"Herve" με πινελιές φρεσκάδας

Τι νέο παίζει στο πολυβραβευμένο εστιατόριο των Πετραλώνων.

'Herve' με πινελιές φρεσκάδας

Ένα από τα πιο cool chef's tables της Αθήνας στήνεται περιμετρικά της ανοιχτής κουζίνας, στην μπάρα του "Herve", με το high end εστιατόριο των σεφ-πατρόν Ερβέ Προνζάτο και Γρηγόρη Κίκη και του έξοχου οικοδεσπότη Γιώργου Ευθυμόπουλου να πατά πάντοτε στιβαρά, δημιουργικά και νόστιμα στο τερέν της αποψάτης -και βραβευμένης με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin- fine dining γεύσης. 

Το περίφημο σποτ πρόσφατα παρουσίασε την ανανεωμένη αυλή του, που άνετα πια ενδείκνυται και για τους χειμερινούς μήνες αλλά και το ολοκαίνουριο, περιεκτικό, walk-in κελάρι του εντός του εστιατορίου. 

Το νέο walkin κελάρι του Herve
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η ανανεωμένη αυλή του Herve
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το πληθωρικό tasting menu εδώ εμπλουτίζεται και ανανεώνεται σταδιακά, υπηρετώντας πιστά τη μαγειρική κοσμοθεωρία του Ερβέ και της ομάδας του. Μικρά γαστρονομικά κομψοτεχνήματα που δε χάνονται το μακαρόν με γαρίδα Κοιλάδος, μπισκ και κολοκύθα, το φουα γκρα με παλαιωμένη σόγια, σταφύλι και σιμέτζι σε πίκλα και ο μπακαλιάρος με σάλτσα με ζωμό μυδιών, λαγόχορτο και σελινόριζα. 

Πολύ καλή η οινική επιμέλεια από τον σομελιέ Χρήστο Θεοδωρόπουλο, που ισορροπεί σε διεθνή και ελληνικό αμπελώνα (με αποκλειστικά ντόπιες ποικιλίες), σε μία λίστα 350 ετικετών. Κάποιες πολύ ιδιαίτερες εξ' αυτών, τις παρατηρείς, προφανώς, στο προαναφερθέν νεοσύστατο κελάρι.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Herve

Τριών Ιεραρχών 170, Άνω Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.