Mercato: Fine comfort με υψηλά standards

mercato

Το ιταλικό εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace", με τη Μάγκυ Ταμπακάκη στην ηγεσία της κουζίνας, ανανεώνεται και επανασυστήνεται διατηρώντας όμως την ταυτότητά του ως προορισμός για γεύσεις με ιταλικό αέρα. Νοστιμιά, οικεία ζεστασιά και φινέτσα είναι η τριπλέτα που φωτίζει τη θερμή πολυτέλεια και το γευστικό στιλ της απλόχωρης τρατορίας με τους αναπαυτικούς δερμάτινους καναπέδες, τα μαρμάρινα τραπέζια και τους στιλάτους πολυελαίους. Όσο για τη γενικότερη αίσθηση του μενού, ισορροπεί τη σπιτική φροντίδα με το φινίρισμα ενός σπουδαίου εστιατορίου σε γευστικούς συνδυασμούς προικισμένους με βαθιά ρουστίκ υπόβαθρο.

mercato

Η φινετσάτη "καρμπονάρα" με καβούρι, pasta calamarata, καπνιστό αβγό και κρέμα, οι "γήινες" παπαρδέλες με αρνίσιο ραγού και τρούφα, τα λαζάνια "1000 επιπέδων" alla Norma, η σιγομαγειρεμένη βοδινή ουρά με κρεμώδη polenta και η μιλανέζικη κοτολέτα είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ που φιγουράρουν στον κατάλογο, χωρίς φυσικά να λείπει και η φαμόζα pizza σε εκδοχές με καπνιστή πανσέτα, γκοργκοντζόλα και καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και η λευκή με fior di latte mozzarella, ricotta και αφράτο ζυμαρένιο στεφάνι.

mercato

Ξεν. "Four Seasons Astir Palace Athens", Άπόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901199, Four Seasons Astir Palace Athens, @fsathens, fourseasons.com/athens

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.