Abra Ovata: Ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός δίπλα στη λίμνη

Abra ovata

Μια απόδραση που αγκαλιάζει και τις πέντε αισθήσεις υπόσχεται το "Abra Ovata" που έφερε νέο αέρα στη Λίμνη Βουλιαγμένης και μας έκανε ξανά φανατικούς θιασώτες της. Σε ένα χώρο με καθησυχαστική ενέργεια, που λειτουργεί σχεδόν μαγικά, το κομψό εστιατόριο μας υποδέχεται για ένα γρήγορο γεύμα μετά από μια βουτιά, αλλά και για υψηλού επιπέδου cocktails με φρέσκα βότανα και finger food στους αναπαυτικούς καναπέδες που φέτος ντύθηκαν από τη Zeus+Dione. Η ιδανική επιλογή, όμως, είναι ένα early δείπνο, στο κινηματογραφικό σκηνικό που στήνει το σούρουπο.

abra ovata

Αρχηγός της κουζίνας, ο executive chef John Skotidas έχει δημιουργήσει ένα fusion μενού που επηρεάζεται από τη Νότια Αμερική και την Ασία, αντικατοπτρίζοντας το προσωπικό και μαγειρικό του υπόβαθρο και αξιοποιώντας τα εποχικά υλικά της ελληνικής γης. Land, Sea ή Farm; Όποια απ’ τις κατηγορίες κι αν επιλέξετε, θα δοκιμάσετε σίγουρα εμπνευσμένα πιάτα σε άψογη εκτέλεση από τον Βαγγέλη Δαγδελένη, όπως η καπνιστή μελιτζάνα με ελληνικό γιαούρτι και sofrito miso, το καλαμάρι με αγιολί εστραγκόν και togarashi ή η Porterhouse με πιπεριές Padro’n και μεδούλι.

abra ovara

Σταθερές αξίες παραμένουν και φέτος ο ζουμερός τόνος με ελαιόλαδο, γιούζου και χαλαπένιο, η ιντριγκαδόρικη Αθηναϊκή με καβούρι σερβιρισμένο πάνω σε μπρουσκέτα από τραγανό τηγανισμένο ρύζι και πασπαλισμένο με σκόνη αβγοτάραχου και, φυσικά, η διάσημη πια παέγια με κόκκινες γαρίδες, μύδια μπρεζέ και μαστιχωτό χταπόδι. Ολοκληρώστε τη νόστιμη απόδραση με το ανατρεπτικό Paris Brest της pastry chef Καλλιόπης Μάρου, όπου αντί για κρέμα, ανάμεσα στη χρυσή ζύμη choux απλώνεται μια γενναιόδωρη στρώση από πάστα φιστικιού.

Λίμνη Bουλιαγμένης, 2108962220, abraovata.gr, Abra Ovata | Vouliagméni, abraovata

Περισσότερες πληροφορίες

Abra Ovata

Λίμνη Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.