Η "fine - street" πλευρά του Θοδωρή Παπανικολάου στο "Surfer Maya"

Το νέο pop up event του θεσσαλονικιώτικου πόστου έχει ιταλική «street» γεύση με τη ματιά του σεφ Θοδωρή Παπανικολάου.

«Parla»: Η ιταλική... εποχή του Θοδωρή Παπανικολάου

Το Surfer Maya αγαπάει τα pop-up events κι έχει ανοίξει ήδη έναν διάλογο με νέους
μάγειρες,  τόσο εντός όσο κι εκτός Θεσσαλονίκης
. Από την κουζίνα, στον έναν χρόνο λειτουργίας του, έχουν περάσει η ομάδα από το ψαροφαγικο εστιατοριο Τριζόνι, οι Nomade et Sauvage με τις ανοιχτές φωτιές τους και τα αντικριστά αρνιά στον πεζόδρομο της οδού Αγάπης, ο Γιάννης Λουκάκης, (Μούργα,+τροφή ) ο Βασίλης Chamam,  η Αφροδίτη Γεωργιάδη με δημιουργική ποντιακή κουζίνα και ο διάσημος Λονδρέζος sandwich maestro Max Halley. Σειρά έχει ο Θοδωρής Παπανικολάου, που στις 21 Οκτωβρίου θα ετοιμάσει ένα ιδιότυπο μενού παρουσιάζοντας το ιταλικό street food με τη δική του ματιά. Όσοι λοιπόν βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη, θα κάνετε ένα πέρασμα για να δοκιμάσετε φοκάτσια με γουρουνοπούλα, μαγιονέζα τρούφας και salsa verde, cheesburger με φιλέτο μοσχάρι, καπνιστή πανσέτα, πεκορίνο και μουστάρδα αχλάδι, πιτόγυρο με καπνιστή σελινόριζα, χειροποίητη πίτα, κέτσαπ πιπεριάς Φλωρίνης και τζατζίκι, και από γλυκό, τάρτα με κρέμα λεμόνι με κάνναβη, τσάι μάτσα και λευκή σοκολάτα. Τα special "βρώμικα" θα σιγοντάρουν τρία κοκτέιλ του Άρη Θεοδωρίδη και οι μουσικές του Στέφανου Τσιτσόπουλου. 

Σκρα 8, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 231 023 5033

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

24/10/2025

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.