
Στα μαγαζιά που βρίσκονται μέσα σε αγορές ή απέχουν ελάχιστα από αυτές, θα δοκιμάσεις τα καλύτερα, αυτό είναι σχεδόν γενικός κανόνας. Είναι επίσης βασική αρχή και του "Polpo", του ιδιαίτερου εστιατορίου ακριβώς απέναντι από τη λαχαναγορά του Ρέντη που, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από όταν άνοιξε τις πόρτες του, απέκτησε τη φήμη ενός πόστου που σε προ(σ)καλεί να το "ξεκοκαλίσεις".

Το εστιατόριο της οικογένειας του Νίκου Κατσικάκη, εξάλλου, χτίστηκε πάνω σε μια ισχυρή παράδοση είκοσι ετών στην προμήθεια ψαριών για κορυφαία γαστρονομικά σημεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εδώ η άριστη πρώτη ύλη είναι αξία αδιαπραγμάτευτη και το value for money θαλασσολόγιο έχει τον πρώτο λόγο. Θα ξεκινήσετε με μαρινάτο γαύρο δίπλα σε καρπάτσιο από ψάρι ημέρας, θα στροβιλίσετε τα πιρούνια σε μια ωραιότατη μακαρονάδα του ψαρά –από τις καλύτερες της πιάτσας–, θα τσιμπολογήσετε τσιπούρα πανέ δίπλα σε μια τηγανιά πατάτες και σκορδαλιά, αλλά θα τσουγκρίσετε και μερικά ποτηράκια ούζο λίγο πριν την αποχώρηση, παίρνοντας πακέτο και δυο-τρία τυλιχτά με μπακαλιάρο για το σπίτι.

Τζων Κέννεντυ 6, Ρέντης, απέναντι από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, 2107104578, Polpo Athens, @polpoathens