'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα

Τα BBQ Nights του 'One&Only Aesthesis' δίνουν άλλον γευστικό αέρα στις καλοκαιρινές Πέμπτες.

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα

Όταν οι Ευρωπαίοι ανακάλυψαν την Αμερική, ο κόσμος ανακάλυψε το μπάρμπεκιου. Και στο 'Ora by Ettore Botrini' του 'One&Only Aesthesis' φιλοδοξούν να το παρουσιάσουν στην πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του, στα BBQ Nights.

Το μπάρμπεκιου είναι κάτι περισσότερο από μία ακόμη μέθοδο μαγειρικής. Δεν αποτελεί ένα ακόμη σέσιον για να ψήσεις κάτι στο κάρβουνο αλλά και αφορμή για να δομήσεις ή να επανεξετάσεςι τις ίδιες τις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι όμως και  ένα πολιτιστικό φαινόμενο με βαθιές ρίζες στην ίδια την ανθρώπινη ιστορία. Όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος βρέθηκε στο νησί της Καραϊβικής, που ο ίδιος ονόμασε Hispaniola, είδε για πρώτη φορά τους ντόπιους να ψήνουν την τροφή τους πάνω σε ανοιχτή φωτιά – η λέξη μπάρμπεκιου προέρχεται από τη λέξη των ιθαγενών Τάινο "barbacoa," η οποία αναφερόταν σε μια ξύλινη κατασκευή που χρησιμοποιούσαν για το κάπνισμα του κρέατος. 

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα 15

Η πρακτική διαδόθηκε στον αμερικανικό νότο και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Σύντομα εξελίχθηκε σε μια αγαπημένη μαγειρική παράδοση που εξακολουθεί μέχρι σήμερα να συγκεντρώνει τους ανθρώπους κοντά σε μια φωτιά για να απολαύσουν τις πλούσιες γεύσεις που μόνο αυτού του είδους το μαγείρεμα μπορεί να προσφέρει.

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα 13

Το δικό τους ραντεβού με τη σιγοψημένη απόλαυση δίνουν πλέον οι άνθρωποι του 'Ora by Ettore Botrini' και του 'One&Only Aesthesis', κάθε Πέμπτη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Ξεκινώντας από τις 25 Ιουλίου, ο κομψός χώρος του 'Ora by Ettore Botrini', δίπλα στη θάλασσα, μετατρέπεται μια φορά την εβδομάδα σε ένα live bbq station, με τους ταλαντούχους σεφ του εστιατορίου να προσφέρουν μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία συνδυάζοντας την εκλεπτυσμένη, πρωτοποριακή κουζίνα του εν λόγω γευστικού σποτ με τις πλούσιες, comfort γεύσεις του μπάρμπεκιου.

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα 114

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα 12

Το μενού περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία εκλεκτών κρεατικών, από black angus striploin μέχρι rib eye και αρνίσια παϊδάκια, αλλά και ψάρια και θαλασσινά και όλα εκείνα τα εδέσματα που παραδοσιακά συνοδεύουν τα ψητά σε όλες τις κουζίνες του κόσμου και στην ελληνική ειδικότερα. Όλα με την υψηλή ποιότητα και τη δημιουργική προσέγγιση που είναι πια συνώνυμα του 'Ora by Ettore Botrini'. H συνολική εμπειρία εμπλουτίζεται από ζωντανή μουσική.

Διαβάστε Επίσης

Το 'Ora', που σημαίνει "ώρα" ή "χρόνος" στα ελληνικά και "τώρα" στα ιταλικά, φέρει την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι, πολυβραβευμένου με Χρυσούς Σκούφους και αστέρι Michelin (για το εστιατόριο 'Botrini's'). Tα μενού που έχει σχεδιάσει ο σεφ είναι εμπνευσμένα από την δική του παιδική ηλικία στην Κέρκυρα, την Ιταλία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Ισπανία. Περιλαμβάνουν πιάτα με πρωταγωνιστές τα τοπικά, ολόφρεσκα υλικά, σχεδιασμένα για να τα μοιράζονται όλοι μαζί. 

Μια ιδέα που, φυσικά, επεκτείνεται και στα BBQ Nights, μια "οικογενειακή” γιορτή της γαστρονομίας που έχει στόχο να κάνει τους επισκέπτες του 'One&Only Aesthesis' να νιώθουν σαν μια μεγάλη παρέα που μαζεύτηκε για φαγητό και κουβέντα σε μια παραθαλάσσια αυλή.


Info

Κάνεις κράτηση για τα BBQ Nights της Πέμπτης στο 216 6861000.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ora by Ettore Botrini

Λ. Ποσειδώνος Αστέρια Γλυφάδας (Ξεν. One & Only Aesthesis)
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.