
Κάπου ανάμεσα σε κλασική spritzeria και premium ιταλικό bakery, το ιστορικό κτίριο της Ιωνιδείου στον Πειραιά, που χρονολογείται από το 1847, βρήκε τη νέα του ταυτότητα. Το all day spot γεννήθηκε από τη συνεργασία του Λευτέρη Σουχαΐμπ με τον Γιώργο Ιωάννου, έναν πραγματικό μάστορα του ζυμαριού, και γρήγορα έγινε talk of the town. Αφράτα panzerotti, πληθωρικές φοκάτσιες, πεϊνιρλί και ό,τι άλλη ζύμη φανταστείς, το νέο "Zyme" τη σερβίρει με άποψη και στιλ από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το βραδινό ποτό.

Το πρωινό του ξεκινά με ποιοτικό καφέ και πλούσια αρτοσκευάσματα, τα οποία βλέπεις να ετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα, που ανεβάζει σταδιακά στροφές όσο κυλά η μέρα. To μενού brunch είναι άκρως ενδιαφέρον, με έντονο ελληνικό άρωμα, και συνδυάζει ευρηματικά κλασικές γεύσεις και μοντέρνα twists. Η ώρα του aperitivo είναι η στιγμή που το "Zyme" λάμπει, σερβίροντας δροσερά spritz –κλασικά και πειραγμένα– με φαντασία και φροντίδα από τον Γιάννη Ζοχιό. Τα tapas που συνοδεύουν τα ποτά φτιάχνονται επιτόπου, με zero waste λογική, από τις ζύμες που περίσσεψαν το πρωί και εκλεκτές επιλογές σε τυριά και αλλαντικά.
Δραγάτση 10, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, 2104133903, Zyme Zymospritzeria, @zyme_zymospritzeria