
Με παραδοσιακή στόφα και το γευστικό ραφινάρισμα του ταλαντούχου Κερκυραίου σεφ Αλέξανδρου Κοσκινά, το ελληνικό εστιατόριο του "Four Seasons Astir PalAthens" ακολουθεί τις κλασικότροπες νόρμες, σερβίροντάς τες με μοντέρνα ματιά και τη θάλασσα κυριολεκτικά στα πόδια σας. Πιστός στο εδεσματολόγιο της παραδοσιακής ταβέρνας, αλλά χωρίς να περιορίζεται εντελώς σε αυτό, ο βραβευμένος σεφ εκλεπτύνει γεύσεις με βαθιά οικείο χαρακτήρα, προσθέτοντας νότες που τις ανανεώνουν γευστικά. Το "Taverna 37" ενσαρκώνει με την πρέπουσα εξωστρέφεια και τον πλέον ατμοσφαιρικό και fun τρόπο τη νόστιμη βερσιόν του ελληνικού καλοκαιριού, ξεδιπλώνοντας ολοένα και πιο δυναμικά τη φιλοσοφία της ελληνικής κουζίνας του Κοσκινά σε πιάτα με πινελιές διακριτικής δημιουργικότητας.

Στα τραπέζια περιφέρονται ξύλινοι δίσκοι με μεζέδες της παρέας και πιάτα της μοιρασιάς, όλα με ατόφια παραδοσιακή νοστιμιά, που δεν ξεφεύγουν από αυτά που παραμένουν σφηνωμένα στο ελληνικό γευστικό θυμικό. Οι γαρίδες "σαγανάκι" με ούζο, σάλτσα ντομάτας, φέτα και κόκκινες πιπεριές κέρατο, το καλαμάρι με ταραμά και πούδρα αβγοτάραχο, το μοσχαράκι "μπουγιουρντί" με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης, η φέτα που τυλίγεται σε φύλλο και σερβίρεται με αποξηραμένα σύκα και το κλασικό ντουέτο της φάβας με ψητό χταπόδι, κρεμμύδια και παλαιωμένο ξίδι Καλαμάτας είναι ενδεικτικό ξεκίνημα λίγο πριν τη βαθιά νόστιμη μακαρονάδα θαλασσινών που μοσχοβολά καλοκαίρι. Γλώσσα σοτέ με λεμόνι και κάππαρη, ζουμερά κεμπάπια με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού, αιθέρια ψημένα στη σχάρα παϊδάκια, ψαριά της ημέρας ή αστακός συμπυκνώνουν τη θερινή γευστική ραστώνη δίπλα στη θάλασσα, συνοδεία μιας λίστας κρασιών που εστιάζει στον ελληνικό αμπελώνα, σε μία από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ξεν. "Four Seasons Astir Palace Athens", Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901192, fourseasons.com/Athens, Taverna 37, @taverna37athens