Είναι η πίτσα του "Ovio" η καλύτερη του Κέντρου;

Η πρώτη εστιατορική έδρα του σεφ Πάνου Ιωαννίδη σερβίρει πίτσα που ακολουθεί στα όρια της παρεξηγήσεως τα πρότυπα της νεο-ναπολετάνικης σχολής, πόσο καλή είναι όμως στ’ αλήθεια και ποια τα πιάτα που ξεχωρίζουν στο εστιατόριο του τηλεοπτικού MasterChef; Διαβάστε την κριτική μας!

Ο masterchef Πάνος Ιωαννίδης στο εστιατόριο Ovio

Ένα από τα στέκια που διαμόρφωσαν το σύγχρονο στίγμα του food village γύρω από την οδό Απόλλωνος, το πρώτο εστιατορικό εγχείρημα του σεφ Πάνου Ιωαννίδη (παρέα με τον έμπειρο Πάνο Πολίτη του παγκρατιώτικου "Cupola") είναι ένα από τα σημαντικά εστιατόρια για την πιάτα του Συντάγματος. Εδώ, ο Πάνος Ιωαννίδης παρουσιάζει μια δική του, προσωπική εκδοχή της ιταλικής κουζίνας, την οποία εκφράζει μέσα από πιάτα δημιουργικού comfort, μέσα από πιάτα που βασίζονται σε καλή πρώτη ύλη και σωστή διαχείριση, και το κυριότερο, πιάτα που δεν προδίδουν την ιταλική καταγωγή τους: τα ζυμαρικά, για παράδειγμα, που παρασκευάζονται φρέσκα κι επί τόπου, έρχονται σε πολύ σωστό al dente (αδιαπραγμάτευτο, όπως μας ενημερώνει το διακριτικό, καταρτισμένο σέρβις), ενώ η ζύμη της πίτσας, που ακολουθεί τη νέο-ναπολιτάνικη συνταγή, έρχεται με την τροφαντή - στα όρια του παρεξηγήσιμου - σαμπρέλα που ορίζει η σχολή της, αφράτη και ιδρωμένη όπως της πρέπει.

Είναι όμως όλοι οι ιταλικοί νεολογισμοί του σεφ το ίδιο εύστοχοι;

Διαβάστε εδώ την κριτική μας!

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ovio

Απόλλωνος 4, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.