Η "fine - street" πλευρά του Θοδωρή Παπανικολάου στο "Surfer Maya"

Το νέο pop up event του θεσσαλονικιώτικου πόστου έχει ιταλική «street» γεύση με τη ματιά του σεφ Θοδωρή Παπανικολάου.

«Parla»: Η ιταλική... εποχή του Θοδωρή Παπανικολάου

Το Surfer Maya αγαπάει τα pop-up events κι έχει ανοίξει ήδη έναν διάλογο με νέους
μάγειρες,  τόσο εντός όσο κι εκτός Θεσσαλονίκης
. Από την κουζίνα, στον έναν χρόνο λειτουργίας του, έχουν περάσει η ομάδα από το ψαροφαγικο εστιατοριο Τριζόνι, οι Nomade et Sauvage με τις ανοιχτές φωτιές τους και τα αντικριστά αρνιά στον πεζόδρομο της οδού Αγάπης, ο Γιάννης Λουκάκης, (Μούργα,+τροφή ) ο Βασίλης Chamam,  η Αφροδίτη Γεωργιάδη με δημιουργική ποντιακή κουζίνα και ο διάσημος Λονδρέζος sandwich maestro Max Halley. Σειρά έχει ο Θοδωρής Παπανικολάου, που στις 21 Οκτωβρίου θα ετοιμάσει ένα ιδιότυπο μενού παρουσιάζοντας το ιταλικό street food με τη δική του ματιά. Όσοι λοιπόν βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη, θα κάνετε ένα πέρασμα για να δοκιμάσετε φοκάτσια με γουρουνοπούλα, μαγιονέζα τρούφας και salsa verde, cheesburger με φιλέτο μοσχάρι, καπνιστή πανσέτα, πεκορίνο και μουστάρδα αχλάδι, πιτόγυρο με καπνιστή σελινόριζα, χειροποίητη πίτα, κέτσαπ πιπεριάς Φλωρίνης και τζατζίκι, και από γλυκό, τάρτα με κρέμα λεμόνι με κάνναβη, τσάι μάτσα και λευκή σοκολάτα. Τα special "βρώμικα" θα σιγοντάρουν τρία κοκτέιλ του Άρη Θεοδωρίδη και οι μουσικές του Στέφανου Τσιτσόπουλου. 

Σκρα 8, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 231 023 5033

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Υποδεχθείτε την τελευταία Πανσέληνο του καλοκαιριού στο Le Grand Balcon & La Suite Lounge

Μια μοναδική βραδιά κάτω από το φως της Πανσελήνου περιμένει τους επισκέπτες της Αθήνας με θέα που κόβει την ανάσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.