"Manko Athens": Νέα άφιξη με γεύση περουβιανής γαστρονομίας

Manko Athens

Η αθηναϊκή ριβιέρα έχει φέτος την τιμητική της, με το πολυαναμενόμενο opening του ξεχωριστού all-day and night lifestyle concept, το οποίο συνδυάζει εστιατόριο, day club, beach club και late-night rendez-vous spot σε ένα πολυδιάστατο, άκρως εξωτικό περιβάλλον. Με επικεφαλής τον αναγνωρισμένο σεφ Juan David Ocampo, που αποτίνει τον καλύτερο φόρο τιμής στην τάση της περουβιανής κουζίνας, το "Manko", μετά τη διεθνή του επιτυχία, ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλέον προνομιακό location, στο πολυτελές ξενοδοχείο "One&Only Aesthesis".

Manko Athens
© Nick Kontostavlakis

Manko Athens
© Nick Kontostavlakis

Από τη στιγμή που δρασκελίζεις τις μεγάλες ξύλινες πόρτεςαντίκες για να περάσεις σε ένα μακρύ τούνελ πλαισιωμένο από "quipu", ένα σύστημα κόμπων που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Περουβιανούς για την καταγραφή δεδομένων, ακολουθείς ένα μονοπάτι απόλαυσης σε ένα bohemian περιβάλλον που εξιτάρει τις αισθήσεις: από την πισίνα και το χώρο χαλάρωσης πάνω στην άμμο, στο ceviche & cocktail bar και το βασικό dining room, όπου tuna tiradito, χταπόδι anticuchero και τηγανητό λαβράκι με σάλτσα Nikkei αντανακλούν το μείγμα των πολιτισμών που έχουν φτάσει στο Περού ανά τους αιώνες και ενσωματώνουν ισπανικές, αφρικανικές, ιταλικές και ιαπωνικές επιρροές.

Manko Athens
© Nick Kontostavlakis

Όσο η ώρα περνάει, το "Manko" μετατρέπεται σε έναν σαγηνευτικό προορισμό για νυχτερινή διασκέδαση με ξεχωριστά κοκτέιλ και κορυφαίους DJs. 

"One&Only Aesthesis", Λεωφ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, 2166861900, κρατήσεις: www.mankoathens.com, FB: Manko Athens, IG: @MankoAthens

Περισσότερες πληροφορίες

Manko Athens

Λ. Ποσειδώνος 110, Αστέρια Γλυφάδας (Ξεν. One & Only Aesthesis)
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/12/2025

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.