'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα

Τα BBQ Nights του 'One&Only Aesthesis' δίνουν άλλον γευστικό αέρα στις καλοκαιρινές Πέμπτες.

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα

Όταν οι Ευρωπαίοι ανακάλυψαν την Αμερική, ο κόσμος ανακάλυψε το μπάρμπεκιου. Και στο 'Ora by Ettore Botrini' του 'One&Only Aesthesis' φιλοδοξούν να το παρουσιάσουν στην πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του, στα BBQ Nights.

Το μπάρμπεκιου είναι κάτι περισσότερο από μία ακόμη μέθοδο μαγειρικής. Δεν αποτελεί ένα ακόμη σέσιον για να ψήσεις κάτι στο κάρβουνο αλλά και αφορμή για να δομήσεις ή να επανεξετάσεςι τις ίδιες τις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι όμως και  ένα πολιτιστικό φαινόμενο με βαθιές ρίζες στην ίδια την ανθρώπινη ιστορία. Όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος βρέθηκε στο νησί της Καραϊβικής, που ο ίδιος ονόμασε Hispaniola, είδε για πρώτη φορά τους ντόπιους να ψήνουν την τροφή τους πάνω σε ανοιχτή φωτιά – η λέξη μπάρμπεκιου προέρχεται από τη λέξη των ιθαγενών Τάινο "barbacoa," η οποία αναφερόταν σε μια ξύλινη κατασκευή που χρησιμοποιούσαν για το κάπνισμα του κρέατος. 

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα 15

Η πρακτική διαδόθηκε στον αμερικανικό νότο και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Σύντομα εξελίχθηκε σε μια αγαπημένη μαγειρική παράδοση που εξακολουθεί μέχρι σήμερα να συγκεντρώνει τους ανθρώπους κοντά σε μια φωτιά για να απολαύσουν τις πλούσιες γεύσεις που μόνο αυτού του είδους το μαγείρεμα μπορεί να προσφέρει.

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα 13

Το δικό τους ραντεβού με τη σιγοψημένη απόλαυση δίνουν πλέον οι άνθρωποι του 'Ora by Ettore Botrini' και του 'One&Only Aesthesis', κάθε Πέμπτη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Ξεκινώντας από τις 25 Ιουλίου, ο κομψός χώρος του 'Ora by Ettore Botrini', δίπλα στη θάλασσα, μετατρέπεται μια φορά την εβδομάδα σε ένα live bbq station, με τους ταλαντούχους σεφ του εστιατορίου να προσφέρουν μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία συνδυάζοντας την εκλεπτυσμένη, πρωτοποριακή κουζίνα του εν λόγω γευστικού σποτ με τις πλούσιες, comfort γεύσεις του μπάρμπεκιου.

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα 114

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα 12

Το μενού περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία εκλεκτών κρεατικών, από black angus striploin μέχρι rib eye και αρνίσια παϊδάκια, αλλά και ψάρια και θαλασσινά και όλα εκείνα τα εδέσματα που παραδοσιακά συνοδεύουν τα ψητά σε όλες τις κουζίνες του κόσμου και στην ελληνική ειδικότερα. Όλα με την υψηλή ποιότητα και τη δημιουργική προσέγγιση που είναι πια συνώνυμα του 'Ora by Ettore Botrini'. H συνολική εμπειρία εμπλουτίζεται από ζωντανή μουσική.

Διαβάστε Επίσης

Το 'Ora', που σημαίνει "ώρα" ή "χρόνος" στα ελληνικά και "τώρα" στα ιταλικά, φέρει την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι, πολυβραβευμένου με Χρυσούς Σκούφους και αστέρι Michelin (για το εστιατόριο 'Botrini's'). Tα μενού που έχει σχεδιάσει ο σεφ είναι εμπνευσμένα από την δική του παιδική ηλικία στην Κέρκυρα, την Ιταλία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Ισπανία. Περιλαμβάνουν πιάτα με πρωταγωνιστές τα τοπικά, ολόφρεσκα υλικά, σχεδιασμένα για να τα μοιράζονται όλοι μαζί. 

Μια ιδέα που, φυσικά, επεκτείνεται και στα BBQ Nights, μια "οικογενειακή” γιορτή της γαστρονομίας που έχει στόχο να κάνει τους επισκέπτες του 'One&Only Aesthesis' να νιώθουν σαν μια μεγάλη παρέα που μαζεύτηκε για φαγητό και κουβέντα σε μια παραθαλάσσια αυλή.


Info

Κάνεις κράτηση για τα BBQ Nights της Πέμπτης στο 216 6861000.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ora by Ettore Botrini

Λ. Ποσειδώνος Αστέρια Γλυφάδας (Ξεν. One & Only Aesthesis)
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.