"Manko Athens": Νέα άφιξη με γεύση περουβιανής γαστρονομίας

Manko Athens

Η αθηναϊκή ριβιέρα έχει φέτος την τιμητική της, με το πολυαναμενόμενο opening του ξεχωριστού all-day and night lifestyle concept, το οποίο συνδυάζει εστιατόριο, day club, beach club και late-night rendez-vous spot σε ένα πολυδιάστατο, άκρως εξωτικό περιβάλλον. Με επικεφαλής τον αναγνωρισμένο σεφ Juan David Ocampo, που αποτίνει τον καλύτερο φόρο τιμής στην τάση της περουβιανής κουζίνας, το "Manko", μετά τη διεθνή του επιτυχία, ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλέον προνομιακό location, στο πολυτελές ξενοδοχείο "One&Only Aesthesis".

Manko Athens
© Nick Kontostavlakis

Manko Athens
© Nick Kontostavlakis

Από τη στιγμή που δρασκελίζεις τις μεγάλες ξύλινες πόρτεςαντίκες για να περάσεις σε ένα μακρύ τούνελ πλαισιωμένο από "quipu", ένα σύστημα κόμπων που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Περουβιανούς για την καταγραφή δεδομένων, ακολουθείς ένα μονοπάτι απόλαυσης σε ένα bohemian περιβάλλον που εξιτάρει τις αισθήσεις: από την πισίνα και το χώρο χαλάρωσης πάνω στην άμμο, στο ceviche & cocktail bar και το βασικό dining room, όπου tuna tiradito, χταπόδι anticuchero και τηγανητό λαβράκι με σάλτσα Nikkei αντανακλούν το μείγμα των πολιτισμών που έχουν φτάσει στο Περού ανά τους αιώνες και ενσωματώνουν ισπανικές, αφρικανικές, ιταλικές και ιαπωνικές επιρροές.

Manko Athens
© Nick Kontostavlakis

Όσο η ώρα περνάει, το "Manko" μετατρέπεται σε έναν σαγηνευτικό προορισμό για νυχτερινή διασκέδαση με ξεχωριστά κοκτέιλ και κορυφαίους DJs. 

"One&Only Aesthesis", Λεωφ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, 2166861900, κρατήσεις: www.mankoathens.com, FB: Manko Athens, IG: @MankoAthens

Περισσότερες πληροφορίες

Manko Athens

Λ. Ποσειδώνος 110, Αστέρια Γλυφάδας (Ξεν. One & Only Aesthesis)
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.