"Herve" με πινελιές φρεσκάδας

Τι νέο παίζει στο πολυβραβευμένο εστιατόριο των Πετραλώνων.

'Herve' με πινελιές φρεσκάδας

Ένα από τα πιο cool chef's tables της Αθήνας στήνεται περιμετρικά της ανοιχτής κουζίνας, στην μπάρα του "Herve", με το high end εστιατόριο των σεφ-πατρόν Ερβέ Προνζάτο και Γρηγόρη Κίκη και του έξοχου οικοδεσπότη Γιώργου Ευθυμόπουλου να πατά πάντοτε στιβαρά, δημιουργικά και νόστιμα στο τερέν της αποψάτης -και βραβευμένης με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin- fine dining γεύσης. 

Το περίφημο σποτ πρόσφατα παρουσίασε την ανανεωμένη αυλή του, που άνετα πια ενδείκνυται και για τους χειμερινούς μήνες αλλά και το ολοκαίνουριο, περιεκτικό, walk-in κελάρι του εντός του εστιατορίου. 

Το νέο walkin κελάρι του Herve
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η ανανεωμένη αυλή του Herve
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το πληθωρικό tasting menu εδώ εμπλουτίζεται και ανανεώνεται σταδιακά, υπηρετώντας πιστά τη μαγειρική κοσμοθεωρία του Ερβέ και της ομάδας του. Μικρά γαστρονομικά κομψοτεχνήματα που δε χάνονται το μακαρόν με γαρίδα Κοιλάδος, μπισκ και κολοκύθα, το φουα γκρα με παλαιωμένη σόγια, σταφύλι και σιμέτζι σε πίκλα και ο μπακαλιάρος με σάλτσα με ζωμό μυδιών, λαγόχορτο και σελινόριζα. 

Πολύ καλή η οινική επιμέλεια από τον σομελιέ Χρήστο Θεοδωρόπουλο, που ισορροπεί σε διεθνή και ελληνικό αμπελώνα (με αποκλειστικά ντόπιες ποικιλίες), σε μία λίστα 350 ετικετών. Κάποιες πολύ ιδιαίτερες εξ' αυτών, τις παρατηρείς, προφανώς, στο προαναφερθέν νεοσύστατο κελάρι.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Herve

Τριών Ιεραρχών 170, Άνω Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.