Πού τρώμε στην Κυψέλη;

Όλο και πιο στα πάνω της, η Κυψέλη έχει να επιδείξει μια ποικιλία από εστιατόρια και μπιστρό που συνδυάζουν την παράδοση και το comfort με τη σύγχρονη δημιουργικότητα.

«Πλάτανος»: Μια καινούργια ιστορία απ’ τα παλιά

Από δημιουργικά σάντουιτς μέχρι εκλεκτά μεζεδοπωλεία, και από μοντέρνα μπιστρό μέχρι ψαγμένη κουζίνα, η Κυψέλη προσφέρει επιλογές για κάθε γευστική προτίμηση. Ακολουθούν τέσσερα από αυτά τα στέκια που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, τη φιλικότητα του περιβάλλοντος και τις γευστικές προτάσεις τους.

Caprus

O Μιχάλης Βραχλιώτης (με θητεία σε εστιατόρια του εξωτερικού αλλά και σε σημαντικά αθηναϊκά σποτ) αποφάσισε να φτιάξει το δικό του εδεσματοπωλείο στην Κυψέλη, που ειδικεύεται στα σάντουιτς. Έξοχη φοκάτσια και άλλα ψωμιά, γέμισμα με πολύ καλά υλικά που δεν περιορίζονται γεωγραφικά και μπόλικα χειροποίητα στοιχεία.

Πλάτανος

Ένα περιποιημένο μεζεδοπωλείο που στήνει τα τραπέζια του δίπλα στο υπεραιωνόβιο πλατάνι-σήμα κατατεθέν της πλατείας στην Αγίας Ζώνης. Μπορείς να καθίσεις για ένα ούζο ή τσίπουρο, που έρχεται με ένα μικρό μεζέ, ή να διαλέξεις από τα αρκετά κρεατικά και θαλασσινά πιάτα του καταλόγου. Κάθε Σάβ. ζωντανή μουσική.

Ντύλαν

Ο σεφ-πατρόν Βαγγέλης Βέης, με πορεία σε βραβευμένες κουζίνες όπως αυτές των "Hytra", "Hervé" και "Soil", παρουσιάζει το πρώτο του εστιατορικό εγχείρημα στην Κυψέλη. Μια χαλαρή μπάρα περιμετρικά της open kitchen καθορίζει το χώρο, ενώ προτάσεις όπως η παλαμίδα με παντζάρι, γουλί, fermented ρόδι και κρέμα ταραμά ή το αρνί με αγκινάρες και άιβαρ δίνουν το γευστικό στίγμα.

Φrídda Γκρικ Μπιστρό

Ένα ατμοσφαιρικό μπιστρό που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα προϊόντα και τις γεύσεις του τόπου μας. Η δράση ξεκινά από νωρίς, με καφέ και ελληνοπρεπές brunch, και συνεχίζεται ως αργά με μοντέρνου ύφους πιάτα και signature cocktails που αξιοποιούν ελληνικά ποτά και αποστάγματα.

Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στην Κυψέλη στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ντύλαν

Αγίας Ζώνης 38, Κυψέλη
  • Εστιατόρια

Caprus

Σπετσών 49, Κυψέλη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

24/10/2025

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.