
Ποιος είπε ότι πρέπει να βγείτε εκτός Αθήνας για να χαλαρώσετε σε ένα περιβάλλον με ελαιόδεντρα, δάφνες, κυπαρίσσια και λουλούδια; Στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, στο αίθριο του Alexander’s Lounge, κρύβεται ένας καταπράσινος κήπος, μόλις λίγα βήματα από τη ζωντάνια του κέντρου. Με την υπογραφή του executive chef του ξενοδοχείου Αστέριου Κουστούδη και της ομάδας του, από την ανοιχτή κουζίνα του αιθρίου βγαίνουν πιάτα αφιερωμένα στις αυθεντικές γεύσεις και τα αρώματα της Ιταλίας.

Πρωταγωνιστής του φετινού ανανεωμένου μενού με τίτλο "Il Giadrino Secreto" είναι η ντομάτα: Ο Αστέριος Κουστούδης αναζήτησε τρόπο να καλλιεργήσει τις δικές του ντομάτες και εξασφάλισε σπάνιες ποικιλίες όπως Datterini, Nelly’s Grape, Marmande και Fiorentino Costoluto, τις οποίες καλλιεργεί με φυσικές μεθόδους ένας μικρός παραγωγός στις παρυφές του όρους Πατέρας. Με αυτές ως βάση ο σεφ δημιούργησε μία υπέροχη σάλτσα, μαγειρεμένη με ανθό αλατιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, την οποία συντηρεί σε γυάλινα βάζα και ανοίγει μπροστά στους επισκέπτες.

Μπροστά τους επίσης ετοιμάζονται και μαγειρεύονται τα φρέσκα ζυμαρικά που συνοδεύει η σάλτσα μαζί με τυρί Σαν Μιχάλη. Φυσικά, από το νέο μενού δεν λείπει η χειροποίητη πίτσα με φυσικό προζύμι αργής ωρίμανσης σε τέσσερις εκδοχές, την οποία θα απολαύσετε συνοδεία δροσιστικών κοκτέιλ ή επιλεγμένων ιταλικών κρασιών, προτού περάσετε στις ιδιαίτερες γλυκές δημιουργίες του pastry chef Αλέξανδρου Κούφα.
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Σύνταγμα, 2103330748, www.gbroofgarden.gr