Ζουμπουρλού: Η αρχοντική οικοδέσποινα της Αθήνας

ζουμπουρλού

Η "Ζουμπουρλού" είναι ένα σήμα-κατατεθέν μαγαζί του αθηναϊκού κέντρου και μια γρήγορη λύση για τους πεινασμένους και όσους αναζητούν ένα φιλόξενο σποτ για να απολαύσουν τον καφέ τους ή ένα καλοφτιαγμένο γλυκό. Τα πρώτα της βήματα τα έκανε στη γειτονιά του Ψυρρή, στην πλατεία Ηρώων, όπου μέχρι σήμερα μας κερνά παραδοσιακά πολίτικα γλυκά, λαχταριστές πίτες και πολλές ακόμα λιχουδιές. Πιο πρόσφατα, η αρχοντική οικοδέσποινα από την Κωνσταντινούπολη έφερε τις παραδοσιακές της νοστιμιές και στο Σύνταγμα, σε έναν άνετο και οικείο χώρο.

ζουμπουρλού

Εκεί το brunch έχει την τιμητική του: Διάφορες επιλογές σε avocado toast, αλμυρά κρουασάν με scrambled eggs, το γνωστό σε όλους croque madame, αλλά και τα πιο ασυνήθιστα pancakes tacos έχουν ανανεώσει το μενού της "Ζουμπουρλούς" και μας δίνουν ακόμα περισσότερες αφορμές να την επισκεφτούμε.

ζουμπουρλού

Φυσικά, ως κλασική Κομφεταρία, η "Ζουμπουρλού" σερβίρει τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά γλυκά: κιουνεφέ σκέτο ή με παγωτό, εκμέκ κανταΐφι με σαντιγί και μπακλαβά. Για τους λάτρεις της σοκολάτας, στο μενού υπάρχουν αρκετοί γλυκοί πειρασμοί, όπως οι παραλλαγές σε προφιτερόλ, η κλασική σοκολατόπιτα και η τάρτα bueno.

Αισχύλου 4, Ψυρρή, 2103314854 & Φιλελλήνων 4, Σύνταγμα, 2103226087, zoubourlou.gr, Zoubourlou – Ζουμπουρλού, @zoubourlou_

Περισσότερες πληροφορίες

Ζουμπουρλού

Φιλελλήνων 4, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.