Στον κήπο του "Nikkei Floresta"

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου ανανεώνει χώρο και μενού, για ένα ακόμη αξέχαστο καλοκαίρι.

Nikkei floresta εστιατόριο στο Κολωνάκι

Για ένα ακόμη καλοκαίρι το "Nikkei" βγαίνει στον κήπο, προσφέροντας στο αθηναϊκό κοινό και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας μία απόλυτα θερινή επιλογή εξαιρετικής κουζίνας και εξίσου εξαιρετικής μπάρας. Φέτος μάλιστα, θα το γνωρίσουμε ως "Nikkei Floresta", σε έναν υπέροχα ανακαινισμένο χώρο με κοσμοπολίτικη αύρα

Τα τραπέζια "αγκαλιάζουν" τη μεγάλη μπάρα, εντός ενός γενικότερου σκηνικού που πλημμυρίζεται από τροπικά φυτά, παραπέμποντας ευθέως στα δάση του Αμαζονίου. Ο σεφ Νίκος Ψηλός (με εμπειρία μεταξύ άλλων σε "Inbi" του "Costa Navarino", "Cavo Tagoo" στη Μύκονο, " Zuma" στο Knightsbridge του Λονδίνου) είναι εκείνος που επιμελείται ένα νέο μενού, με πιο ιαπωνικές κατευθύνσεις και μεγαλύτερο focus στην πρώτη ύλη, ενώ η Μαίρη Ταλαιπώρου αποτελεί κάτι περισσότερο από μία υπογραφή-εγγύηση για τα του μπαρ και των cocktails. 

Προτάσεις όπως το otoro nigiri dumbling με χτένι και τσορίθο, σεβίτσε-bouillabaisse με αστακό, κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας και αχινό, causa με ψητό χταπόδι και pico de gallo, jalapeno poppers τυλιγμένα σε guanciale και πλήθος άλλων, σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις.

Τέλος, στο "Nikkei Floresta" θα υπάρχει και ceviche bar με live act, όπου ο σεφ με την ομάδα του θα παρουσιάζουν ξεχωριστά πιάτα σε νιγκίρι, τιραντίτο, σούσι και σεβίτσε.


Info

Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι - ξενοδοχείο St. George Lycabettus
Τηλ. 210 723 9366 
nikkeirestobars.com

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
05/11/2025

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.