Pelagos: Γεύμα στο deck

pelagos

Με καπετάνιο τον πολύ ταλαντούχο Luca Piscazzi, η ξεχωριστή μοντέρνα κουζίνα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο και ένα αστέρι Michelin εστιατορίου στο "Four Seasons" έχει δημιουργικό και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, καθώς ποντάρει σε ρηξικέλευθους συνδυασμούς υλικών και αναφορές στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ιταλού σεφ. Η γαστρονομική ταυτότητα του "Pelagos", ενός εστιατορίου με διάχυτη πολυτέλεια που καταφέρνει να είναι cool και χαλαρωτική, αριστοκρατική και στιλάτη ταυτόχρονα, ξεχώρισε από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, κουβαλώντας τη γεύση μιας θάλασσας άμεσης και εκφραστικής, συνδυασμένης με τη surf ‘n’ turf νοστιμιά.

pelagos

Κάπως έτσι η ναυαρχίδα των εστιατορίων του "Four Seasons Astir Palace Athens", η οποία μοιάζει με πανέμορφη, κομψή μπρασερί πάνω σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που έχει αράξει στον Λαιμό Βουλιαγμένης, εξελίχθηκε σε σημαντικό σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή εστίαση. Αφού ο Piscazzi γύρισε τα ελληνικά νησιά με την ομάδα του για να εξερευνήσει τη γευστική τους κουλτούρα, εκτός από το à la carte μενού, παρουσιάζει τη σειρά "Pelagos On Tour" που το φετινό καλοκαίρι τιμά νησιά όπως η Κρήτη, η Σαντορίνη, η Κάλυμνος και η Σίφνος και παράλληλα στηρίζει μικρούς παραγωγούς και αναδεικνύει εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Στις τρέχουσες προτάσεις, στα ορεκτικά ξεχωρίζουν το σπινιάλο και η βαθιά νοστιμιά της signature μινιμαλιστικής κρύας pasta με κρέμα αμυγδάλου και χαβιάρι, μια από τις εμβληματικές δημιουργίες του σεφ, που άψογα γεφυρώνει τον πρόλογο με το κυρίως κομμάτι του μενού, αν δεν έχετε επιλέξει το dégustation.

pelagos

Φουλ της φινέτσας η γλώσσα με φασκόμηλο, πιπέρι Padro΄n, βατόμουρο και σάλτσα σαμπάνιας, το κουνέλι με αστακό, μελιτζάνα, αχιβάδα και μπισκ και το καλκάνι με πατάτες rösti, φοντάν από φύκια, beurre blanc με λιαστή ντομάτα και λάδι μαντζουράνας. Baba au rum, επιδόρπιο βερίκοκου ή σοκολάτας και μια σειρά από επιλογές μεσογειακών τυριών σημαίνουν το φινάλε.

"Four Seasons Astir Palace Athens", Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901192, Four Seasons Astir Palace Athens, @fsathens, fourseasons.com/athens

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.