"Cupola": Ταξίδι γεύσης στην αυθεντική Ιταλία

Ιταλικό εστιατόριο - Cupola - Παγκράτι © Λεωνίδας Τούμπανος

Στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, το "Cupola" σερβίρει από το 2017 αυθεντική ιταλική κουζίνα, βασισμένη σε κορυφαίες πρώτες ύλες και παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονες πινελιές.

Cupola

Έχοντας γίνει σταθερός προορισμός όχι μόνο για aficionados της ιταλικής κουζίνας αλλά και για όσους επιθυμούν comfort καλοφτιαγμένες γεύσεις, υποδέχεται τους επισκέπτες του με αλέγρα διάθεση και aperitivo cocktail ή κάποια από τις οινικές προτάσεις του για συνοδεία, πριν αρχίσουν να προσγειώνονται στο τραπέζι πιάτα που μιλούν άψογα την ιταλική.

Cupola

Ο σεφ Τάσος Θεοτόκης υπογράφει ένα upgraded comfort μενού με παραδοσιακές ρουστίκ συνταγές και φημισμένες προτάσεις, όπως τα arancini bolognese και τα mezzi rigatoni pistachio. Η φαμόζα πίτσα Napoletana εδώ ψήνεται σε ξυλόφουρνο, όπως ακριβώς στην Ιταλία, για ένα άψογο αποτέλεσμα που μας μεταφέρει με μια μπουκιά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Ιδανική για lunch breaks, ρομαντικά δείπνα ή χαλαρά γεύματα με φίλους, η τρατορία του Παγκρατίου έχει κερδίσει επάξια τη θέση της ανάμεσα στα πιο αγαπημένα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας για κάθε εποχή του χρόνου.

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 2114117444, cupola.gr, FB: Cupola, IG: @cupola_trattoria 

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.