Πού τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Μία updated λίστα με τα πιο φρέσκα projects της πόλης, που δείχνουν να κερδίζουν την προτίμηση του κοινού λίγο πριν τις γιορτές.

Νέα εστιατόρια, νέα μπαρ: Πού τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Νέα εστιατόρια, νέα μπαρ, νέα μέρη συνάντησης και απόλαυσης αν προτιμάς. Ο χάρτης της Αθήνας γεμίζει ασταμάτητα καινούριες πινέζες και σε αυτή τη λίστα θα βρεις κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες, έτσι όπως προκύπτει (και) από το κοινό, που τις κατακλύζει. 

Ιώδιο

Talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη, το Ιώδιο στο Κολωνάκι, διόλου τυχαία. Η πολυβραβευμένη σεφ, μαζί με τις  Δανάη Βορίδου και Ερασμία Μπαλάσκα, σερβίρουν μία κοσμοπολίτικη θαλασσινή κουζίνα με δημιουργικό touch, σε έναν ultra φιλόξενο, ανοιχτόκαρδο και φωτεινό χώρο. "Γιουβαρλάκι" από ταρτάρ σφυρίδας, ψητό χταπόδι με σταμναγκάθι σαν τσιμιτσούρι, signature spaghetti με πορφύρες ανάμεσα στα must taste.

Εστιατόριο Ιώδιο στο Κολωνάκι

Άσωτος εστιατόριο στο Παγκράτι

'Ασωτος

Μιχάλης Μερζένης, Λέλος Γεωργόπουλος,  Παναγιώτης Κουτσουμπής και Νικόλας Σπυρόπουλος δίνουν νέα ζωή στο πάλαι ποτέ Frater & Soror, ακριβώς απέναντι από την πλατεία Προσκόπων, με τον Άσωτο. Καλοφαγικό στέκι και με υπέροχη ατμόσφαιρα, συν τον σεφ Μερζένη σε πολύ καλή φόρμα.

Koukman

Νέα εστιατόρια, νέα μπαρ: Πού τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα_Koumkan

To απόλυτο χιτ των ΒΠ αυτή την περίοδο δεν είναι άλλο από το Koumkan, το μπαρ του ξενοδοχείου Semiramis. Αβίαστα μητροπολιτικός και υπέρμετρα ξεχωριστός χώρο. Ωραίες μουσικές, καλά ποτά, συνοδεία φροντισμένου bar food υπό την επιμέλεια του Άρη Βεζενέ.

Διαβάστε Επίσης

Valtezziana 2.0

Το απόλυτο χιτ του αθηναϊκού σάντουιτς, Black Salami Microbakery, ψήνει από τις αρχές Νοεμβρίου και σοβαρή πίτσα, σε ένα νέο χώρο της Βαλτετσίου. Και πάλι στα Εξάρχεια και το χώρο που φιλοξενούσε την αρκετά αξιόλογη "Valteziana", το κόνσεπτ παραμένει το απόλυτο comfort food, που όμως τίθεται υπό το γευστικό πρίσμα της Δήμητρας Κορδονούρη. Η πίτσα της "Valtezziana 2.0" έχει νέο, διαφορετικό ζυμάρι που δουλεύεται εδώ και μήνες και μεταφράζεται σε κάτι παραπάνω από 10 προτάσεις, περίπου στα ναπολιτάνικα πρότυπα αλλά με μερικές μικρο-διαφοροποιήσεις όπως την τραγανότητα του πράγματος.

Cinapos

Σε χώρο που θυμίζει παλιά αστική αυλή απλώνει τα τραπέζια του αυτό το new age μεζεδοπωλείο. Ο Πάνος Ιωαννίδης επιμελείται μια χαλαρή κουζίνα -την οποία εκτελεί με ακρίβεια και νοστιμιά η Δώρα Σακαγιάννη- που μοιράζεται ανάμεσα σε γη και νερό. Άχαστα παϊδάκια, φίνα μελιτζανοσαλάτα,  θαυμάσια τα τσιγαριαστά χόρτα  με αβγό μελάτο, ντομάτα και ξινομυζήθρα. 

Cinapos

Το GiO, το νέο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi 2

GiO

Το ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου The Margi συνδυάζει την αυθεντική κουζίνα της γείτονος με σύγχρονη κομψότητα και διαχρονική φινέτσα. Το γευστικό ταξίδι του GiO, φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή, με πιάτα που εκπροσωπούν επάξια τη γευστική κουλτούρα της γείτονος.

