Poseidon Athens: Γαστρονομική εμπειρία 360°

poseidon © Λεωνίδας Τούμπανος

Με τον Σαρωνικό κόλπο να απλώνεται μπροστά μας όσο φτάνει το μάτι, το εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Poseidon Athens" είναι το κρυμμένο μυστικό της παραλιακής που προτιμάμε όταν θέλουμε να απολαύσουμε καλοφτιαγμένες γεύσεις με άρωμα ελληνικού μεσογειακού καλοκαιριού σε μια ατμόσφαιρα οικείας και προσιτής πολυτέλειας. Το ανανεωμένο μενού περιλαμβάνει λαχταριστά ορεκτικά, όπως η σαλάτα μεσκλάν με κύβους από τηγανητό χαλούμι, φιλέτο φρέσκου ανανά και ντρέσινγκ από φρούτα του πάθους αρωματισμένο με καραμελωμένο βαλσάμικο ή τα τραγανά ρολά σπανακόπιτας με πράσο, άνηθο, γραβιέρα και ανθότυρο σε κρέμα φέτας με θυμάρι και κόκκους κόκκινου πιπεριού.

poseidon
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα must taste σημειώσαμε ήδη πιάτα ζυμαρικών όπως το κριθαρότο με γαρίδες σοτέ, σβησμένες με ούζο, και η μπισκ γαρίδας με λαχανικά, φρέσκια ντομάτα και αστεροειδή γλυκάνισο, αλλά και επιλογές σε ψάρι και κρέας που καλύπτουν διαφορετικά γούστα, από το φιλέτο σολομού στη σχάρα πάνω σε ψητά σπαράγγια, σαλάτα από μαύρη φακή beluga με φιλέτο πορτοκαλιού, baby σπανάκι, φέτες ραπανιού και μους αβοκάντο μέχρι το Poseidon’s burger με χειροποίητο brioche, μαρμελάδα μπέικον, iceberg, ντομάτα, cheddar sauce, τηγανητό αβγό και πίκλα αγγουριού με φρέσκες τηγανητές πατάτες με bbq sauce. Δεν χάνουμε τις τραγανές μαρέγκες με cremeux λεμόνι, αρωματική σαντιγί, crumble φουντουκιού και sorbet φράουλα, και επιστρέφουμε για cocktail στο "Skybar 360°", αλλά και βουτιές και μπουκιές στην παραλία!

poseidon
© Λεωνίδας Τούμπανος

Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Παλαιό Φάληρο, 2109872000, PoseidonHotel.com.gr, Poseidon Hotel Athens, @poseidonhotel

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.