Αφιέρωμα Brunch: Ξεχωριστές επιλογές για να απολαύσετε την πιο δημοφιλή τάση

Λαχταριστές αυγοπαρασκευές, αφράτα pancakes, χορταστικά σάντουιτς, plant based σπεσιαλιτέ αλλά και επιλεγμένες κοπές, σε ένα γευστικό ραχάτι στην πρωτεύουσα.

Beefbar brunch 2

Ο ταιριαστό νόστιμος γάμος του πρωινού με το γεύμα ήρθε για να μείνει προσφέροντας μια χαλαρή γευστική ανάπαυλα την Κυριακή και έπειτα το Σαββατοκύριακο με αρκετά πλέον εστιατόρια να το έχουν καθιερώσει σε καθημερινή βάση. Με ζεστή οικειότητα, ή πιο φινετσάτο, στο κέντρο ή τα προάστια, αποτελεί επιπλέον αφορμή για χαλαρή έξοδο μεσοβδόμαδα ή μη. Βrunch classics αλλά και signature δημιουργίες, αλμυρά και γλυκά εδέσματα, διεθνή πιάτα και πειραγμένα ελληνικά σνακ, specialty καφέδες και κοκτέιλ απλώνονται σε έναν πολυδιάστατο γευστικό καμβά. Στα μενού τη μερίδα του "λέοντος" κρατά φυσικά ο "βασιλιάς του brunch", που δεν άλλος από το αυγό, φιγουράροντας σε πληθώρα εκδοχών όπως benedict, scrambled, ομελέτες, τηγανιτά σε αφράτα μπριός ή σάντουιτς πλάι σε ζουμερές κοπές ενώ οι αλμυρές και γλυκές τηγανίτες δηλώνουν πάντα παρούσες. Ξενοδοχεία, bar-restaurants και all day spots μάς δίνουν ιδέες για κάθε διάθεση.

Δείτε τις επιλογές μας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/11/2025

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.