Taverna 37: Φαγητό με ψυχή πλάι στο κύμα

taverna 37

Με παραδοσιακή στόφα και το γευστικό ραφινάρισμα του ταλαντούχου Κερκυραίου σεφ Αλέξανδρου Κοσκινά, το ελληνικό εστιατόριο του "Four Seasons Astir PalAthens" ακολουθεί τις κλασικότροπες νόρμες, σερβίροντάς τες με μοντέρνα ματιά και τη θάλασσα κυριολεκτικά στα πόδια σας. Πιστός στο εδεσματολόγιο της παραδοσιακής ταβέρνας, αλλά χωρίς να περιορίζεται εντελώς σε αυτό, ο βραβευμένος σεφ εκλεπτύνει γεύσεις με βαθιά οικείο χαρακτήρα, προσθέτοντας νότες που τις ανανεώνουν γευστικά. Το "Taverna 37" ενσαρκώνει με την πρέπουσα εξωστρέφεια και τον πλέον ατμοσφαιρικό και fun τρόπο τη νόστιμη βερσιόν του ελληνικού καλοκαιριού, ξεδιπλώνοντας ολοένα και πιο δυναμικά τη φιλοσοφία της ελληνικής κουζίνας του Κοσκινά σε πιάτα με πινελιές διακριτικής δημιουργικότητας.

taverna 37

Στα τραπέζια περιφέρονται ξύλινοι δίσκοι με μεζέδες της παρέας και πιάτα της μοιρασιάς, όλα με ατόφια παραδοσιακή νοστιμιά, που δεν ξεφεύγουν από αυτά που παραμένουν σφηνωμένα στο ελληνικό γευστικό θυμικό. Οι γαρίδες "σαγανάκι" με ούζο, σάλτσα ντομάτας, φέτα και κόκκινες πιπεριές κέρατο, το καλαμάρι με ταραμά και πούδρα αβγοτάραχο, το μοσχαράκι "μπουγιουρντί" με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης, η φέτα που τυλίγεται σε φύλλο και σερβίρεται με αποξηραμένα σύκα και το κλασικό ντουέτο της φάβας με ψητό χταπόδι, κρεμμύδια και παλαιωμένο ξίδι Καλαμάτας είναι ενδεικτικό ξεκίνημα λίγο πριν τη βαθιά νόστιμη μακαρονάδα θαλασσινών που μοσχοβολά καλοκαίρι. Γλώσσα σοτέ με λεμόνι και κάππαρη, ζουμερά κεμπάπια με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού, αιθέρια ψημένα στη σχάρα παϊδάκια, ψαριά της ημέρας ή αστακός συμπυκνώνουν τη θερινή γευστική ραστώνη δίπλα στη θάλασσα, συνοδεία μιας λίστας κρασιών που εστιάζει στον ελληνικό αμπελώνα, σε μία από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

taverna 37

Ξεν. "Four Seasons Astir Palace Athens", Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901192, fourseasons.com/Athens, Taverna 37, @taverna37athens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

"Kedros Athens": Φαγητό με παριανή ψυχή στη Λυκόβρυση

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.

Η ιταλική σταθερά στον speakeasy πεζόδρομο του Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για σχεδόν μία δεκαετία, το κομψό εστιατόριο στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για after-office συναντήσεις με ιταλική φινέτσα αλλά όχι μόνο για τέτοιες.

To 'OX Athens' γιορτάζει δύο χρόνια ζωής και ψήνει μαζί με τους Nomade et Sauvage

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα δύο χρόνια του OX Athens, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

Φίτα

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για την sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.