Belon

Ένα νέο bar restaurant φέρνει τη δική του γευστική προσέγγιση στην Κηφισιά, με μπροστάρηδες τον σεφ Δημήτρη Κοντόπουλο και τον mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου. Seafood προτάσεις with a twist όπως ψάρια εποχής σε καρπάτσιο, σατομπριάν ροφού, χειροποίητα ζυμαρικά με σφυρίδα αλλά και πολλές επιλογές από στρείδια Gillardeau και θαλασσινά σε διάφορες εκδοχές, όπως ολόκληρα χτένια γκρατινέ, σηματοδοτούν τα γευστικά δρώμενα στο Belon. Από την άλλη, στο μπαρ, παίζουν signature cocktails, premium και deluxe ποτά, χειροποίητα in -house λικέρ και all time classics.

Το bar restaurant Belon στην Κηφισιά 11

Manari

Η κρεατοταβέρνα "Μανάρι" εξακολουθεί να είναι περιζήτητη, καθώς το ατμοσφαιρικό σκηνικό της, τα εξαιρετικά μπινελίκια, τα μαγειρευτά και τα καρνιβορικά ατού συνεχίζουν τα ενεργοποιούν τους σιελογόνους αδένες όλων. 

Ταράτσα

Στα ψηλά της οδού Μητροπόλεως η 'Ταράτσα' (ή 'Αθηναϊκή Ταράτσα', όπως είναι η πλήρης και επίσημη ονομασία του ολόφρεσκου σποτ) έκανε εδώ και λίγες εβδομάδες πρεμιέρα, σαν μία συνέργεια της ομάδας του 'Ami' με εκείνη του 'The Bar in Front of the Bar' - και με τον Αλέξανδρο Καρακατσάνη στη φροντίδα της κουζίνας. Πέρα από τη λεβαντίνικης έμπνευσης κουζίνα και πάντοτε με γαρνιτούρες την πανοραμική θέα και τη feelgood ατμόσφαιρα, η 'Αθηναϊκή Ταράτσα' προσφέρει στον επισκέπτη και την επιλογή να ξεκινήσει εκεί την ημέρα του, με ένα πρωινό εμπνευσμένο από την παράδοση.

Zyme

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά 1

Το Zyme μετρά μόλις λίγες ημέρες παρουσίας στο κέντρο του Πειραιά, αποτέλεσμα της σύμπραξης του project manager Λευτέρη Σουχαΐμπ (που ίσως γνωρίζεις από εξόχως επιτυχημένα προηγούμενα projects) με μία ομάδα συνεργατών και του Γιώργου Ιωάννου. Ο τελευταίος είναι ένας πραγματικός τεχνίτης του ζυμαριού, με άριστη γνώση και ευελιξία να παίζει τόσο σε ελληνικές όσο και σε ιταλικές κατευθύνσεις αυτού. Panzerotti, focaccia πεϊνιρλί και πλήθος άλλων ζυμοσκευασμάτων  από νωρίς το πρωί, μαζί με το κόνσεπτ της spritzερίας - Νίκος Παγώνης και Γιάννης Ζοχιός μεριμνούν για οτιδήποτε μπαίνει στο ποτήρι, αργά το απόγευμα.

Coterie

Πολύ καλός καφές, ολόσωστα ποτά και φαγητό για κάθε στιγμή σε συνδυασμό με urban chic χαρακτήρα και cool vibes, όλα με απώτερη κατεύθυνση το μότο του μαγαζιού, την "ανεπιτήδευτη ποιότητα". Αυτό είναι το Coterie, που κάνει ήδη γκελ στο Παγκράτι.

Το νέο all day bar Coterie στο Παγκράτι 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Proveleggioς

Όπως εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει γνωστό, ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης έχει αναλάβει το τιμόνι της κουζίνας του "Proveleggios", γυρνώντας την κουζίνα του δημοφιλούς σποτ του Κεραμεικού στις πιο βασικές αρχές του. Στήνει ένα μενού ντελικάτο, υψηλών προδιαγραφών, με minimal γαστρονομική αισθητική που θυμίζει λίγο Σκανδιναβία, αλλά είναι βασισμένο στις αναμνήσεις. Τις δικές του και των συναδέλφων του. Εμπνέεται από πιάτα αγαπημένα για να φτιάξει ένα μενού με μια εντελώς δική του ματιά.  

