"Merci Chef!": 5 magnifique στάσεις στην εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας, ανοιχτές στο κοινό

merci chef

Έχουμε πολλούς, μάλλον αμέτρητους λόγους για να αγαπάμε τη Γαλλία. Ένας όμως φαίνεται να υπερτερεί, αφού μας συνδέει με το DNA του καλοφαγά – ή gourmand αν προτιμάτε κατά το γαλλικό- που οι Έλληνες φέρουμε μέσα μας. Ελλάς- Γαλλία, συμμαχία! Αλλά ας προσθέσουμε σε αυτό Ελλάς- Γαλλία γαστρονομία! 

Όλα όσα μοιράζονται, δανείζονται, αλληλοεξερευνούν οι δύο χώρες έρχεται να αναδείξει για δεύτερη χρονιά η Πρεσβεία της Γαλλίας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε μια συναρπαστική εβδομάδα γιορτής της γαλλικής γαστρονομίας, γεμάτη εκπλήξεις.

Ήδη από τις 16 Μαρτίου έχει ξεκινήσει ένα κύκλος εκδηλώσεων σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και προϊόντων που έχει κάτι για όλους, τους επαγγελματίες και μη,  που αγαπάνε τη γαστρονομία. Τη δεύτερη χρονιά του το πρόγραμμα της εβδομάδας ‘Merci Chef!’ είναι ακόμα πιο πλούσιο και, όπως αναφέρουμε πιο πάνω, περιλαμβάνει κι άλλες πόλεις εκτός από την Αθήνα: τη Θεσσαλονίκη, τη Μυτιλήνη, το Ναύπλιο και τη Ρόδο.  

Σταχυολογώντας, λοιπόν, την εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας "Merci Chef!" ξεχωρίσαμε τις παρακάτω εκδηλώσεις που είναι ανοιχτές στο κοινό και πιστεύουμε πως θα μιλήσουν στις καρδιές των gourmands εκεί έξω. 

merci chef

Τρίτη 18 Μαρτίου 20:00 │ Εστιατόριο Annie - Fine Cooking
Τέσσερις γυναίκες σεφ ενώνουν το ταλέντο τους… και τα 8 χέρια τους για ένα μοναδικό δείπνο αφιερωμένο στην ψαροφαγία, στο μπιστρονομικό εστιατόριο Annie Fine Cooking στον Νέο Κόσμο.Οι Eulalie Rus, Ophelie Bares συμπράττουν με τις Ντίνα Νικολάου και Κωνσταντίνα Κασπαρίδου (σεφ του εστιατορίου Annie Fine Cooking) για ένα ψαροφαγικό πανόραμα με τεχνικής αιχμής, πιστό στην βιώσιμη αλιεία. 
Annie - Fine Cooking, Μεναίχμου 4, Νέος Κόσμος - Αθήνα / Κρατήσεις : 210 9213690

Τετάρτη 19 Μαρτίου 20:00 │Athens Capital Hotel – MGallery Collection, εστιατόριο MFlavours
Με σκηνικό την υπέροχη θέα του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel. η σύμπραξη των 4 σεφ θα οδηγήσει σε ένα μενού 8 σταδίων με ελληνογαλλική modernité. Aπό το πεντάστερο ξενοδοχείο " Auberge Ostape ", στα Πυρηναία όρη John Argaud συναντά την παριζιάνα, πολυβραβευμένη pastry chef Ophélie Barès και τους Έλληνες σεφ Δημήτρη Μπούτσαλη και Δημήτρη Αρσενίδη σε ένα άκρως ενδιαφέρον γευστικό κράμμα.
Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος/ Κρατήσεις: 214 444 2000

Πέμπτη 20 Μαρτίου 20:00 │ Εστιατόριο Makris Athens (1 αστέρι Michelin)
Μια αστεράτη βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Ο Έλληνα Σεφ του εστιατορίου Πέτρος Δήμας υποδέχεται και τους Γάλλους προσκεκλημένους Σεφ Julien Hennote και Gilles Marchal μενού στο βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin εστιατόριο "Makris Athens". Αναμένουμε εντυπωσιακές συνθέσεις που θα αναδείξουν την πολυπλοκότητα της εκτέλεσης και μια γευστική στιβαρότητα, όσο γαλλικά κρασιά από την Βουργουνδία της εταιρίας Brix Wines θα συνοδεύουν αρμονικά το μενού.
Εστιατόριο Makris Athens, Άστιγγος 10 & Ερμού 119 – Αθήνα/ Κρατήσεις: 21 6004 7777

merci chef

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από 18 έως 21 Μαρτίου 2025

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ "Το Τρομερό Παιδί": Έχοντας εργαστεί δίπλα στο θρύλος της γαλλικής γαστρονομίας Alain Ducasse στο εμβληματικό Plaza Athénée, ο Gauthier Denis είναι ένας διακεκριμένος boulanger- pâtissier με πάθος για την γαλλική ζαχαροπλαστική. Σε μια σπάνια ευκαιρία θα μπορέσετε να δοκιμάσετε στο "Το Τρομερό Παιδί" μια γλυκιά τάρτα αρωματισμένη με άνθη πορτοκαλιού, το "υγρό" Brioche Vendéenne, amandine με κεχριμπαρένιο ρούμι και μια σφολιάτα με σοκολάτα και πραλίνα φιστικιού που θα σας τηλεμεταφέρει στο Παρίσι.
Το Τρομερό Παιδί Παπαδιαμαντοπούλου 30 - Αθήνα / Πληροφορίες : 210 777 7537

Lobby Plato – ACADEMIAS HOTEL : Έχετε σκεφτεί να κάνετε αυτό που κάνουν χιλιάδες bon viveur Γάλλοι όταν σχολάσουν από τις δουλειές τους; Πρόκειται για το afterwork γαλλικών τυριών και κρασιών, μια ιεροτελεστία που έρχεται όλη την εβδομάδα από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Lobby του ξενοδοχείου Academias Hotel.
Ακαδημίας 38 & Ομήρου – 10672 Αθήνα / πληροφορίες : 210 367 0000

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.