Μελίκοκον: Αφορμή για εκδρομή στο Πόρτο Ράφτη

Λίγα λεπτά από την Αθήνα, το "Μελίκοκον" σερβίρει καλοκαιρινή ελληνική κουζίνα με μεράκι.

Μελικοκον ©Λεωνίδας Τούμπανος

Μόλις λίγη ώρα από την Αθήνα και μια ανάσα από τη δροσερή πλαζ Αυλάκι, το οικογενειακό μεζεδοπωλείο "Μελίκοκον" αποτελεί σταθερό σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν το καλό φαγητό και τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Με ιστορία 12 ετών, σερβίρει γενναιόδωρες μερίδες και κερδίζει τις εντυπώσεις με τη φιλική εξυπηρέτηση και τη σταθερά καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Η κουζίνα του τιμά την παράδοση με δημιουργικές πινελιές: η σαλάτα ταμπουλέ είναι αναπάντεχα δροσερή, ενώ οι ντοματοκεφτέδες, το παραδοσιακό στριφτάρι και η πικάντικη παστουρμαδόπιτα ξυπνούν μνήμες από νησί.

Μελικοκον
©Λεωνίδας Τούμπανος

Από τα κυρίως ξεχωρίζουν το γεμιστό μπιφτέκι Μελίκοκον με φέτα, το ζουμερό κοτόπουλο σνίτσελ και η μερακλίδικη πανσετομπριζόλα, ενώ οι πιο απαιτητικοί θα λατρέψουν το γεμιστό ψαρονέφρι με τυρί και λιαστή ντομάτα. Αν πάτε μεγαλύτερη παρέα, η ποικιλία κρεατικών είναι η καλύτερη επιλογή για τσιμπολόγημα με κρασί ή μπίρα, ή κάποιο από τα ελληνικά αποστάγματα που προτείνει η περιεκτική λίστα με τα ποτά. Το "Μελίκοκον" είναι η απόδειξη ότι το καλοκαιρινό φαγητό θέλει μεράκι, παρέα και σωστό σκηνικό για εγγυημένη απόλαυση!

Μελικοκον
©Λεωνίδας Τούμπανος

Λεωφ. Αυλακιού, Πλάζ Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη, 2299084372, Μελίκοκον Μεζεδοποτοπωλείο

Περισσότερες πληροφορίες

Μελίκοκον

Τέρμα Λεωφ. Αυλακίου, Π. Ράφτη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.