Zyme: Mini bites και μπουρμπουλήθρες

Στην καρδιά του Πειραιά, το «Zyme» παντρεύει ιταλική αρτοποιία και spritzeria, με γεύσεις που ξεχωρίζουν από το πρωί ως το βράδυ.

zyme

Κάπου ανάμεσα σε κλασική spritzeria και premium ιταλικό bakery, το ιστορικό κτίριο της Ιωνιδείου στον Πειραιά, που χρονολογείται από το 1847, βρήκε τη νέα του ταυτότητα. Το all day spot γεννήθηκε από τη συνεργασία του Λευτέρη Σουχαΐμπ με τον Γιώργο Ιωάννου, έναν πραγματικό μάστορα του ζυμαριού, και γρήγορα έγινε talk of the town. Αφράτα panzerotti, πληθωρικές φοκάτσιες, πεϊνιρλί και ό,τι άλλη ζύμη φανταστείς, το νέο "Zyme" τη σερβίρει με άποψη και στιλ από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το βραδινό ποτό.

zyme

Το πρωινό του ξεκινά με ποιοτικό καφέ και πλούσια αρτοσκευάσματα, τα οποία βλέπεις να ετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα, που ανεβάζει σταδιακά στροφές όσο κυλά η μέρα. To μενού brunch είναι άκρως ενδιαφέρον, με έντονο ελληνικό άρωμα, και συνδυάζει ευρηματικά κλασικές γεύσεις και μοντέρνα twists. Η ώρα του aperitivo είναι η στιγμή που το "Zyme" λάμπει, σερβίροντας δροσερά spritz –κλασικά και πειραγμένα– με φαντασία και φροντίδα από τον Γιάννη Ζοχιό. Τα tapas που συνοδεύουν τα ποτά φτιάχνονται επιτόπου, με zero waste λογική, από τις ζύμες που περίσσεψαν το πρωί και εκλεκτές επιλογές σε τυριά και αλλαντικά.

Δραγάτση 10, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, 2104133903, Zyme Zymospritzeria, @zyme_zymospritzeria

Περισσότερες πληροφορίες

Zyme

Δραγάτση 10, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".