"Στις 5 γύρες": Βολιώτικες τσιπουροποσίες στην Αθήνα

Στις 5 γύρες © Λεωνίδας Τούμπανος

Η κουλτούρα του εθνικού μας αποστάγματος, η τίμια, η σωστή, για την οποία φημίζεται ο Βόλος, έχει την τιμητική της στο όμορφο αυτό στέκι στην Αγία Παρασκευή. Η ομάδα πίσω από τα επιτυχημένα εστιατορικά concepts "Τα Ρωμανάκια" και "Figo Pasta Bar" φέρνει στον αθηναϊκό χάρτη ακόμα μία πρόταση, που αυτήν τη φορά εστιάζει στη βολιώτικη τσιπουροποσία με όλα τα κομφόρ.

Στις 5 γύρες
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο χώρος, φιλόξενος, χαλαρός, με νησιώτικες αναφορές που σε βάζουν σε πνεύμα διακοπών όλο το χρόνο, υποδέχεται τους θαμώνες με περιποιημένα θαλασσινά μεζεκλίκια σε μια εμπειρία με εξαιρετικό value for money. Αυτό μεταφράζεται σε απλά αλλά πεντανόστιμα σενάρια θαλασσογραφίας, που ξεδιπλώνονται σε μια περιεκτική κάρτα, μη διστάσετε όμως να αφήσετε την κουζίνα να επιλέξει τους μεζέδες που θα έρθουν με τα τσίπουρα, με την πέμπτη "γύρα" να είναι κερασμένη.

Στις 5 γύρες

Από το τραπέζι δεν πρέπει να λείψουν το μερακλίδικο μπουγιουρντί, η ψαροτηγανιά και οι γαρίδες σαγανάκι δίπλα σε παστά ψάρια, ψαροκεφτέδες καιπιάτα όπως το κριθαρότο με χταπόδι και λιαστή ντομάτα. Γιαούρτι με βύσσινο ή μέλι, γλυκά του κουταλιού και πορτοκαλόπιτα σας περιμένουν στο φινάλε. 

Πλ. Κοραή 5, Αγ. Παρασκευή, 2106522299, FB: Στις 5 Γύρες - Βολιώτικο Τσιπουράδικο
IG: @stis5gires.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Στις 5 Γύρες - Βολιώτικο Τσιπουράδικο

Πλ. Κοραή 7, Αγ. Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2025

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.