"Merci chef!": τα ραντεβού που ξεχωρίζουμε στην εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας

Μ’ ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα γαστρονομικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων από διακεκριμένους Γάλλους σεφ σε συνεργασία με γνωστά δικά μας ονόματα, συνεχίζεται η δεύτερη Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας. Ενημερωθείτε και κλείστε θέσεις…

Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας 2025

Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρσι η πρώτη Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας, μια διοργάνωση της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, φέρνει τη δεύτερη, που έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει ως τις 21 Μαρτίου, μ’ ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στο κοινό, σε επαγγελματίες της εστίασης και του εμπορίου και σε σπουδαστές γαστρονομίας. Διακεκριμένοι Γάλλοι σεφ και βραβευμένοι meilleurs ouvriers de France (MOF) έχουν προσκληθεί να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους, να αναδείξουν τα προϊόντα της χώρας τους και τη γαλλική γαστρονομία σε μια σειρά εκδηλώσεων και βραδιές γευσιγνωσίας σε συνεργασία με Ελληνες συναδέλφους τους, με στόχο την ενίσχυση των γαστρονομικών και πολιτιστικών δεσμών ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα. 

Οι 9 βραβευμένοι Γάλλοι σεφ (John ARGAUD, Ophélie BARES, Alain CHARTIER, Gauthier DENIS, Julien HENNOTE, Stéphane JAKIC,Arnaud LARHER, Gilles MARCHAL και Eulalie RUS) συνεργάζονται με 20 Ελληνες και Γάλλους σεφ που ζουν στην Ελλάδα, όπως ο Πέτρος Δήμας, η Ντίνα Νικολάου, ο Γρηγόρης Κίκης, ο Στέλιος Παρλιάρος, ο Δημήτρης Χρονόπουλος, ο Albert Hazma, ο Jean-Marie Hoffmann.

Από τις γαστρονομικές εκδηλώσεις ξεχωρίζουμε:

Tρίτη 18/3 20:00 στο εστιατόριο Annie - Fine Cooking δείπνο "8 χέρια” (Dîner à huit mains) από 4 γυναίκες σεφ: τις γαλλίδες Eulalie RUS και Ophélie, BARÈS, την σεφ του εστιατορίου Κωνσταντίνα Κασπαρίδου και την σεφ Ντίνα Νικολάου (κρατήσεις : 210 9213690). 

Τρίτη 18/3 19.00 – 21.00, Académias Hotel, Plato Lounge bar " a french affair ", γαλλικά τυριά και κρασιά, με παρουσία των προσκεκλημένων Γάλλων σεφ (εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό, δωρεάν)

Τετάρτη 18/3 20:00 στο Athens Capital Hotel, εστιατόριο MFlavours "δείπνο 8 χέρια” (Dîner à huit mains) από τους σεφ Δημήτρη Μπούτσαλη, Δημήτρη Αρσενίδη και από τους Γάλλους John ARGAUD και Ophélie BARÈS (κρατήσεις: 214 444 2000)

Πέμπτη 20/3 18.30 στο εστιατόριο Makris Athens (1* Michelin), δείπνο "6 χέρια” (Dîner à six mains) από τον σεφ Πέτρο Δήμα και τους Γάλλους σεφ Julien HENNOTE και Gilles MARCHAL με wine pairing γαλλικών κρασιών από τη Βουργουνδία (κρατήσεις: 21 6004 7777). 

Οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό, δωρεάν ή επί πληρωμή, σε άλλες απαιτείται πρόσκληση. Φροντίστε να κάνετε έγκαιρα τις κρατήσεις. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων με ένα κλικ εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.