Αφιέρωμα Brunch: Ξεχωριστές επιλογές για να απολαύσετε την πιο δημοφιλή τάση

Λαχταριστές αυγοπαρασκευές, αφράτα pancakes, χορταστικά σάντουιτς, plant based σπεσιαλιτέ αλλά και επιλεγμένες κοπές, σε ένα γευστικό ραχάτι στην πρωτεύουσα.

Beefbar brunch 2

Ο ταιριαστό νόστιμος γάμος του πρωινού με το γεύμα ήρθε για να μείνει προσφέροντας μια χαλαρή γευστική ανάπαυλα την Κυριακή και έπειτα το Σαββατοκύριακο με αρκετά πλέον εστιατόρια να το έχουν καθιερώσει σε καθημερινή βάση. Με ζεστή οικειότητα, ή πιο φινετσάτο, στο κέντρο ή τα προάστια, αποτελεί επιπλέον αφορμή για χαλαρή έξοδο μεσοβδόμαδα ή μη. Βrunch classics αλλά και signature δημιουργίες, αλμυρά και γλυκά εδέσματα, διεθνή πιάτα και πειραγμένα ελληνικά σνακ, specialty καφέδες και κοκτέιλ απλώνονται σε έναν πολυδιάστατο γευστικό καμβά. Στα μενού τη μερίδα του "λέοντος" κρατά φυσικά ο "βασιλιάς του brunch", που δεν άλλος από το αυγό, φιγουράροντας σε πληθώρα εκδοχών όπως benedict, scrambled, ομελέτες, τηγανιτά σε αφράτα μπριός ή σάντουιτς πλάι σε ζουμερές κοπές ενώ οι αλμυρές και γλυκές τηγανίτες δηλώνουν πάντα παρούσες. Ξενοδοχεία, bar-restaurants και all day spots μάς δίνουν ιδέες για κάθε διάθεση.

Δείτε τις επιλογές μας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.