
Με "latino" DNA, ένα ακόμα εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace Athens" τιμά με γευστικό εξπρεσιονισμό τη λατινοαμερικανική κουλτούρα με tacos, quesadillas, tortas, ceviche, tiraditos και κοπές που λιώνουν στο στόμα, συνδυάζοντάς τα με τα ανάλογα vibes. Φρέσκο και πολύ δροσερό, το "Helios" κουβαλά την αλέγρα ατμόσφαιρα του θέρους και όσα σφραγίζουν γευστικά τη σπιρτόζα προσωπικότητα της κουζίνας της Λατινικής Αμερικής.

Το κεφάλαιο των ceviche και των tiraditos δίνει τον τόνο με οξύτητες και υψηλές εντάσεις. Θα επιλέξετε ανάμεσα σε συνδυασμούς εύστοχους, όπως το περουβιανό ceviche, με λαβράκι, leche de tigre, τραγανό καλαμπόκι, κόλιανδρο, κρεμμύδι και κονφί γλυκοπατάτας, ή το ceviche negro, με γαρίδες, λαβράκι, χταπόδι, αβοκάντο και μεξικάνικο aguachile negro. Από τα γλυκοφάγωτα tiraditos, γευστικό ρεσιτάλ δίνει το tiradito τόνου "Nikkei", που έχει ωριμάσει και μαριναριστεί σε σόγια και κίτρο. Από tacos ξεχωρίζουν η εκδοχή του al pastor με το μαριναρισμένο μπαχαράτο χοιρινό, που δένει όμορφα με τη γλύκα του καψαλισμένου ανανά, και τα "Governador", με γαρίδες, φρέσκο τυρί, pico de gallo, πικάντικη μαγιονέζα και τραγανό μπέικον.

Στις επιλογές σας οπωσδήποτε και η torta Mexicana, με skirt steak και λιωμένο τυρί, και το πληθωρικό all time latin classic κουβανέζικο σάντουιτς. Η θάλασσα μπορεί να έχει μικρότερο όχι όμως δευτερεύοντα ρόλο: οι ψαριές ημέρας ψήνονται ολόσωστα, ενώ οι γαρίδες carabinero και το μαστιχωτό σιγομαγειρεμένο χταπόδι αναδεικνύουν τη φρεσκάδα και την ιωδιούχα προσωπικότητά τους.
Ξεν. "Four Seasons Astir PalAthens", Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901040, Four Seasons Astir PalAthens, @fsathens, fourseasons.com/athens