Paleos

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο μεζεδοπωλείο Paleos, με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού. Καμία πινελιά μοντερνισμού, καμία εκζήτηση, μονάχα γύρω στις 15 συνταγές που μαζεύτηκαν από φίλους και γνωστούς από διάφορες μεριές της Ελλάδας και μαγειρεύονται από τον σεφ Διονύση Μούσουρα (φωτό πάνω) με πίστη στο πρωτότυπο, νοστιμιά σπιτική και προορισμό τους το κέντρο του τραπεζιού. 

Paleos Meze Tavern

Το νέο εστιατόριο IT+ στην οδό Βουκουρεστίου 2

IT+

Το IT στον αριθμό 29 της Σκουφά και το Κολωνάκι υπήρξε σημείο αναφοράς για το fine living στο κέντρο της πόλης. Πλέον, ήρθε η στιγμή για την επόμενη πίστα, για το επόμενο στάδιο. Ένα φρέσκο concept στην οδό Βουκουρεστίου, το IT+ έχει πιο σκούρες αποχρώσεις, διαφορετικά υλικά, με το μάρμαρο να πρωταγωνιστεί, γεωμετρικό στήσιμο, και πλέον φιλοξενεί στον χώρο του comfort fine dining. Μια νέα κάρτα βραδινού, πάντα εναρμονισμένη με τη νοστιμιά της καθαρής πρώτης ύλης, αλλά με μια διαφορετική ματιά που το καθιστά και πρόταση νυχτερινής εξόδου.

Bagatelle Athens

Κάπου ανάμεσα σε εστιατόριο και club, με διεθνή φήμη και γαλλική εσάνς ανεμελιάς και απόλαυσης. Όλα όσα έχουν καθιερώσει το σημαντικό brand καταφθάνουν στην Astir Marina Βουλιαγμένης και το Bagatelle Athens. Το εγχείρημα αποτελεί συνέργεια του Αστέρα Βουλιαγμένης με την Bagatelle Group, που κουβαλά τον αέρα της high-end γαστρονομίας και διασκέδασης, καθώς και το 7Management Group (καταξιωμένο όμιλο στον τομέα της φιλοξενίας, των επενδύσεων και της διαχείρισης στο Ντουμπάι και την Ευρώπη). 

Το Bagatelle Athens στη Μαρίνα Βουλιαγμένης

Η παραδοσιακή ταβέρνα Αορίτης στην Αθήνα 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αορίτης

Η ζεστής αισθητικής και ατμόσφαιρας ταβέρνα του βραβευμένου σεφ Σήφη Μανουσέλη μοιράζεται ανάμεσα σε ένα περιποιημένο ρουστίκ εσωτερικό, ακριβώς μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα, και στα εξωτερικά τραπεζάκια που απλώνονται δίπλα στο μικρό πάρκο και στον πεζόδρομο της Μαιάνδρου, στην καρδιά της Αθήνας. Το φαγητό στον Αορίτη είναι παραδοσιακό, με ελάχιστους νεωτερισμούς και πάντοτε με πολύ καλή πρώτη ύλη, που καταφθάνει τόσο από την Κρήτη όσο και από άλλα σημεία της χώρας. Δοκιμάζεις ντολμαδάκια, ρεβιθάδα στη γάστρα, πολύ καλά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, περιποιημένο γιουβέτσι με μοσχάρι και γραβιέρα, καθώς και εξαίρετα αρνίσια παϊδάκια. Πλαισιώνεις με κάποιο ελληνικό κρασί ή απόσταγμα.

Ringo

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί ποτέ πώς μία παμπ μπορεί να συναντήσει το κλασικό ελληνικό σουβλάκι (στην εκδοχή του καλαμακίου), τότε πολλές από τις απορίες σου θα λύσει το Ringo, που έκανε πρεμιέρα στις αρχές Νοεμβρίου στου Ψυρρή. Ο σεφ Πέτρος Ρηγάκης είναι εκείνος που επιμελείται τα της γεύσης πεπραγμένα εδώ, βάζοντας στη σχάρα -πέρα από την πολύ σοβαρή πρώτη ύλη- μαγειρική αντίληψη που θα ξάφνιαζε πολλούς, κάτι που καθιστά τα εδέσματα ξεχωριστά και διαβολεμένα νόστιμα. 

