"Ethos": Το εστιατόριο που δημιουργήθηκε με AI

Το "Ethos" δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά μια σύγχρονη ψηφιακή φάρσα που εξερευνά την αυθεντικότητα και την αξία της γαστρονομίας στην εποχή των social media.

burger © AI generated

Το πιο δημοφιλές εστιατόριο στο Όστιν του Τέξας ονομάζεται "Ethos" και έχει συγκεντρώσει 75.000+ ακολούθους στο Instagram με καινοτόμες και επίκαιρες γεύσεις, όπως ένα κρουασάν που μοιάζει με Moo Deng, ντόνατς με γαρίδες και "tiki Marsala". Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να φάτε εκεί, γιατί το εστιατόριο δεν είναι πραγματικό. Όλα τα πιάτα στην Instagram σελίδα του "Ethos" είναι προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Πολλές από τις φωτογραφίες έχουν αυτήν την υπερβολικά φωτεινή, παραμορφωμένη λάμψη που είναι χαρακτηριστική των εικόνων AI. Στη σελίδα βρίσκουμε επίσης και εμφανίσεις διάσημων μπάρμαν, όπως ο Elon Musk, ο Jeff Bezos και ο Jason Momoa.

Μια ανάρτηση με gummies γύρω από τον Super Mario προκάλεσε έναν θαυμαστή να παρατηρήσει: "Ουάου! Αυτό είναι ταλέντο! Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος. Πόσο χρόνο χρειάστηκε για να το φτιάξουν;"

Οι δημιουργοί του "Ethos" έχουν κρύψει τις ταυτότητές τους, αφήνοντας τους ανθρώπους να αναρωτιούνται για τους λόγους ύπαρξης αυτού του εγχειρήματος. Είναι αυτό μια μορφή performance art; Ίσως να είναι μια ρητορική ερώτηση σχετικά με την αυθεντικότητα και την αξία στο ψηφιακό μας κόσμο, που μας προκαλεί να επαναστατήσουμε απέναντι στην κουλτούρα των social media.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/12/2025

Η ελληνική γαστρονομική παράδοση γιορτάζει στο "Ark"

Με μια γιορτινή joie de vivre αλλά πιστό στην κλασική του ταυτότητα, το "Ark" γίνεται το απόλυτα κοσμοπολίτικο σκηνικό των ημερών, σε αρμονία με τη μαγευτική θαλασσινή του τοποθεσία.

"Bungalow 7": Τα Αστέρια Γλυφάδας λάμπουν γιορτινά

Oι πιο λαμπερές μέρες του χρόνου ανοίγουν τη βαθιά νόστιμη αγκαλιά του "Bungalow 7" με 2 ειδικά σχεδιασμένα ρεβεγιόν menus γεμάτα fusion ανατροπές.

Ovio και Cupola στηρίζουν με τα ξεχωριστά πιάτα τους τα Παιδικά Χωριά SOS

Το 50% των εσόδων από τα ξεχωριστά πιάτα των εστιατορίων Ovio και Cupula διατίθεται στα Παιδικά Χωριά SOS.

'Onuki': Το πρώτο εστιατόριο του 'The Ilisian' είναι εδώ

Με επικεφαλής τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο σεφ, Σταμάτη Σκριάπα, το εν λόγω σποτ παρουσιάζει μία sui generis ιαπωνική κουζίνα, γαρνιρισμένη με μυστήριο και κοσμοπολιτισμό.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.