και εκλεκτά toppings, που λογίζεται ως μία από τις νοστιμότερες του αθηναϊκού κέντρου.

Ιταλικά πιάτα στην Αθήνα, εστιατόριο Ovio
'Ovio'

Το Ovio σβήνει 5 κεράκια και το γιορτάζει με ένα μεγάλο party 2

To απολαυστικό καλοδουλεμένο μενού ολοκληρώνει η δροσερή κι ανάλαφρη tiramisu, ένα επιδόρπιο-συνώνυμο του καλοκαιριού στην Μπότα. Συνοδεύστε το γεύμα σας με ιταλικά κρασιά ή signature cocktails και αφεθείτε στην πιο μοντέρνα εκδοχή της ιταλικής comfort γαστρονομίας.

Απόλλωνος 4, κέντρο, 2114115755, ovio.gr, FB: Ovio Athens, IG: @ovioathens

Περισσότερες πληροφορίες

Ovio

Απόλλωνος 4, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.