Χάρη Νικολούζο, τι θα τρώμε στη Yiayia;

Μία μίνι κουβέντα με τον βραβευμένο σεφ, που μαζί με τον επίσης βραβευμένο Μιχάλη Χάσικο άνοιξαν εστιατόριο στις Σπέτσες.

Χάρη Νικολούζο, τι θα τρώμε στη Yiayia;

Μαγειρική απόβαση στις Σπέτσες για τον Χάρη Νικολούζο και τον Μιχάλη Χάσικο, που παρουσιάζουν για πρώτη φορά μαζί ένα εστιατόριο, σε μια σύμπραξη που μοιάζει -και είναι- ενδιαφέρουσα. Η Yiayia και όσα χρειάζεται να ξέρεις γι' αυτήν, σύμφωνα με τον ίδιο τον σεφ-πατρόν Νικολούζο.

Χάρης Νικολούζος x Yiayia

> Με τον Μιχάλη έχουμε καρδιακή σχέση, αδερφική. Πάντοτε λέγαμε να κάνουμε κάτι μαζί, μαγειρεύαμε παρέα σε διάφορες συνθήκες και events και να που το πραγματοποιούμε. Θα έχουμε μαζί μας και τον Νίκο Φραγκιδάκη από το Αλάργα στην πλατεία Υμηττού.

> Οι Σπέτσες σαν νησί προέκυψαν μάλλον τυχαία. Εννοώ πως είχαμε κατά νου το πλάνο για ένα εστιατόριο αλλά όχι το μέρος. 

> H Yiayia έχει ήδη ξεκινήσει δειλά δειλά να σερβίρει και πιάνει μια πολύ ωραία βεράντα στο παλιό λιμάνι, εκεί όπου κάποτε έβρισκε κανείς το La Scala. 

> Η κουζίνα μας είναι αντιπροσωπευτική της μαγειρικής μας πορείας και των νησιών μας. Υπάρχει συμπάθεια προς τη θάλασσα αλλά δεν απουσιάζει και η στεριά. Έτσι, ο επισκέπτης θα μπορεί να δοκιμάσει μπακαλιάρο νερατζοσαλάτα, μπιάνκο και μπουρδέτο από ψάρια ημέρας (συν ασφαλώς το ίδιο στη σχάρα), μελιτζάνα με ξινόχοντρο, κουκουβάγια (ντάκο), αστακό παστιτσάδα ή την κακαβιά του Μιχάλη, μεταξύ άλλων.

> Καθημερινά θα υπάρχουν και προσθήκες στο μενού, αναλόγως της διαθέσιμης κάθε φορά πρώτης ύλης.

> Υπάρχει επίσης σημαντική επένδυση στο κρασί. Οι ετικέτες μας είναι κυρίως από Ελλάδα, με μια ξεχωριστή κατηγορία αφιερωμένη στα λευκά και τη Σαντορίνη. Έχουμε φροντίσει επίσης και για την premium τσικουδιά 35Ν. 

> Ονομάσαμε το μαγαζί γιατί πάντοτε έλεγα πως θα ανοίξω κάποτε μια ταβέρνα που της έδινα τα ονόματα των δυο γιαγιάδων μου. Κάτι, τέτοιο περίπου συνέβη, με τελική όμως επιλογή το 'Γιαγιά', μια λέξη που σε παραπέμπει σε παραδοσιακό φαγητό, σε φροντίδα και πράγματα που μαγειρεύονται με αγάπη και προσοχή.

> Επιλέξαμε σαν χρώματα το λευκό, το σκούρο μπλε και το κόκκινο καθώς θεωρούμε πως ταιριάζουν απόλυτα με τον χαρακτήρα του νησιού. 


Info

Yiayia Spetses - Παλιό Λιμάνι Σπετσών/ Τηλ. 2298073333/ Ανοιχτά καθημερινά από τις 18.30, ΣΚ από 14.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αγαπητή εστίαση, δε θέλω να το μάθω… Θέλω να το φάω!

Πολλά από αυτά που μαθαίνουμε γύρω από το storytelling των εστιατορίων δεν κάνουν το πιάτο πιο νόστιμο – η ουσία βρίσκεται στο τραπέζι. Λιγότερα λόγια, περισσότερη γεύση λοιπόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
13/02/2026

Τα πιο 'ερωτικά' εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Εν όψει του Αγίου Βαλεντίνου, μια λίστα με εστιατόρια και μπαρ της πόλης που εύκολα θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις 'σέξι'.

Δυσεύρετα ελληνικά κρασιά σε μια boutique vinoteca του Ψυρρή

Ένα ατμοσφαιρικό σπίτι με πετρόκτιστους τοίχους και ξύλινα δοκάρια, συν μια ταράτσα που αγκαλιάζει τη γειτονιά the old Athenian way αποδεικνύεται έξοχο τερέν για οινικές ανακαλύψεις.

Στο Sister, οι Πέμπτες είναι scrap

Τον Φεβρουάριο 2026, το Sister φιλοξενεί τρεις ακόμη βραδιές Scrap Music, επιμελημένες από τους Christo Z και Vagelis Stefanopoulos, με τη συμμετοχή του ντράμερ Δημήτρη Κλωνή και του θρυλικού percussionist Βαγγέλη Καρίπη.

Στα εστιατόρια που τρώει καλό κρέας η Αθήνα

Η πιο ζουμερή κατηγορία εστιατορίων της πόλης έχει κάτι για κάθε τύπο κρεατοφάγου.

Το "Μικρό Καράβι" αγκυροβόλησε για μια γευστική βραδιά στο Ark

Το Μικρό Καράβι από την Τήνο ταξίδεψε για μια βραδιά στο Ark, στο πλαίσιο του Symposio at Ark by Athinorama, φέρνοντας μαζί του γεύσεις, μνήμες και την αίσθηση ενός κυκλαδίτικ

Τσικνοπέμπτη στο Αλάργα: Γλέντι και προβατίνα στην πλατεία Υμηττού

Την Τσικνοπέμπτη από τις 16:00, γεύσεις, μουσική και παραδοσιακή προβατίνα ζωντανεύουν την πλατεία Υμηττού.