Urbana Gastroteca: Μεγαλόπολη Εμπιστευτικό

Αντάρτικο σήκωσαν οι Γιώργος Κούτσουρας και Γιάννης Αριδάς, που δεν πόνταραν στην ορατότητα που προφέρει ένας δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός, αλλά άνοιξαν ένα bar restaurant υψηλών στροφών, εντελώς εκτός πιάτσας.

Urbana Gastroteca

Κάτι μάλλον μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα είναι αυτό που κάνει το Urbana Gastroteka, αφού ακύρωσε κάθε κλισέ, επιλέγοντας για τη fine bistronomy φιλοσοφία και τον φινετσάτο αποικιακό χώρο του, τη λιγότερο αναμενόμενη τοποθεσία. Τη Μεγαλόπολη! Αντάρτικο σήκωσαν οι Γιώργος Κούτσουρας και Γιάννης Αριδάς, που δεν πόνταραν στην ορατότητα που προφέρει ένας δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός, αλλά άνοιξαν ένα bar restaurant υψηλών στροφών, εντελώς εκτός πιάτσας. "Ήταν συνειδητή απόφαση, καθώς η Μεγαλόπολη βρίσκεται σε κομβικό σημείο, σε περίπου μισή ώρα από Καλαμάτα, Τρίπολη και Σπάρτη. Θέλαμε να στήσουμε ένα εστιατόριο για όλη την Πελοπόννησο, ή έστω ένας μέρος της". 

Urbana Gastroteca

Πώς θα μαγνητίσουν όμως το ενδιαφέρον των off road ταξιδιωτών και ταυτόχρονα των πιο συμβατικών γειτόνων; "Έχουμε προσαρμόσει ένα μενού δύο ταχυτήτων, ώστε να μην τρομάξουμε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι. Δηλαδή, θα βρεις burger, πίτσα και ενδιαφέρουσες προτάσεις για brunch, τις οποίες πειράζουμε συνεχώς. Όμως για να ανατρέψουμε και τις προσδοκίες, προτείνουμε σύγχρονα μεσογειακά πιάτα μεν, σε συνομιλία με την τοπική πρώτη ύλη δε". 

urbana

Εξάλλου, έχοντας περάσει από κουζίνες του Λονδίνου, ο σεφ Γιώργος Κουρκουτάς δεν μπορούσε να μην φέρει τις κοσμοπολίτικες επιρροές του στην ελληνική παράδοση, για πιάτα όπως ο τραχανάς με τα μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ και το λαζάνι στιφάδο με την σιγομαγειρεμένη ελιά μόσχου συνοδεία πουρέ καμένου κρεμμυδιού. Ο ίδιος σημειώνει "Δεν έχω παρωπίδες: όσο αγαπώ το τοπικό χρώμα, εξίσου θα αναζητήσω μη αναμενόμενα υλικά για να εντάξω στα πιάτα. Πειραματίστηκα με το πιπέρι σετσουάν στην σάλτσα του μοσχαριού ή "είδα" τον λαχανοντολμά σε μορφή ταρτάρ σε ένα πιο μπριόζικο concept, λόγου χάρη”.

​​​​​​Urbana Gastroteca

Στην αιχμή της κουζίνας λειτουργεί και το μπαρ με υψηλές τεχνικές και το προσωπικό ταμπεραμέντο του Γιάννη Αριδά, που ξεδιπλώνεται σε κάθε signature cocktail, εδραιώνοντας την κουλτούρα του fine drinking. "Πιστεύουμε πως η περιφέρεια επαναπαύτηκε και προσπαθήσαμε να διαφοροποιηθούμε από το κλασικό μεζές-τσίπουρο. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κοινό και για πιο ριψοκίνδυνα πράγματα, λόγου χάρη ένα κοκτέιλ με τσίπουρο. Χρησιμοποιώντας ντόπια υλικά, όσο απροσδόκητα κι αν τα μεταχειριστείς, το αποτέλεσμα διατηρεί κάτι οικείο". 

urbana

Καθοριστικό στοιχείο είναι αυτή η ανεπιτήδευτη ταυτότητα που ουσιαστικά ερμηνεύεται χαρισματικά σε μια upscale εκδοχή της casual καλοφαγίας. Με αιτία. Τώρα το κατά πόσο το Urbana Gastroteka θα παραμείνει εκτός ραντάρ και με μυστική παρουσία ακόμη και στο google, θα φανεί. Αν και μεταξύ μας, τίποτε δεν μένει κρυφό στο διαδίκτυο.

urbana

Αγίου Αθανασίου 72, Μεγαλόπολη, 2791022284, Facebook: Urbana gastroteka, Instagram: urbana_gastroteka

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο πιο εξωτικός κήπος του Κολωνακίου επιστρέφει με μια φρέσκια πρόταση

Το Nikkei έφυγε, το Woowoo Garden έρχεται στα ορεινά της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/04/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε ένα fusion κοσμοπολίτικο ταξίδι στο "Ιguazu"

Η γνωστή ηθοποιός συναντά το λατινοαμερικανικό ταμπεραμέντο στην καρδιά της πόλης.

Kuchisabishii: Το δημοφιλές Tuk Tuk ετοιμάζει νέο, ιαπωνικό εστιατόριο

Mια γιαπωνέζικη comfort 'καντίνα', μια izakaya, που θα σερβίρει ράμεν, γκιόζες, katsu curry και katsu burger βρίσκεται στα σκαριά από τον Μπάμπη Ασκερίδη.

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.