Στο Cupola με αλέγκρα γιορτινή διάθεση

cupola

Ένας έρωτας αλά ιταλικά που ούτε τις πιο λαμπερές μέρες του χρόνους δεν σταματάει να φουντώνει στον cool πεζόδρομο του Παγκρατίου. Δημιουργώντας ένα comfort food spot με προτάσεις που μέχρι τώρα θα συναντούσες μόνο σε κάποια τρατορία της Μπότας, το Cupola έχει μεταφέρει το ιταλικό ταμπεραμέντο στην πόλη φινετσάτα και ανεπιτήδευτα εδώ και χρόνια. 

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ειδικά φέτος στο Cupola, οι γιορτές μυρίζουν τρούφα και ζυμάρια ψημένα στον ξυλόφουρνο. Μια πάντοτε ωραία ιδέα είναι η έξοχη πίτσα που τιμά τη ναπολιτάνικη καταγωγή της καθώς ψήνεται στον εντυπωσιακό θολωτό ξυλόφουρνο, ενώ δεν γίνεται να προσπεράσεις τα προσεγμένα antipasti και την φρέσκια pasta, μερικά από τα μεγάλα σουξέ του μενού. Ασφαλώς, η απόλαυση δεν σταματά εκεί: το πρωτοχρονιάτικό μενού, που εμπνέεται από την σύγχρονη πλευρά της ιταλικής κουζίνας, επιφυλάσσει πέντε πιάτα που στέκονται με αξιώσεις στην εξτραβαγκάνζα των ημερών. 

Cupola 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από την σούπα Cappuccino Topinambur με αγκινάρες Ιερουσαλήμ σε αφρό πατάτας- μαύρης τρούφας, μέχρι το κλασικό ταρτάρ και τα μοσχαρίσια short ribs συνοδευόμενα με πουρέ γλυκοπατάτας, baby καρότα και chips πράσου, όλα τα εκλεκτά εδέσματα δημιουργούν ένα συναρπαστικό γευστικό ψηφιδωτό. Τη νοστιμιά των ιταλιάνικων φαβορί κερδίζει στο φινάλε το πρωτότυπο Tiramisu - Panettone γιατί τίποτε δεν συνδέει τις έννοιες Ιταλία και γιορτές όσο το εμβληματικό panettone!

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.