Αφιέρωμα Brunch: Ξεχωριστές επιλογές για να απολαύσετε την πιο δημοφιλή τάση

Λαχταριστές αυγοπαρασκευές, αφράτα pancakes, χορταστικά σάντουιτς, plant based σπεσιαλιτέ αλλά και επιλεγμένες κοπές, σε ένα γευστικό ραχάτι στην πρωτεύουσα.

Beefbar brunch 2

Ο ταιριαστό νόστιμος γάμος του πρωινού με το γεύμα ήρθε για να μείνει προσφέροντας μια χαλαρή γευστική ανάπαυλα την Κυριακή και έπειτα το Σαββατοκύριακο με αρκετά πλέον εστιατόρια να το έχουν καθιερώσει σε καθημερινή βάση. Με ζεστή οικειότητα, ή πιο φινετσάτο, στο κέντρο ή τα προάστια, αποτελεί επιπλέον αφορμή για χαλαρή έξοδο μεσοβδόμαδα ή μη. Βrunch classics αλλά και signature δημιουργίες, αλμυρά και γλυκά εδέσματα, διεθνή πιάτα και πειραγμένα ελληνικά σνακ, specialty καφέδες και κοκτέιλ απλώνονται σε έναν πολυδιάστατο γευστικό καμβά. Στα μενού τη μερίδα του "λέοντος" κρατά φυσικά ο "βασιλιάς του brunch", που δεν άλλος από το αυγό, φιγουράροντας σε πληθώρα εκδοχών όπως benedict, scrambled, ομελέτες, τηγανιτά σε αφράτα μπριός ή σάντουιτς πλάι σε ζουμερές κοπές ενώ οι αλμυρές και γλυκές τηγανίτες δηλώνουν πάντα παρούσες. Ξενοδοχεία, bar-restaurants και all day spots μάς δίνουν ιδέες για κάθε διάθεση.

Δείτε τις επιλογές μας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.