Χάρη Νικολούζο, τι θα τρώμε στη Yiayia;

Μία μίνι κουβέντα με τον βραβευμένο σεφ, που μαζί με τον επίσης βραβευμένο Μιχάλη Χάσικο άνοιξαν εστιατόριο στις Σπέτσες.

Χάρη Νικολούζο, τι θα τρώμε στη Yiayia;

Μαγειρική απόβαση στις Σπέτσες για τον Χάρη Νικολούζο και τον Μιχάλη Χάσικο, που παρουσιάζουν για πρώτη φορά μαζί ένα εστιατόριο, σε μια σύμπραξη που μοιάζει -και είναι- ενδιαφέρουσα. Η Yiayia και όσα χρειάζεται να ξέρεις γι' αυτήν, σύμφωνα με τον ίδιο τον σεφ-πατρόν Νικολούζο.

Χάρης Νικολούζος x Yiayia

> Με τον Μιχάλη έχουμε καρδιακή σχέση, αδερφική. Πάντοτε λέγαμε να κάνουμε κάτι μαζί, μαγειρεύαμε παρέα σε διάφορες συνθήκες και events και να που το πραγματοποιούμε. Θα έχουμε μαζί μας και τον Νίκο Φραγκιδάκη από το Αλάργα στην πλατεία Υμηττού.

> Οι Σπέτσες σαν νησί προέκυψαν μάλλον τυχαία. Εννοώ πως είχαμε κατά νου το πλάνο για ένα εστιατόριο αλλά όχι το μέρος. 

> H Yiayia έχει ήδη ξεκινήσει δειλά δειλά να σερβίρει και πιάνει μια πολύ ωραία βεράντα στο παλιό λιμάνι, εκεί όπου κάποτε έβρισκε κανείς το La Scala. 

> Η κουζίνα μας είναι αντιπροσωπευτική της μαγειρικής μας πορείας και των νησιών μας. Υπάρχει συμπάθεια προς τη θάλασσα αλλά δεν απουσιάζει και η στεριά. Έτσι, ο επισκέπτης θα μπορεί να δοκιμάσει μπακαλιάρο νερατζοσαλάτα, μπιάνκο και μπουρδέτο από ψάρια ημέρας (συν ασφαλώς το ίδιο στη σχάρα), μελιτζάνα με ξινόχοντρο, κουκουβάγια (ντάκο), αστακό παστιτσάδα ή την κακαβιά του Μιχάλη, μεταξύ άλλων.

> Καθημερινά θα υπάρχουν και προσθήκες στο μενού, αναλόγως της διαθέσιμης κάθε φορά πρώτης ύλης.

> Υπάρχει επίσης σημαντική επένδυση στο κρασί. Οι ετικέτες μας είναι κυρίως από Ελλάδα, με μια ξεχωριστή κατηγορία αφιερωμένη στα λευκά και τη Σαντορίνη. Έχουμε φροντίσει επίσης και για την premium τσικουδιά 35Ν. 

> Ονομάσαμε το μαγαζί γιατί πάντοτε έλεγα πως θα ανοίξω κάποτε μια ταβέρνα που της έδινα τα ονόματα των δυο γιαγιάδων μου. Κάτι, τέτοιο περίπου συνέβη, με τελική όμως επιλογή το 'Γιαγιά', μια λέξη που σε παραπέμπει σε παραδοσιακό φαγητό, σε φροντίδα και πράγματα που μαγειρεύονται με αγάπη και προσοχή.

> Επιλέξαμε σαν χρώματα το λευκό, το σκούρο μπλε και το κόκκινο καθώς θεωρούμε πως ταιριάζουν απόλυτα με τον χαρακτήρα του νησιού. 


Info

Yiayia Spetses - Παλιό Λιμάνι Σπετσών/ Τηλ. 2298073333/ Ανοιχτά καθημερινά από τις 18.30, ΣΚ από 14.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.