
Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρσι η πρώτη Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας, μια διοργάνωση της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, φέρνει τη δεύτερη, που έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει ως τις 21 Μαρτίου, μ’ ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στο κοινό, σε επαγγελματίες της εστίασης και του εμπορίου και σε σπουδαστές γαστρονομίας. Διακεκριμένοι Γάλλοι σεφ και βραβευμένοι meilleurs ouvriers de France (MOF) έχουν προσκληθεί να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους, να αναδείξουν τα προϊόντα της χώρας τους και τη γαλλική γαστρονομία σε μια σειρά εκδηλώσεων και βραδιές γευσιγνωσίας σε συνεργασία με Ελληνες συναδέλφους τους, με στόχο την ενίσχυση των γαστρονομικών και πολιτιστικών δεσμών ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα.
Οι 9 βραβευμένοι Γάλλοι σεφ (John ARGAUD, Ophélie BARES, Alain CHARTIER, Gauthier DENIS, Julien HENNOTE, Stéphane JAKIC,Arnaud LARHER, Gilles MARCHAL και Eulalie RUS) συνεργάζονται με 20 Ελληνες και Γάλλους σεφ που ζουν στην Ελλάδα, όπως ο Πέτρος Δήμας, η Ντίνα Νικολάου, ο Γρηγόρης Κίκης, ο Στέλιος Παρλιάρος, ο Δημήτρης Χρονόπουλος, ο Albert Hazma, ο Jean-Marie Hoffmann.
Από τις γαστρονομικές εκδηλώσεις ξεχωρίζουμε:
Tρίτη 18/3 20:00 στο εστιατόριο Annie - Fine Cooking δείπνο "8 χέρια” (Dîner à huit mains) από 4 γυναίκες σεφ: τις γαλλίδες Eulalie RUS και Ophélie, BARÈS, την σεφ του εστιατορίου Κωνσταντίνα Κασπαρίδου και την σεφ Ντίνα Νικολάου (κρατήσεις : 210 9213690).
Τρίτη 18/3 19.00 – 21.00, Académias Hotel, Plato Lounge bar " a french affair ", γαλλικά τυριά και κρασιά, με παρουσία των προσκεκλημένων Γάλλων σεφ (εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό, δωρεάν)
Τετάρτη 18/3 20:00 στο Athens Capital Hotel, εστιατόριο MFlavours "δείπνο 8 χέρια” (Dîner à huit mains) από τους σεφ Δημήτρη Μπούτσαλη, Δημήτρη Αρσενίδη και από τους Γάλλους John ARGAUD και Ophélie BARÈS (κρατήσεις: 214 444 2000)
Πέμπτη 20/3 18.30 στο εστιατόριο Makris Athens (1* Michelin), δείπνο "6 χέρια” (Dîner à six mains) από τον σεφ Πέτρο Δήμα και τους Γάλλους σεφ Julien HENNOTE και Gilles MARCHAL με wine pairing γαλλικών κρασιών από τη Βουργουνδία (κρατήσεις: 21 6004 7777).
Οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό, δωρεάν ή επί πληρωμή, σε άλλες απαιτείται πρόσκληση. Φροντίστε να κάνετε έγκαιρα τις κρατήσεις.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων με ένα κλικ εδώ: