Ζέφυρος: Θαλασσινή ιστορία 94 χρόνων και βάλε

Με ιστορία που κρατά σχεδόν έναν αιώνα, ο "Ζέφυρος" στο Μικρολίμανο αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Ζέφυρος ©Λεωνίδας Τούμπανος

Aγαπημένο στέκι ψαροφαγίας στην περιοχή και το μακροβιότερο εστιατόριο για ψάρι στο Μικρολίμανο, ο "Ζέφυρος" ατενίζει τη θάλασσα από το 1931! Μια ολόκληρη ψαροφαγική παράδοση ξετυλίγεται καθημερινά στα τραπέζια του, εκεί όπου οι μυρωδιές της θάλασσας συναντούν την αυθεντικότητα της ελληνικής γεύσης. Ο χώρος θυμίζει κατάστρωμα πλοίου έτοιμου για αναχώρηση και σε προδιαθέτει για ταξίδι, όσο εσύ τσιμπολογάς την ολόφρεσκη ψαριά, ζωντανά όστρακα και θαλασσινά από κάθε γωνιά του ελληνικού πελάγους. Σπεσιαλιτέ που αγαπήθηκαν από γενιές καλοφαγάδων ανανεώνονται διακριτικά, μένοντας πιστές στις ρίζες τους.

Ζέφυρος
©Λεωνίδας Τούμπανος

Οι παλιοί τις αναγνωρίζουν από την πρώτη πιρουνιά, ενώ οι νεότεροι ανακαλύπτουν μέσα από αυτές την αληθινή έννοια της θαλασσινής κουζίνας: ουσιαστική και γεμάτη γεύση. Στα must οι τέλεια ψημένες σαρδέλες και ο γαύρος, αλλά και πιάτα μαγειρεμένα με μαεστρία, όπως το πληθωρικό μυδοπίλαφο, το φημισμένο κριθαρότο με ουρές καραβίδας και ντομάτα ή με γαρίδες που φτάνει στο τραπέζι αχνιστό και ακαταμάχητο. Οι λάτρεις του μεγάλου ψαριού θα διαλέξουν ανάμεσα σε θεσπέσιες συναγρίδες, σφυρίδες, αλλά και μπαρμπούνια που μαγειρεύονται όπως πρέπει, ανάλογα με το μέγεθός τους. Σημειώστε στα highlights την εντυπωσιακή λίστα κρασιών αλλά και τα εκλεκτά τσίπουρα και ούζα.

Ζέφυρος
©Λεωνίδας Τούμπανος

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Πειραιάς, Μικρολίμανο, 2104175152, restaurant-zefiros.gr, ΖΕΦΥΡΟΣ SEA FOOD RESTAURANT

Περισσότερες πληροφορίες

Ζέφυρος

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.