Στο Cupola με αλέγκρα γιορτινή διάθεση

cupola

Ένας έρωτας αλά ιταλικά που ούτε τις πιο λαμπερές μέρες του χρόνους δεν σταματάει να φουντώνει στον cool πεζόδρομο του Παγκρατίου. Δημιουργώντας ένα comfort food spot με προτάσεις που μέχρι τώρα θα συναντούσες μόνο σε κάποια τρατορία της Μπότας, το Cupola έχει μεταφέρει το ιταλικό ταμπεραμέντο στην πόλη φινετσάτα και ανεπιτήδευτα εδώ και χρόνια. 

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ειδικά φέτος στο Cupola, οι γιορτές μυρίζουν τρούφα και ζυμάρια ψημένα στον ξυλόφουρνο. Μια πάντοτε ωραία ιδέα είναι η έξοχη πίτσα που τιμά τη ναπολιτάνικη καταγωγή της καθώς ψήνεται στον εντυπωσιακό θολωτό ξυλόφουρνο, ενώ δεν γίνεται να προσπεράσεις τα προσεγμένα antipasti και την φρέσκια pasta, μερικά από τα μεγάλα σουξέ του μενού. Ασφαλώς, η απόλαυση δεν σταματά εκεί: το πρωτοχρονιάτικό μενού, που εμπνέεται από την σύγχρονη πλευρά της ιταλικής κουζίνας, επιφυλάσσει πέντε πιάτα που στέκονται με αξιώσεις στην εξτραβαγκάνζα των ημερών. 

Cupola 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από την σούπα Cappuccino Topinambur με αγκινάρες Ιερουσαλήμ σε αφρό πατάτας- μαύρης τρούφας, μέχρι το κλασικό ταρτάρ και τα μοσχαρίσια short ribs συνοδευόμενα με πουρέ γλυκοπατάτας, baby καρότα και chips πράσου, όλα τα εκλεκτά εδέσματα δημιουργούν ένα συναρπαστικό γευστικό ψηφιδωτό. Τη νοστιμιά των ιταλιάνικων φαβορί κερδίζει στο φινάλε το πρωτότυπο Tiramisu - Panettone γιατί τίποτε δεν συνδέει τις έννοιες Ιταλία και γιορτές όσο το εμβληματικό panettone!

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/11/2025

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.