Καπάνι Μάρκετ: Οινορεστοράν με ουσία

Ενα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο με φλωρινιώτικη ψυχή, το «Καπάνι Μάρκετ» τιμά το ελληνικό τρωγοπίνειν.

Κάπανι Μάρκετ © Λεωνίδας Τούμπανος

Με αύρα παλιού, καλού καφενέ, καθάριο φλωρινιώτικο γευστικό ύφος, αλλά και μουσική από βινίλια να χτίζει την ατμόσφαιρα, το εστιατόριο-μεζεδοπωλείο του Κωστή Χρηστάκη στο Μεταξουργείο είναι στέκι για αυθεντικό, απλό και ποιοτικό φαγητό. Λανσάροντας τη γοητεία του ελληνικού τρωγοπίνειν σε περιβάλλον που αγκαλιάζει κάθε ηλικία, το "Καπάνι Μάρκετ" στρώνει τα τραπέζια του με ολόλευκα λινά τραπεζομάντιλα και σερβίρει μεζέδες μερακλίδικους και περιποιημένους.

καπάνι μάρκετ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ οι εκλεκτές πρώτες ύλες ταξιδεύουν κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Φλώρινα, τα πάντα είναι χειροποίητα, ενώ η φωτιά είναι το μοναδικό εργαλείο στο μαγείρεμα, κάτι που από μόνο του λέει πολλά για το συνολικά φροντισμένο γευστικό αποτέλεσμα.

Καπάνι Μάρκετ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η λογική της μοιρασιάς επικρατεί, οπότε θα ξεκινήσετε με μαλακό βαρελίσιο τυρί με άιβαρ και χειροποίητο πιτάκι, ανάμεικτο καβουρμά με αβγό μάτι, μπεσαμέλ, μυρώνια και λαδολέμονο και κεφτέδες τυλιγμένους σε μπόλια, ψημένους στον ξυλόφουρνο, λίγο πριν καταφθάσουν το umami-σιο φιλέτο στήθους κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής με ψητό μαρούλι, μπέικον Γιαννιτσών, ανατολίτικα μπαχαρικά και μαγιονέζα αντζούγιας, αλλά και η σιγομαγειρεμένη πανσέτα μαύρου χοίρου με βότανα και εσπεριδοειδή, που λιώνει στο στόμα. Αφήστε οπωσδήποτε λίγο χώρο για τα γλυκά ημέρας.

Χίου 29, Μεταξουργείο, 2155600234, @kapani.athens

Περισσότερες πληροφορίες

Καπάνι Μάρκετ

Χίου 29, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.