Είναι η πίτσα του "Ovio" η καλύτερη του Κέντρου;

Η πρώτη εστιατορική έδρα του σεφ Πάνου Ιωαννίδη σερβίρει πίτσα που ακολουθεί στα όρια της παρεξηγήσεως τα πρότυπα της νεο-ναπολετάνικης σχολής, πόσο καλή είναι όμως στ’ αλήθεια και ποια τα πιάτα που ξεχωρίζουν στο εστιατόριο του τηλεοπτικού MasterChef; Διαβάστε την κριτική μας!

Ο masterchef Πάνος Ιωαννίδης στο εστιατόριο Ovio

Ένα από τα στέκια που διαμόρφωσαν το σύγχρονο στίγμα του food village γύρω από την οδό Απόλλωνος, το πρώτο εστιατορικό εγχείρημα του σεφ Πάνου Ιωαννίδη (παρέα με τον έμπειρο Πάνο Πολίτη του παγκρατιώτικου "Cupola") είναι ένα από τα σημαντικά εστιατόρια για την πιάτα του Συντάγματος. Εδώ, ο Πάνος Ιωαννίδης παρουσιάζει μια δική του, προσωπική εκδοχή της ιταλικής κουζίνας, την οποία εκφράζει μέσα από πιάτα δημιουργικού comfort, μέσα από πιάτα που βασίζονται σε καλή πρώτη ύλη και σωστή διαχείριση, και το κυριότερο, πιάτα που δεν προδίδουν την ιταλική καταγωγή τους: τα ζυμαρικά, για παράδειγμα, που παρασκευάζονται φρέσκα κι επί τόπου, έρχονται σε πολύ σωστό al dente (αδιαπραγμάτευτο, όπως μας ενημερώνει το διακριτικό, καταρτισμένο σέρβις), ενώ η ζύμη της πίτσας, που ακολουθεί τη νέο-ναπολιτάνικη συνταγή, έρχεται με την τροφαντή - στα όρια του παρεξηγήσιμου - σαμπρέλα που ορίζει η σχολή της, αφράτη και ιδρωμένη όπως της πρέπει.

Είναι όμως όλοι οι ιταλικοί νεολογισμοί του σεφ το ίδιο εύστοχοι;

Διαβάστε εδώ την κριτική μας!

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ovio

Απόλλωνος 4, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.