
Μια απόδραση που αγκαλιάζει και τις πέντε αισθήσεις υπόσχεται το "Abra Ovata" που έφερε νέο αέρα στη Λίμνη Βουλιαγμένης και μας έκανε ξανά φανατικούς θιασώτες της. Σε ένα χώρο με καθησυχαστική ενέργεια, που λειτουργεί σχεδόν μαγικά, το κομψό εστιατόριο μας υποδέχεται για ένα γρήγορο γεύμα μετά από μια βουτιά, αλλά και για υψηλού επιπέδου cocktails με φρέσκα βότανα και finger food στους αναπαυτικούς καναπέδες που φέτος ντύθηκαν από τη Zeus+Dione. Η ιδανική επιλογή, όμως, είναι ένα early δείπνο, στο κινηματογραφικό σκηνικό που στήνει το σούρουπο.

Αρχηγός της κουζίνας, ο executive chef John Skotidas έχει δημιουργήσει ένα fusion μενού που επηρεάζεται από τη Νότια Αμερική και την Ασία, αντικατοπτρίζοντας το προσωπικό και μαγειρικό του υπόβαθρο και αξιοποιώντας τα εποχικά υλικά της ελληνικής γης. Land, Sea ή Farm; Όποια απ’ τις κατηγορίες κι αν επιλέξετε, θα δοκιμάσετε σίγουρα εμπνευσμένα πιάτα σε άψογη εκτέλεση από τον Βαγγέλη Δαγδελένη, όπως η καπνιστή μελιτζάνα με ελληνικό γιαούρτι και sofrito miso, το καλαμάρι με αγιολί εστραγκόν και togarashi ή η Porterhouse με πιπεριές Padro’n και μεδούλι.

Σταθερές αξίες παραμένουν και φέτος ο ζουμερός τόνος με ελαιόλαδο, γιούζου και χαλαπένιο, η ιντριγκαδόρικη Αθηναϊκή με καβούρι σερβιρισμένο πάνω σε μπρουσκέτα από τραγανό τηγανισμένο ρύζι και πασπαλισμένο με σκόνη αβγοτάραχου και, φυσικά, η διάσημη πια παέγια με κόκκινες γαρίδες, μύδια μπρεζέ και μαστιχωτό χταπόδι. Ολοκληρώστε τη νόστιμη απόδραση με το ανατρεπτικό Paris Brest της pastry chef Καλλιόπης Μάρου, όπου αντί για κρέμα, ανάμεσα στη χρυσή ζύμη choux απλώνεται μια γενναιόδωρη στρώση από πάστα φιστικιού.
Λίμνη Bουλιαγμένης, 2108962220, abraovata.gr, Abra Ovata | Vouliagméni, abraovata