Polpo: Ψάρια υψηλών απαιτήσεων

polpo

Στα μαγαζιά που βρίσκονται μέσα σε αγορές ή απέχουν ελάχιστα από αυτές, θα δοκιμάσεις τα καλύτερα, αυτό είναι σχεδόν γενικός κανόνας. Είναι επίσης βασική αρχή και του "Polpo", του ιδιαίτερου εστιατορίου ακριβώς απέναντι από τη λαχαναγορά του Ρέντη που, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από όταν άνοιξε τις πόρτες του, απέκτησε τη φήμη ενός πόστου που σε προ(σ)καλεί να το "ξεκοκαλίσεις".

polpo

Το εστιατόριο της οικογένειας του Νίκου Κατσικάκη, εξάλλου, χτίστηκε πάνω σε μια ισχυρή παράδοση είκοσι ετών στην προμήθεια ψαριών για κορυφαία γαστρονομικά σημεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εδώ η άριστη πρώτη ύλη είναι αξία αδιαπραγμάτευτη και το value for money θαλασσολόγιο έχει τον πρώτο λόγο. Θα ξεκινήσετε με μαρινάτο γαύρο δίπλα σε καρπάτσιο από ψάρι ημέρας, θα στροβιλίσετε τα πιρούνια σε μια ωραιότατη μακαρονάδα του ψαρά –από τις καλύτερες της πιάτσας–, θα τσιμπολογήσετε τσιπούρα πανέ δίπλα σε μια τηγανιά πατάτες και σκορδαλιά, αλλά θα τσουγκρίσετε και μερικά ποτηράκια ούζο λίγο πριν την αποχώρηση, παίρνοντας πακέτο και δυο-τρία τυλιχτά με μπακαλιάρο για το σπίτι.

polpo
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τζων Κέννεντυ 6, Ρέντης, απέναντι από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, 2107104578, Polpo Athens, @polpoathens

Περισσότερες πληροφορίες

Polpo

Τζoν Κένεντι 6, Αγ. Ιωάννης Ρέντης
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.