Μελίκοκον: Αφορμή για εκδρομή στο Πόρτο Ράφτη

Λίγα λεπτά από την Αθήνα, το "Μελίκοκον" σερβίρει καλοκαιρινή ελληνική κουζίνα με μεράκι.

Μελικοκον ©Λεωνίδας Τούμπανος

Μόλις λίγη ώρα από την Αθήνα και μια ανάσα από τη δροσερή πλαζ Αυλάκι, το οικογενειακό μεζεδοπωλείο "Μελίκοκον" αποτελεί σταθερό σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν το καλό φαγητό και τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Με ιστορία 12 ετών, σερβίρει γενναιόδωρες μερίδες και κερδίζει τις εντυπώσεις με τη φιλική εξυπηρέτηση και τη σταθερά καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Η κουζίνα του τιμά την παράδοση με δημιουργικές πινελιές: η σαλάτα ταμπουλέ είναι αναπάντεχα δροσερή, ενώ οι ντοματοκεφτέδες, το παραδοσιακό στριφτάρι και η πικάντικη παστουρμαδόπιτα ξυπνούν μνήμες από νησί.

Μελικοκον
©Λεωνίδας Τούμπανος

Από τα κυρίως ξεχωρίζουν το γεμιστό μπιφτέκι Μελίκοκον με φέτα, το ζουμερό κοτόπουλο σνίτσελ και η μερακλίδικη πανσετομπριζόλα, ενώ οι πιο απαιτητικοί θα λατρέψουν το γεμιστό ψαρονέφρι με τυρί και λιαστή ντομάτα. Αν πάτε μεγαλύτερη παρέα, η ποικιλία κρεατικών είναι η καλύτερη επιλογή για τσιμπολόγημα με κρασί ή μπίρα, ή κάποιο από τα ελληνικά αποστάγματα που προτείνει η περιεκτική λίστα με τα ποτά. Το "Μελίκοκον" είναι η απόδειξη ότι το καλοκαιρινό φαγητό θέλει μεράκι, παρέα και σωστό σκηνικό για εγγυημένη απόλαυση!

Μελικοκον
©Λεωνίδας Τούμπανος

Λεωφ. Αυλακιού, Πλάζ Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη, 2299084372, Μελίκοκον Μεζεδοποτοπωλείο

Περισσότερες πληροφορίες

Μελίκοκον

Τέρμα Λεωφ. Αυλακίου, Π. Ράφτη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.