Το σουβλάκι Ringo στην Πρωτογένους 3

Ateniese

Φρέσκο ιταλικό εστιατόριο στη γειτονιά του πρώην Χίλτον, το "Ateniese" μετρά λίγες μόνο ημέρες ζωής και υπόσχεται να φέρει αυθεντικές γεύσεις από τη σημαντική γαστρονομική κουλτούρα της γείτονος, γαρνισμένες με ιδιαίτερες πινελιές αισθητικής και φινέτσας, θέτοντας ως στόχο μία αρμονική σύμπλευση απόλαυσης και αθηναϊκής dolce vita. Ο σεφ Κωνσταντίνος Κωστόπουλος ("Agora Select", "Pausa", "Agora Riviera", "Otto resto bar") είναι εκείνος που επιμελείται ένα πληθωρικό ιταλοστροφές μενού, αντλώντας έμπνευση από την περιήγησή του στις γειτονιές της Ιταλίας.

Διαβάστε Επίσης

Μουσουρλού

Γαστροκαφενείο στον Βύρωνα, με ανατολίτικες γευστικές κατευθύνσεις και τον μεζέ στο επίκεντρο, που επιμελείται ο Ηλίας Σκουλάς. 

Bipolær

Ιδιαίτερο και ολόφρεσκο μπαρ, το "Bipolær" στο Χαλάνδρι σερβίρει εδώ και λίγο καιρό τα πρώτα του ποτά. Η ομάδα του μπαρ μεριμνά για twisted classic cocktails εξόχως προσεγμένα. Bar food στη λογική του μοιράσματος και με ελληνικό πρόσημο από τη Μαρίνα Χρονά ("Το Ρίνι"). 

Sebastian

Το brunch στο εστιατόριο Sebastian του ξενοδοχείου Ace

Tο εστιατόριο Sebastian του ολοκαίνουριου ξενοδοχείου "Ace" της Γλυφάδας, έχει χαλαρή αίσθηση ενός all day μπιστρό αλλά δανείζεται στοιχεία από το πολύ όμορφο pool club που βρίσκεται ακριβώς απ’έξω. Σερβίρει American-french γεύσεις που επιμελείται ο ταλαντούχος Έλβι Δημήτρης Ζύμπα. 

Amore

Άνοιξε στα μέσα Σεπτεμβρίου και συστήνεται ως κλασική σπριτζερία, σε έναν πολύ όμορφα και ταιριαστά για τη φάση της διαμορφωμένο χώρο. Για το ύφος, αρκεί να γνωρίζεις πως θυμίζει ιταλικό ομόλογό του, με highlight την όμορφη μπάρα. Το "Αmore" αγαπάει τα βερμούτ, σερβίρει ακατάπαυστα Αperol, Campari και Cynar spritzes, ενώ, όσο προχωρά η δράση, από την μπάρα του φεύγουν Negroni και Garibaldi, δίχως αυτό να σημαίνει πως δε θα βρεις και προσεκτικά διαλεγμένα κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα (με ωραία αφρώδη και γοητευτικές ρετσίνες), που αλλάζουν συχνά. 

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Subject

Ιδιαίτερο μπαρ κόνσεπτ από μία συμπαθητική ομάδα στην πλατεία Κοτζιά.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Proveleggioς

Παραμυθιάς 11, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Αορίτης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ταράτσα Athens

Regal Hotel, Μητροπόλεως 60, κέντρο
  • Εστιατόρια

Manari

Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Coterie & bro

Βρυάξιδος 9, Παγκράτι
  • Bars

Amore

Μεναίχμου 1-3, Νέος Κόσμος
  • Bars

Cinapos

Ηρακλειδών 10, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ateniese

Κωνσταντίνου Βεντήρη 7, Ιλίσια
  • Ethnic κουζίνες

Sebastian

Ξεν. «Ace Hotel & Swim Club Athens», Αρτεμισίου 1, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Koumkan

Ξεν. «Semiramis», Χαρ. Τρικούπη 48, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Valtezziana 2.0

Βαλτετσίου 4, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Αsωtos

Αμύντα 6, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Ιώδιο

Λουκιανού 36, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

IT+

Βουκουρεστίου 30 & Αλ. Σούτσου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Gio

The Margi Hotel, Λητούς 11, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Belon

Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Ringo

Πρωτογένους 8, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.