"Taverna Tsambala": Με αγάπη για την Κω, την παράδοση και τις παρέες

Taverna Tsambala Κως

Η ιστορία της οικογενειακής ταβέρνας μάς πηγαίνει πίσω στα 1952, όταν o Δημήτρης και η Ευαγγελία Τσάμπαλα άνοιξαν ένα ζεστό και φιλόξενο ουζερί με παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες για κρασί και ούζο.

Taverna Tsambala Κως

Η ταβέρνα, γνωστή σε όλη την Κω ως "Μπουκάλια" (από τα περίπου 30.000 μπουκάλια μπίρας Peroni που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της γραφικής αυλής της) πέρασε αργότερα στα χέρια του γιου τους, Μιχάλη Τσάμπαλα, που μαζί με τη σύζυγό του Μαρία συνέχισαν την οικογενειακή παράδοση. Τρίτη γενιά πλέον, ο δικός τους γιος, Δημήτρης, έχει αναλάβει την ταβέρνα με νέες ιδέες, αλλά το ίδιο μεράκι και βαθύ σεβασμό στη μακρά ιστορία, που μετράει πια 70 χρόνια στο νησί.

Taverna Tsambala Κως

Αγαπημένες οικογενειακές συνταγές, όπως το αρνάκι κλέφτικο, ο μουσακάς και τα γεμιστά "της μαμάς", σερβίρονται αναλλοίωτες, ενώ καθημερινά προτείνουν ένα παραδοσιακό πιάτο ημέρας και νόστιμους μεζέδες (μελιτζανομπούρεκο, ντολμαδάκια, κολοκυθοκεφτέδες κ.λπ.) για όλη την παρέα. Στη διάθεσή σας και μια άριστα ενημερωμένη λίστα κρασιών, που ανανεώνεται τακτικά, με σκοπό την ανακάλυψη νέων συναρπαστικών γεύσεων από την ελληνική οινοποίηση.

Taverna Tsambala Κως

Ολυμπίας, Λάμπη, Κως, 2242022418, tavernatsambala.com
FB: Taverna Tsambala, IG: @taverna.tsambala

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
15/09/2025

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.