
Ένα από τα στέκια που διαμόρφωσαν το σύγχρονο στίγμα του food village γύρω από την οδό Απόλλωνος, το πρώτο εστιατορικό εγχείρημα του σεφ Πάνου Ιωαννίδη (παρέα με τον έμπειρο Πάνο Πολίτη του παγκρατιώτικου "Cupola") είναι ένα από τα σημαντικά εστιατόρια για την πιάτα του Συντάγματος. Εδώ, ο Πάνος Ιωαννίδης παρουσιάζει μια δική του, προσωπική εκδοχή της ιταλικής κουζίνας, την οποία εκφράζει μέσα από πιάτα δημιουργικού comfort, μέσα από πιάτα που βασίζονται σε καλή πρώτη ύλη και σωστή διαχείριση, και το κυριότερο, πιάτα που δεν προδίδουν την ιταλική καταγωγή τους: τα ζυμαρικά, για παράδειγμα, που παρασκευάζονται φρέσκα κι επί τόπου, έρχονται σε πολύ σωστό al dente (αδιαπραγμάτευτο, όπως μας ενημερώνει το διακριτικό, καταρτισμένο σέρβις), ενώ η ζύμη της πίτσας, που ακολουθεί τη νέο-ναπολιτάνικη συνταγή, έρχεται με την τροφαντή - στα όρια του παρεξηγήσιμου - σαμπρέλα που ορίζει η σχολή της, αφράτη και ιδρωμένη όπως της πρέπει.
Είναι όμως όλοι οι ιταλικοί νεολογισμοί του σεφ το ίδιο εύστοχοι;