"Herve" με πινελιές φρεσκάδας

Τι νέο παίζει στο πολυβραβευμένο εστιατόριο των Πετραλώνων.

'Herve' με πινελιές φρεσκάδας

Ένα από τα πιο cool chef's tables της Αθήνας στήνεται περιμετρικά της ανοιχτής κουζίνας, στην μπάρα του "Herve", με το high end εστιατόριο των σεφ-πατρόν Ερβέ Προνζάτο και Γρηγόρη Κίκη και του έξοχου οικοδεσπότη Γιώργου Ευθυμόπουλου να πατά πάντοτε στιβαρά, δημιουργικά και νόστιμα στο τερέν της αποψάτης -και βραβευμένης με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin- fine dining γεύσης. 

Το περίφημο σποτ πρόσφατα παρουσίασε την ανανεωμένη αυλή του, που άνετα πια ενδείκνυται και για τους χειμερινούς μήνες αλλά και το ολοκαίνουριο, περιεκτικό, walk-in κελάρι του εντός του εστιατορίου. 

Το νέο walkin κελάρι του Herve
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η ανανεωμένη αυλή του Herve
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το πληθωρικό tasting menu εδώ εμπλουτίζεται και ανανεώνεται σταδιακά, υπηρετώντας πιστά τη μαγειρική κοσμοθεωρία του Ερβέ και της ομάδας του. Μικρά γαστρονομικά κομψοτεχνήματα που δε χάνονται το μακαρόν με γαρίδα Κοιλάδος, μπισκ και κολοκύθα, το φουα γκρα με παλαιωμένη σόγια, σταφύλι και σιμέτζι σε πίκλα και ο μπακαλιάρος με σάλτσα με ζωμό μυδιών, λαγόχορτο και σελινόριζα. 

Πολύ καλή η οινική επιμέλεια από τον σομελιέ Χρήστο Θεοδωρόπουλο, που ισορροπεί σε διεθνή και ελληνικό αμπελώνα (με αποκλειστικά ντόπιες ποικιλίες), σε μία λίστα 350 ετικετών. Κάποιες πολύ ιδιαίτερες εξ' αυτών, τις παρατηρείς, προφανώς, στο προαναφερθέν νεοσύστατο κελάρι.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Herve

Τριών Ιεραρχών 170, Άνω Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.