Λαβράκι: Η θαλασσογραφία της καρδιάς σου

Λαβράκι ©Λεωνίδας Τούμπανος

Σε ανοιχτό διάλογο με το κύμα, το γουστόζικο αυτό ψαρομάγαζο στη Σαρωνίδα φροντίζει όταν περάσεις τις πόρτες του να έχεις να πεις όμορφες και προπαντός νόστιμες ιστορίες. Χαζεύοντας το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού, θα παραγγείλεις μερικά καραφάκια ούζο και μπόλικο πάγο ή ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί για αρχή, λίγο πριν ξεκινήσουν να παρελαύνουν από το τραπέζι οι σαλάτες και τα ορεκτικά: χωριάτικη σαλάτα με κρίθινο παξιμάδι, φέτα, κάππαρη κι ελιές, ντάκος με παξιμάδι και ξινομυζήθρα, χόρτα εποχής, γαύρος μαρινάτος με χόρτα εποχής, γαρίδες σοτέ με μαραθόριζα, ξιδάτο χταπόδι, φρέσκα μύδια αχνιστά ή με την "τσαχπινιά" της σος τεριγιάκι, ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα και, φυσικά, τουλάχιστον δυο τηγανιές πατάτες.

Λαβράκι
©Λεωνίδας Τούμπανος

Τα λινγκουίνι τους με θαλασσινά και το ριζότο μανιταριών με καλοκαιρινή τρούφα είναι στα "πρέπει", μιας και αποτελούν μια ωραία συνάντηση της γης και της θάλασσας στο πιάτο. Στο φινάλε θα σας γλυκάνουν με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης με ελαιόλαδο αρωματισμένο με φασκόμηλο, κρέμα βαλσαμικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σιροπιαστή σοκολατόπιτα, πορτοκαλόπιτα και μπακλαβά.

Λαβράκι
©Λεωνίδας Τούμπανος

Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, 46o χλμ., Σαρωνίδα, 2291055171, lavrakisaronida.gr, Λαβράκι σαρωνίδας - lavraki saronidas, @lavraki_saronidas

Περισσότερες πληροφορίες

Λαβράκι

Λεωφόρος Αθηνών Σουνίου 46o χιλ, Σαρωνίδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.