"Merci chef!": τα ραντεβού που ξεχωρίζουμε στην εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας

Μ’ ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα γαστρονομικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων από διακεκριμένους Γάλλους σεφ σε συνεργασία με γνωστά δικά μας ονόματα, συνεχίζεται η δεύτερη Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας. Ενημερωθείτε και κλείστε θέσεις…

Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας 2025

Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρσι η πρώτη Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας, μια διοργάνωση της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, φέρνει τη δεύτερη, που έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει ως τις 21 Μαρτίου, μ’ ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στο κοινό, σε επαγγελματίες της εστίασης και του εμπορίου και σε σπουδαστές γαστρονομίας. Διακεκριμένοι Γάλλοι σεφ και βραβευμένοι meilleurs ouvriers de France (MOF) έχουν προσκληθεί να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους, να αναδείξουν τα προϊόντα της χώρας τους και τη γαλλική γαστρονομία σε μια σειρά εκδηλώσεων και βραδιές γευσιγνωσίας σε συνεργασία με Ελληνες συναδέλφους τους, με στόχο την ενίσχυση των γαστρονομικών και πολιτιστικών δεσμών ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα. 

Οι 9 βραβευμένοι Γάλλοι σεφ (John ARGAUD, Ophélie BARES, Alain CHARTIER, Gauthier DENIS, Julien HENNOTE, Stéphane JAKIC,Arnaud LARHER, Gilles MARCHAL και Eulalie RUS) συνεργάζονται με 20 Ελληνες και Γάλλους σεφ που ζουν στην Ελλάδα, όπως ο Πέτρος Δήμας, η Ντίνα Νικολάου, ο Γρηγόρης Κίκης, ο Στέλιος Παρλιάρος, ο Δημήτρης Χρονόπουλος, ο Albert Hazma, ο Jean-Marie Hoffmann.

Από τις γαστρονομικές εκδηλώσεις ξεχωρίζουμε:

Tρίτη 18/3 20:00 στο εστιατόριο Annie - Fine Cooking δείπνο "8 χέρια” (Dîner à huit mains) από 4 γυναίκες σεφ: τις γαλλίδες Eulalie RUS και Ophélie, BARÈS, την σεφ του εστιατορίου Κωνσταντίνα Κασπαρίδου και την σεφ Ντίνα Νικολάου (κρατήσεις : 210 9213690). 

Τρίτη 18/3 19.00 – 21.00, Académias Hotel, Plato Lounge bar " a french affair ", γαλλικά τυριά και κρασιά, με παρουσία των προσκεκλημένων Γάλλων σεφ (εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό, δωρεάν)

Τετάρτη 18/3 20:00 στο Athens Capital Hotel, εστιατόριο MFlavours "δείπνο 8 χέρια” (Dîner à huit mains) από τους σεφ Δημήτρη Μπούτσαλη, Δημήτρη Αρσενίδη και από τους Γάλλους John ARGAUD και Ophélie BARÈS (κρατήσεις: 214 444 2000)

Πέμπτη 20/3 18.30 στο εστιατόριο Makris Athens (1* Michelin), δείπνο "6 χέρια” (Dîner à six mains) από τον σεφ Πέτρο Δήμα και τους Γάλλους σεφ Julien HENNOTE και Gilles MARCHAL με wine pairing γαλλικών κρασιών από τη Βουργουνδία (κρατήσεις: 21 6004 7777). 

Οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό, δωρεάν ή επί πληρωμή, σε άλλες απαιτείται πρόσκληση. Φροντίστε να κάνετε έγκαιρα τις κρατήσεις. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων με ένα κλικ εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.