
Με καπετάνιο τον πολύ ταλαντούχο Luca Piscazzi, η ξεχωριστή μοντέρνα κουζίνα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο και ένα αστέρι Michelin εστιατορίου στο "Four Seasons" έχει δημιουργικό και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, καθώς ποντάρει σε ρηξικέλευθους συνδυασμούς υλικών και αναφορές στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ιταλού σεφ. Η γαστρονομική ταυτότητα του "Pelagos", ενός εστιατορίου με διάχυτη πολυτέλεια που καταφέρνει να είναι cool και χαλαρωτική, αριστοκρατική και στιλάτη ταυτόχρονα, ξεχώρισε από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, κουβαλώντας τη γεύση μιας θάλασσας άμεσης και εκφραστικής, συνδυασμένης με τη surf ‘n’ turf νοστιμιά.

Κάπως έτσι η ναυαρχίδα των εστιατορίων του "Four Seasons Astir Palace Athens", η οποία μοιάζει με πανέμορφη, κομψή μπρασερί πάνω σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που έχει αράξει στον Λαιμό Βουλιαγμένης, εξελίχθηκε σε σημαντικό σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή εστίαση. Αφού ο Piscazzi γύρισε τα ελληνικά νησιά με την ομάδα του για να εξερευνήσει τη γευστική τους κουλτούρα, εκτός από το à la carte μενού, παρουσιάζει τη σειρά "Pelagos On Tour" που το φετινό καλοκαίρι τιμά νησιά όπως η Κρήτη, η Σαντορίνη, η Κάλυμνος και η Σίφνος και παράλληλα στηρίζει μικρούς παραγωγούς και αναδεικνύει εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Στις τρέχουσες προτάσεις, στα ορεκτικά ξεχωρίζουν το σπινιάλο και η βαθιά νοστιμιά της signature μινιμαλιστικής κρύας pasta με κρέμα αμυγδάλου και χαβιάρι, μια από τις εμβληματικές δημιουργίες του σεφ, που άψογα γεφυρώνει τον πρόλογο με το κυρίως κομμάτι του μενού, αν δεν έχετε επιλέξει το dégustation.

Φουλ της φινέτσας η γλώσσα με φασκόμηλο, πιπέρι Padro΄n, βατόμουρο και σάλτσα σαμπάνιας, το κουνέλι με αστακό, μελιτζάνα, αχιβάδα και μπισκ και το καλκάνι με πατάτες rösti, φοντάν από φύκια, beurre blanc με λιαστή ντομάτα και λάδι μαντζουράνας. Baba au rum, επιδόρπιο βερίκοκου ή σοκολάτας και μια σειρά από επιλογές μεσογειακών τυριών σημαίνουν το φινάλε.
"Four Seasons Astir Palace Athens", Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901192, Four Seasons Astir Palace Athens, @fsathens, fourseasons.com/athens